27. 11. 2017

Novinka pod lupou: Love You More (Amazon)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Love You More
Žánr Komedie
Stanice Amazon
Premiéra 10. 11. 2017
Vysílání pouze dostupný pilot v rámci pilotové sezóny Amazonu, o seriálu zatím nebylo rozhodnuto
Délka pilotu 34 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

O čem to je?

Karen Best má velký život. Je to velká holka s velkou osobností a velkou láskou k vínu, které jí příležitostně nutí dělat špatná rozhodnutí, co se mužů týče. Největší věcí na Karen je však její srdce, které používá především ve své práci. Pracuje v domově mladých dospělých s Downovým syndromem, který se nachází v zapadlé části New York City.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Už je to pár dnů, co jsem pilot odsledovala, ale pořád nevím, jestli to bylo neskutečně trapné, nebo vlastně úplně boží. Seriál bych připodobnila ke Crazy Ex-Girlfriend, přijde mi to jako úplně stejná úchylárna, a to včetně toho, že hlavní postava z ničeho nic má nějakou svou snovou sekvenci, kde začne zpívat a promění se v úplně jinou persónu. Karenina písnička trvala snad deset minut, už jsem pomalu začala kontrolovat, jestli jsem se nezasekla v čase, protože to vážně byla nekonečná óda na její prsa a podprsenky a tak všechno, šílené, prostě šílené.

Jinak se mi ale líbí, že se vesměs dá s hlavní hrdinkou a jejími problémy ztotožnit, alespoň z mého hlediska, protože sama dobře vím, jak těžké je v obchodě vybírat spodní prádlo, když nejste velikost S/M (a ani L nebo XL, když už si naléváme čistého vína :-D ). Když tedy pominu některé šílené scény, které sahaly daleko přes únosnou míru, tak jsem se vlastně bavila celkem dobře. Vtipu tady bylo plno a docela se mi i trefoval do vkusu, takže se mi pilot sledoval příjemně a utíkal rychle. Ono ale pomáhá i to, když nevěřícně koukáte, nevíte, jestli se smát, nebo si zakrývat oči zděšením, a nakonec se ještě vrátíte zpátky, abyste udělali screen a rozeslali ho svým přátelům k diskuzi.

Love You More je komedie, která se snaží vesměs vyvažovat komickou a citovou složku. Najdete tady i pár scén, které cíleně míří na divákovy emoce. Osobně mi to nevadí, mám tuto kombinaci ráda a i u tohoto pilotu mi sedla jako zadek na hrnec, takže za mě určitě plus. Jasně, to, že nováček v domově je gay, šlo jasně prokouknout už od jeho první scény (případným zájemcům o sledování se omlouvám za nepodstatný spoiler), ale celkově jeho coming out působilo vyváženě, mile a celkově fajnově.

Budu koukat dál? Pilot sice nehodnotím tak nadšeně jako konkurenční Sea Oak, pokud se ale Amazon rozhodne seriál objednat, zařadím si ho do budoucna do watchlistu pro maraton. Jen doufám, že těch trapných scén tam bude trošku méně než v pilotu.
  • kombinace vtipu a emocí
  • s hrdinkou se vesměs dá ztotožnit
  • dost povedených hlášek a scén
  • některé scény jsou naopak hodně přes čáru
  • nekonečná písnička o poprsí
70 %
Mé hodnocení
ragelly

O tomto pilotu mě ragelly informovala, že je to prý takové wtf, lehce jí u toho explodovala hlava a že neví, jestli je to geniálně vtipné, nebo ne. Kdo by po takových slovech nebyl zvědavý? Protože co kdyby mi právě tohle pomohlo pochopit všechny ty wtf věci, co nechápu už třeba půl roku?

Amazon je hodně svérázný. A většina jeho tvorby není úplně snadno pochopitelná. Ve smyslu „normální“. U hodně věcí si člověk říká: „Proboha, co tohle je?“ Tudíž je více než pochopitelné, že Love You More je právě ze stáje Amazonu. Ale pochopitelné celkově pořád ne.

Zaprvé, je to sice komedie, ale vtipné je na ní leda to, jak moc není vtipná. A jak obvykle aspoň chápu, co tvůrci zamýšleli jako zábavnou část, tady si jistá nejsem. Je vtipné, že je hlavní hrdinka při těle? Je vtipné, že si to rozdává se sto padesát centimetrů černošským svaloušem? Je vtipné, že jí nějaký pacient roztrhne podprsenku a jí vyleze prso? Je vtipná představa zpěvu v nákupním centru o prsou a podprsenkách, píseň samozřejmě odzpívaná v podprsence, která na konci samozřejmě odletí? Já mám tedy humor raději inteligentnější.

Zkrátka než humor je to spíš horor. Ale, vím, že už jsem to u pár pilotů říkala, a opět se musím opakovat, když se Love You More nesnaží prvoplánově bavit, situace je o několik tříd lepší. Nevím, čím to je, že u podobných seriálů, které jsou prostě „jiné“, jsou tím nejlepším části, které vyjadřují emoce velice komorně. Smutek, radost z pochopení,…

Bohužel zlepšit reputaci seriálu už nezvládají. Humor Love You More pohřbívá tak neskutečně hluboko, že by seriál už nezachránilo asi vůbec nic.
  • konec epizody
  • několik smutek vyjadřujících scén
  • humor
20 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
sandokan555

sandokan555

Skoda ze je to predsudok ... ak nosim ako muz S ... pripadne XS :D ... tak nemam sancu na seba nieco najst....
před 6 roky
ragelly

ragelly

Amazon se rozhodl, že neobjedná seriál k žádnému ze svých tří komediálních pilotů - Sea Oak, The Climb...
před 6 roky
Další články k tématu