19. 7. 2021

Novinka pod lupou: Schmigadoon! (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Schmigadoon!
Žánr komedie, hudební
Stanice Apple TV+
Premiéra 16. 7. 2021
Vysílání pátek
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Ze vztahu Melissy a Joshe se po letech společného soužití vytratila jiskra. Problém však vidí jen akční Melissa, která se rozhodně vztah zachránit. Při společném výletu za vzájemným poznáním zabloudí a dostanou se do magického městečka Schmigadoon, kde se všichni chovají jako v muzikálu ze zlaté éry 40. let. Jenže z tohoto místa nemůžou odejít, dokud neobjeví skutečnou lásku.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak toto jsem nečekal. Je jasné, že u tohoto hudebního pilotu můj názor nemůže chybět. Teda v průběhu už jsem začínal být zklamaný, když to vypadalo na jednu písničku a hromadu kecání.

Je perfektní, jak se podařilo skloubit tu parodii a super čísla. Skvěle to vypadalo, znělo, no povedená podívaná. Vizuální stránka pobavila, ale zároveň nijak nevadila a nebyla rušivou. Ta atmosféra muzikálu z toho opravdu byla cítit.

Sice jsem přesný opak Joshe, ale o to víc jsem se na něm bavil. Sice tu byly scény, kde bych ho nakopal, přežít se to ale dalo. Jsem hodně zvědavý, cože z toho ještě Apple vykřeše, pokud Josh udrží laťku a hudebních čísel bude aspoň tolik, tak má seriál šanci na slušný úspěch. Takcz uvidíme, kolik sérii se ve Schmigadoonu ohřejeme.

  • obsazení
  • muzikálová čísla
  • příjemná parodie
  • zbytečně moc se kecá
  • předvídatelná hlavní myšlenka
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Po pravdě. Jsem jako Schmigadoonský Josh. Taky nesnáším muzikály. A asi bych v podobném městě umřel. Ale pilot je absolutně báječný. Strašně moc mi to připomíná svou hravostí Pushing Daisies. A ano, trochu tomu pomáhá to, že jednu z postav hraje Kristin Chenoweth (Olive ze zmiňovaného seriálu). Dokonce mi ani nevadí, že se v seriálu zpívá, což u mě je často něco, co zařídí seriálu dvacet a více procent dolů. Ale ne tady. No musím se opakovat. Je to absolutně báječné.

Celá epizoda mi přišla děsně krátká, jak rychle to uteklo. Základní uvedení do situace proběhne rychlostí blesku a už jsme v muzikálovém městečku. Dvě a půl písničky a konec. Takže pokud třeba podobné seriály nejsou šálek vašeho čaje, tak se nebojte dát pilotu šanci, protože to odsýpá neskutečně rychle.

Samotný seriálový pár mi nepřijde ultra sympatický, ale docela se těším na jejich další eskapády, jak se odsud dostat. Joshovy hlášky směrem k nereálnému prostředí a postávám jsou trefné a pokud si udrží svoji nakyslost, tak si ho člověk možná i oblíbí.

Je to přeslazené, pozitivní a tak to má být. Pro mě se z toho dost nečekaně stala novinka roku. A to nesnáším muzikály.

  • hravé prostředí
  • kyselý Josh
  • Kristin Chenoweth
100 %
Mé hodnocení
Fruiko

Mám spoustu pocitů a úplně zatím nevím, jak je sesumírovat do názoru. Takže to zkusím všechno vzít pěkně postupně. Jako první musím říct, že jsem nikdy nebyla vděčnější za novou éru streamovacích služeb, které si můžou dovolit vytvářet tyto projekty beze strachu, jak na tom seriál bude týden co týden se sledovaností. Ani po těch letech jsem stále nerozdýchala tak brzké zrušení mého milovaného Galavanta, takže když jsem viděla tohoto nástupce, jehož název se raději ani nebudu pokoušet psát, tak ještě před začátkem sledování míra těšingu hodně převládala. Doufám, že v budoucnu bude tento trend pokračovat a podobných seriálů bude vznikat stále více a více. Galavant je sice jen jeden, ale to neznamená, že u těchto nástupců nebudete spokojení. Ba právě naopak.

Start je pomalejší. Ono to vůbec nevadí, protože tvoří krásný kontrast k tomu umělému muzikálovému světu, který je plný levných papírových kulis, tuctových kostýmů a výrazného make-upu. Za sebe musím říct, že už jsem se ale nemohla dočkat, až se konečně vydají do tohoto pohádkového začarovaného města, kde začíná ta správná zábava.

Hned u první písničky si nejde nevzpomenout na BOP Galavant song. Obě písničky jsou si velmi podobné, šílené, chytlavé, plné skupinové choreografie a příběhu v textu mezi notami. I když Galavanta (song) miluju víc, tahle písnička mě rozhodně pozitivně naladila na zbylé minuty úvodního dílu. Celkem jsme se dočkali třech songů, což je na půl hodiny docela solidní číslo, ale klidně bych tam přidala ještě 1–2 písničky, protože toho povídání tu bylo zbytečně moc. Pokud se nemýlím, v obou seriálech je hudba původní, za což dávám velký palec nahoru!

Hercům nemám co vytknout. Bručoun Keegan-Michael Key je topka, to jeho protáčení očí, otevřené pohrdání a nenávist ke všemu, co se kolem něj děje, a naprostá panika, když zjistí, že je tam uvězněný. Má taky parádní sarkastické hlášky, které se do tohoto světa dokonale hodí. Melissa v podání Cecily Strong je celému nápadu otevřenější a taky je parádní. Za zmínku stojí určitě i všichni ostatní, jmenovitě však Kristinka Chenoweth, která kdyby tady mohla pohledem zabíjet, tak už polovina místních obyvatel dávno nežije :D Sice byla před kamerou jen chvilku, ale své scény si vždy ukradla ryze pro sebe.

Už už jsem chtěla být při procentuálním hodnocení maličko přísnější, protože se tu na můj vkus moc mluvilo a málo zpívalo, ale pak mě písnička o kukuřičném pudinku – „Moje holka miluje kukuřičný puding. Má ho ráda tak moc, že občas přemýšlím, jestli ho nemá radši než mě. Kukuřičný pudink, kukuřičný pudink, kukuřičný pudink.“ (Prosím neplést s Kukuřičné placky) Jestli tohle někoho sledujícího nedostane do kolen, tak už opravdu nevím, co více absurdního byste chtěli :D Tohle mě dostalo do kolen, nešlo se nesmát nahlas! Doufám, že si seriál udrží tuto míru šílenosti a nabídne vám stejně parádní podívanou, jak to naznačovala především druhá polovina pilotu.

  • konečně tu máme nového nástupce Galavanta!
  • absurdní písničky, které poputují do playlistu
  • výborná muzikálová hudební a taneční čísla
  • herci, postavy
  • sarkastický hrdina a věčný odpůrce muzikálů a všeho podobně šíleného
  • klidně bych brala více hudebních čísel a méně klasických scén/dialogů
90 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Anyk

Anyk

Já teda zírám! Po zhlédnutí traileru jsem si říkala, že takovou blbinu s divným jménem a kostýmy si...
před 2 roky
Blázen z Jericha

Blázen z Jericha

Corn Pudding je pecka
před 2 roky
Mad.Awe

Mad.Awe

Souhlasím, přesně to se mi na seriálu líbilo, i když nejsem fanynka muzikálů, díky tomu, že nebyl...
před 2 roky
Další články k tématu