8. 7. 2021

Novinka pod lupou: Young Royals (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Young Royals (Mladá modrá krev)
Žánr drama
Stanice Netflix (Švédsko)
Premiéra 1. 7. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Frida Argento, Pernilla August, Malte Gårdinger, Omar Rudberg, Edvin Ryding, Nikita Uggla

O čem to je?

Když princ Wilhelm přijíždí do prestižní internátní školy Hillerska, konečně dostává příležitost poznat své pravé já a zjistit, jaký život vlastně chce. Wilhelm začne snít o budoucnosti plné svobody a bezpodmínečné lásky daleko od královských povinností – když se však nečekaně stane dalším v pořadí na královský trůn, jeho dilema se vystupňuje, protože se musí rozhodnout. Láska, nebo povinnost.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Už v prvních 2 minutách jsem se rozhodla, že tohle bude pecka. Neskutečně mě chytl už ten prostřih úvodních scén, hudba, švédština a do toho obecně to téma. Kluk v hlavní roli mi sedl, je hodně přirozený, a tak nějak bych shrnula i celkový dojem – celý pilot působil neskutečně autenticky. V prvních cca 10 minutách jsem si přišla až jako kdybych koukala na nějaký dokument z pozadí švédské královské rodiny a ta atmosféra potom? Kdybych ji měla k něčemu přirovnat, jako první mi v hlavě automaticky vyskočil Skam, a jestli vás nenalákám tímhle, tak už asi ničím.

Po tom propadáku se Sex/Life bude tohle moje totální guilty pleasure. Je to sice další z řady teen seriálů, ale Švédi prostě umí. Loni mi naservírovali Love & Anarchy a letos to jsou Young Royals, obě velmi kvalitní věci ve svých žánrech, které rozhodně stojí za zhlédnutí. Já už se moc těším na celou romantickou linku mezi princem a Simonem, už si ani nepamatuju, kdy jsem naposledy někomu tak fandila, a hluboce doufám, že mě další díly nezklamou.

Ještě bych ráda dodala, že jsem po zhlédnutí pilotu a napsání těch předchozích dvou odstavců šla udělat přesně 2 věci. Prvně jsem šla prubnout trailer, který je boží a už se nemůžu dočkat na zbytek série, i kdybych měla obětovat spánek, protože přes den volno nemám. A za druhé jsem se šla kouknout na profil seriálu tady u nás a nestačila jsem se divit u těch hodnocení. Už jsem si říkala, že jsem teda jako asi jediná, koho to tak dostalo, ale naštěstí mě podpořilo imdb a Rotten Tomatoes, kde sdílejí moje nadšení. Tak jsem zvědavá na další názory tady :-)

  • neuvěřitelně autentické
  • Skam (a Isak) vibes
  • švédština
  • hudba
  • ústřední gay romantická linka
90 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

První díl toho zatím moc nepředvedl. Seriál má potenciál, ale nevím, jestli diváky přesvědčí, že stojí za další sledování, pokud mají soudit jen po prvním díle.

Hlavní hrdina je od pohledu takový bručoun. Nevím, jestli to bylo zamýšleno schválně, nebo tak působit nemá, ale chvíli mi trvalo, než jsem si na něj zvykla. V závěru dílu už začínal ukazovat i nějaké emoce, hned se na něj lépe koukalo. S jeho potenciální romantickou známostí kolem sebe po špičkách začali našlapovat, je jasné, že tohle bude tak trošku slaďárna.

Asi nepůjde o nejoriginálnější příběh pod sluncem, ale pokud můžu soudit ze závěru dílu, na postavy si půjde zvyknout a až se tak stane, sledování dost možná bude guilty pleasure zábava.

  • chemie mezi hrdiny
  • takový moderní Deník prince(zny)
  • první díl úplně nepřesvědčí, hlavně ne ze začátku
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
F.Valek

F.Valek

Plakát je úplně děsný, ale seriál se mi líbí a je dobrý, zatím čekám na dabing, abych u toho mohl dělat...
před 2 roky
F.Valek

F.Valek

Spíš to nikoho nezajímá...
před 2 roky
brada.vladimir

brada.vladimir

tak pozeraj niečo iné....
před 2 roky
Další články k tématu