23. 12. 2021

Novinka pod lupou: American Auto (NBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název American Auto
Žánr komedie
Stanice NBC
Premiéra 13. 12. 2021
Vysílání úterý, 20:00
Délka pilotu 22 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh se odehrává ve velké automobilové firmě v Detroitu. Skupinka zakládajících členů se snaží znovu objevit identitu značky v rychle se měnícím automobilovém průmyslu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tvůrci a scenáristé v dnešním světě jsou chudáci. Svou vizi musí upravovat podle miliardy korektních měřítek, jen aby měli vůbec šanci dostat svůj projekt dál než za ideu na papíře.

American Auto je toho zářivým příkladem. Seriál mohl být zábavný a pohodový. Místo toho je to ale směs různorodých postav, které k sobě absolutně neladí, které řeší nové auto, se kterým neodmyslitelně souvisí také problematika BLM.

Skupinka hlavních postav celý den chodí po celé firmě spolu, protože očividně nikdo tady nemá nic jiného na práci. Mají čas procházet se do zasedačky, kanceláří, na parkoviště, do dílny, hlavně že jsou stále spolu a řeší, jak to udělat, aby auta zabíjela pouze bělochy hřešící s blackface a nikoho jiného. Jasně, přeháním, ale možná ani tak moc ne.

Samozřejmě v komedii, která se odehrává ve výrobně aut, takže nesmí chybět vtip „přejedeme černého mechanika, kterého vezmeme mezi sebe (smetánku ve vedení), aby nás nezažaloval, a samozřejmě také "auta symbolizují bohatou diverzitu Ameriky“.

Jsem ráda, že Scrubs a Zlatá sedmdesátá byly komedie, které vznikly v době, kdy vznikly. Protože kdyby byly natočeny dnes, tak o ně ani nezakopnu.

  • prostředí, které není v každé druhé komedii
  • nesympatické postavy
  • vtipy bez vtipu
  • přehnaně korektní
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Asi přestávám věřit svému vkusu, protože jsem se z nějakého důvodu bavila. Byla to strašná ptákovina, ale prostě jsem se u toho uvolnila, pobavila a zasmála. Taky s tím určitě souvisí fakt, že mám aktuálně dobrou náladu díky odevzdání už asi milionté seminárky a úspěšné ranní zkoušce, takže mi jakýkoliv náznak komedie přijde rázem zábavnější.

Nejvíc mě vyděsil ten nádech mockumentary na začátku. Dle zkušeností s Modern Family a The Office tento žánr nevyhledávám a s určitostí mohu prohlásit, že ho fakt nemám ráda. Kupodivu to ale bylo svým způsobem fajn, i přes tu autentickou, třesoucí se kameru a klišoidní vtipy. Taky tam je jakási potenciální romantická linka typu zakázaná láska (což je brutálně nadhodnocené zařazení, ale snad mě chápete) a romantické linky já můžu všude.

Uteklo to ani nevím jak a najednou byl konec. Délka sitcomů a komedií je prostě nejlepší. Co jsem zatím viděla, tak jsou ohlasy dost špatné, tudíž jsem do toho šla s tím, že tohle ode mě přece nemůže získat víc než 50 %, ale světe div se, tady jsem. Za mě, pokud se kouknete dobře naladěni, přimhouříte oči, odhodíte brýle a odmyslíte si tu trapnost některých vtipů, tak to je normálně koukatelné. Dávám tomu ale tak 2 díly, nečekám, že by z toho byla dlouhodobá záležitost.

  • čekala jsem odpad
  • přišlo mi to svižné, přirozené a vtipné
  • překvapivě mi ani nevadil nikdo z obsazení
  • občas klišé, trapnost, natlačený humor za každou cenu… klasika
  • netuším, jestli to bylo fakt aspoň trochu dobré, nebo jsem na to koukla jen ve správnou chvíli
70 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu