5. 6. 2021

Novinka pod lupou: Solos (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Solos
Žánr anotlogie
Stanice Amazon
Premiéra 21. 5. 2021
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 25 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dramatická antologie zkoumá hlubší význam lidského propojení, který sleduje očima jedince. Využívá jedinečné příběhy vyprávěné z různých perspektiv a různých časových úseků, které ukazují i ty zdánlivě nejosamělejší momenty. Ve výsledku se dozvíme, že jsme všichni propojeni skrze společnou lidskou zkušenost.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Antologie se obecně těžko hodnotí, zvlášť ty, ve kterých je v každém díle jiný příběh s jiným hereckým obsazením.

Každopádně první díl byl působivý. Anne je báječná herečka, takže vidět ji hned třikrát na obrazovce bylo parádní. Mám ráda futuristické koncepty, takže i příběhově mi to dost padlo do noty. U podobných seriálů a la Black Mirror je totiž velká výhoda v tom, že absolutně netušíte, jak se příběh bude vyvíjet a jak nakonec skončí.

Určitě jsem zvědavá i na další epizody. Herecké obsazení je působivé, takže nezbývá než doufat, že i příběhy budou nápadité a nepůjde stále o to stejné dokola.

  • zajímavý nápad
  • Anne v hlavní roli
  • každý díl přinese nové možnosti
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Popravdě jsem vůbec netušila, do čeho jdu. Ta absolutně nicneříkající anotace mě za žádnou cenu nepřipravila na to, na co měla. Ke zhlédnutí mě (ale to zase naopak hodně) nalákalo jen obsazení. Trailer jsem si pustila, jak je u mě zvykem, až teď zpětně, a možná udělat to předem, nepůjdu do toho – ten by mě totiž ani trochu nenavnadil.

První epizoda, na níž jsem koukala, se točí okolo Anne Hathaway, která si povídá řekněme sama se sebou, a něco mi říká, že to je to jediné, co budou dělat i všichni ostatní ve svých dílech. Obávám se, že ne každý herec utáhne celý děj jen sám na sobě a že ani ti, co ano, nedokážou obrátit k lepšímu tak uspávající psaní. Nečekala bych, že se budu někdy nudit u nějaké dystopie, ale tady jsem. Z nezaujetí jsem u sledování vzala do ruky mobil a začala sjíždět novinky na Instagramu, což vypovídá samo o sobě. Bavila mě nakonec jen zmínka Avengers: Endgame, Přes noc třicítkou a další hromada popkulturních narážek.

Netuším, co jsem čekala, ale rozhodně ne takovou přehnaně srdceryvnou scifárnu. Upozorňuju, že žánr sci-fi zbožňuju, ale tohle mě zaskočilo nepřipravenou a nebojím se prohlásit, že by se to bez toho obešlo. Netuším, co mi to mělo předat, jestli nějaké pocity ve stylu Black Mirror, jehož pilot mě silně zasáhl, ale nepředalo. Bylo to vysoce emotivní, což není nic pro mě, ale kdo to má rád, tak tomu bych to doporučila. Já teď akorát nevím jak dál, na jednu stranu se chci dostat i k ostatním hercům, na druhou mě to fakt nebavilo, a to jsou ty další díly prý ještě únavnější.

  • naštěstí jen půlhodina, taky to mohlo být delší, že jo
  • popkulturní narážky!
  • sci-fi
  • emocionální výplach
  • nudilo a nezaujalo
50 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu