19. 3. 2021

Novinka pod lupou: History of Swear Words (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název History of Swear Words (Dějiny nadávání)
Žánr dokument, komedie
Stanice Netflix
Premiéra 5. 1. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 21 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Joel Boyd, Sara Schaefer
Hrají Nicolas Cage

O čem to je?

Nicolas Cage nás v tomto neobvyklém dokumentu seznámí s historií a dopady nejznámějších anglických vulgarismů.

Trailer

A jaký je váš ortel?

Co jsem to zase udělal, že já vždycky musím jít do něčeho, co se tak zvláštně hodnotí (Painting with John se ode mě nedočkáte, tam je to do lupy opravdu nehodnotitelné). Ale co, vlastně vím, co o tom chci říct.

Začátek byl fakt super a měl jsem pocit, že toto si užiju. Ale opak byl pravdou. Ne že bych u toho vysloveně trpěl, to ne, byly tu zajímavé pasáže, ale taky neskutečně otravné. Dostává mě ta rozdílná mentalita. Jako říkat o ratingových omezeních takové věci a tvrdit, že syrová realita je ta, kde každý mluví jako dlaždič, to jako fakt? S tím se asi fakt nikdy neztotožním, vlastně asi s žádnou z hereckých hvězd. Teda asi nejvíc mě dostával chytrák, který má v hlavě asi zakódováno nadávání do normálního slovníku.

Historický náhled a lži s ním spojené byly super, člověk je zase o něco chytřejší a i se pobaví. Ani pohledy odborníků, které se místy trochu lišily. Ale vyhrává nad tím, že nezvládám ten zabedněný pohled ohledně nadávek jakožto součásti standardního slovníku. Stejně tak ty trapné komentáře. Takže pokud něčemu ještě dám šanci, tak to bude poslední díl, ten mě zajímá. Jinak si od seriálu odcházím s divným pohledem v očích a ztrátou veškerých iluzí.

  • historický pohled
  • odborníci
  • Nicolas Cage
  • herecké hvězdy
  • propast mezi pohledem USA a Evropy
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Máme tu další dokument z dílny Netflixu, tentokrát zaměřený na anglická sprostá slova. Vypravěč, seriózně oblečený a usazený v křesle v nějaké pracovně či knihovně, se divákovi snaží s vážnou tváří vysvětlit význam anglických nadávek v protikladu s tím, že ten vypravěč je Nicolas Cage. Pravděpodobně proto, abychom to nebrali až moc vážně. Tomu nasvědčuje i fakt, že zde hostují známí komici a ukazují, jak nadávky používají v praxi. Nechybí ani edukativní fakta od různých odborníků.

Naprosto trefné jsou ukázky z filmů, nebo hudebních videoklipů. Grafická znázornění významu slov rozhodně pobaví. Pokud jste o anglických nadávkách něco nevěděli, tady se dozvíte úplně všechno z různých pohledů, v různých situacích. Celá epizoda uběhne rychle a pokud dáte šanci celé sérii, možná zalitujete(jako já), že těch sprostých slov nemají víc.

  • Nicolas Cage
  • naučí i pobaví
  • krátká stopáž, rychlé tempo
  • grafické zpracování
  • je docela možné, že vám tam někdo poleze na nervy
70 %
Mé hodnocení
foruska
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Deaneira

Deaneira

Zajímalo by mě to, ale sorry díky hlavnímu představiteli ani náhodou.
před 3 roky
šotek10

šotek10

Cage nepatří mezi mé oblíbence, ale možná tomu šanci dám.
před 3 roky
Mad.Awe

Mad.Awe

Koukala jsem na první epizodu, bylo to sledovatelné, ale čekala jsem od toho víc. Hodnocení 60 % mi zatím...
před 3 roky
Další články k tématu