28. 9. 2021

Novinka pod lupou: The Cleaner (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Cleaner
Žánr komedie, krimi
Stanice BBC One
Premiéra 10. 9. 2021
Vysílání pátek
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Paul „Wicky“ Wickstead je certifikovaný uklízecí technik, který pracuje ve velmi specifické profesi – je uklízeč míst činu a má na starosti odstranění všech stop smrti.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Je to potvrzené, já a britské komedie nejsme kamarádi. Tohle bude stručné a krátké. Většina vtipů a komických situací mi nepřišla zábavná, spíš to z mého pohledu byl takový cringe, který já normálně můžu, ale asi úplně jiným způsobem. Vidět Helenu Bonham Carter bylo super, ale ani ona to nezachránila. Nejhorší byla záchodová a MUZIKÁLOVÁ scéna.

Avšak věřím, že své fanoušky si to stoprocentně najde. Ostatně ani já si nemyslím, že by to byl špatný, nekvalitní seriál. Jen pro mě osobně tohle prostě není. Připadalo mi to neskutečně o ničem, bez nějakého základu, backgroundu, špetky zajímavosti. Nezajímá mě, co se dál stane, a nezajímalo mě vlastně ani to, co se dělo v pilotu. A jelikož jsem se (až na výjimky) vážně nebavila, plánuju se tomuto odteď vyhýbat obrovským obloukem a doufám, že v životě už neuvidím žádný další díl.

  • HBC
  • prostě britská komedie
  • nezajímavé, nebavilo mě to
  • scéna ze záchodu a se zpěvem
30 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Jsem v šoku, jak absurdní to bylo. Jak absurdně geniální to bylo. Na jednu stranu jsem byla zklamaná, že jsme neviděli téměř žádné skutečné čištění místa zločinu, ale na druhou stranu se příběh zvrtl tak, jak jsem to vůbec nečekala.

Hlavní hrdina měl s manželkou oběti neskutečné hlášky. Člověk jen seděl a nevěřícně koukal, co všechno dokážou scenáristé napsat a jak dobře to dokáže fungovat.

Absolutně si nedokážu představit, jak budou vypadat další díly. Snad to nebude pokaždé setkání s nějakým rodinným příslušníkem, ale občas se budeme zabývat i samotnou prací, protože jinak by se to možná docela rychle omrzelo. Zatím ale pilot přinesl šok a wow faktor, něco, co jsem nečekala, ale byla jsem velmi příjemně překvapená. Celý díl utekl jako voda a opravdu jsem předem nedokázala odhadnout, co se stane. Za mě příjemné překvapení, zvlášť na to, jak obecně nemusím britské komedie.

  • něco nečekaného
  • samotná práce hlavního hrdiny
  • stejný koncept v každém díle by se mohl rychle ohrát
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Náhodou nalezený trailer přinesl příjemné překvapení. Od prvního rozhovoru policistky s hlavním hrdinou na místě činu jsem věděla, že se mi tato černá komedie trefila do noty. A dostala mě maličká Helena Bohnam Carter ohrožující uklízeče zbraní.
Bohužel od tohoto momentu to šlo výrazně z kopce. Nepochopitelné a naprosto zbytečné scény se kumulovaly jedna za druhou, např. dospělý syn sousedky ala dítě, záchodová scéna a hlavně muzikálové číslo. Všechny zmíněné scény mě nakonec v postupu dílu odrazovaly víc a víc. Nakonec jsem z konečného vyznění pilotu dost zklamaná a melodramatické zakončení si vážně mohli odpustit. Ještě si pořádně rozmyslím, jestli se podívám na další díly, abych si utvrdila, že to s největší pravděpodobností nemá cenu.

  • hlavní hrdina
  • Helena Bohnam Carter
30 %
Mé hodnocení
WillowPurple
Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Ta Eva tam 🤣
před 2 roky
lenochod6

lenochod6

Už jenom, že hlavní hrdina je Greg, kterého absolutně zbožňuji ve Would I Lie to You, a že se...
před 2 roky
andromache

andromache

Nášup černočerného humoru jsem čekala už ve filmu Jarní úklid s.r.o. který se zabývá stejným tématem.. Z...
před 2 roky
Další články k tématu