5. 2. 2021

Novinka pod lupou: Aftertaste (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Aftertaste
Žánr Drama, Komedie, Kulinářský
Stanice ABC (AU)
Premiéra 3. 2. 2021
Vysílání středa, 21:00
Délka pilotu 28 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Easton West je trochu výbušný. Donedávna byl mezinárodně uznávaným kuchařem celebrit, než ho právě jeho prudká povaha a velký skandál, připravily o práci. Je tak nucen opustit výsluní a vrátit se do svého rodného města v Adelaide Hills. Nyní stojí před zásadní otázkou, jak opět nakopnout svoji kariéru?

Trailer

A jaký je náš ortel?

Už je to nějakou dobu, co jsem hodnotil něco australského, a na tento seriál jsem byl navíc zvědavý. Šel jsem do toho s minimálním očekáváním, ruská Kuchňa a slovenská Kuchyňa jsou fajn odrazovým můstkem s podobným nervákem v hlavní roli, ale nechtěl jsem od začátku srovnávat.

Pilot má jen necelou půl hodinu, ale byl tak nudný, že jsem měl pocit, jako by utekla aspoň hodina, takže sejm průběžně kontroloval, jak dlouho ještě. Začátek vypadal slibně, nervní šéfkuchař rozdupávající mobil, který v následující scéně začne mlátit do stolu půlkou prasete. Jenže tady veškerá zajímavost končí. Pak už je to jen nudné kecání u večeře, v autě, na ulici, doma… Fakt kvůli Australanům doufám, že tak vypadá jen pilot a ve zbytku epizod se bude něco dít, ale toto nebylo dobré ani jako představení postav.

Erik Thomson byl pro roli zvolen dobře, sedla mu, všechno jsem mu věřil a jen čekal, jak se říká, kdy mu praskne cévka. Pak už mě potěšil snad jen Emu, dva paličáci se potkali, to bylo fajn.

Těšil jsem se na vaření a příběhy s tím spojené, místo toho přišla ukecaná půlhoďka o problémech nevyrovnaného hlavního hrdiny. S předpokladem takovéhoto konceptu nevidím důvod dál sledovat a seriál minimálně prozatím odkládám. Možná se odhalování příběhů na pozadí mohlo hezky rozložit do dalších epizod a dodat trochu života do toho umírání. Mám asi takové pocity jako ragelly u After Life. Jen se Life změnil na Taste.

  • skvěle obsazený hlavní hrdina
  • Emu
  • nezáživné kecání
  • nic moc se nestane
  • zajímavé scény vyplýtvané v úvodu
  • nudné postavy
30 %
Mé hodnocení
jesmot

Seriál o dezertech? Víc říkat nemusíte, jdu do toho! Příjemná půlhodinová stopáž, dobré hlášky, tohle vypadá na parádní oddychovku.

Je tu ale jeden zásadní problém. Hlavní hrdina. Řeknu vám, takhle nesympatickou postavu jsem dlouho neviděla (a to jsem včera dokoukala Flaked). Kdyby tam nebyla neteř, tak to snad ani nedokoukám, jak mi ten chlap lezl na nervy. Já být kýmkoliv v příběhu, tak si o něj neopřu ani kolo, natož abych s ním začala spolupracovat. Nejlepší scéna rozhodně byla v restauraci bývalého zaměstnance, kterého hrdina vyhodil a který mu to nyní dal sežrat i s navijákem.

Jak ale říkám, naštěstí ho vyvažuje neteř. Ta má dobře prořízlou pusu, je sympatická a je s ní sranda. Navíc peče dezerty, takže už jí k dokonalosti moc nechybí. Jen nechápu, že pořád dává strejdovi šance, když jí za těch 30 minut stihl tolikrát urazit, a to jako fakt hodně.

Seriál si přidám do watchlistu. Ale doufám, že se hlavní hrdina napraví rychle, protože nevím, jak dlouho jeho osobnost dokážu snést.

  • hlavní hrdinka
  • dezerty
  • hlavní hrdina je k nevydržení
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu