4. 4. 2018

Novinka pod lupou: Siren (Freeform)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Siren
Žánr Drama / Nadpřirozený
Stanice Freeform
Premiéra 29. 3. 2018
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Děj seriálu se odehrává v Bristol Cove, přímořském městečku známém tím, že zde mívaly svůj domov právě mořské panny. Když se nyní objeví záhadná dívka, mýty se ukážou být pravdivé. Její návrat spustí zákeřný boj mezi lidmi a predátorskými mořskými stvořeními, které si za každou cenu budou chtít vybojovat své právo na oceán.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Pilot jsem viděla už o víkendu, pořád jsem z něj ale trošku rozpolcená. Těšila jsem se na něj, protože na papíře zněl obsah hodně dobře. Drama či dokonce thriller o vraždících mořských pannách, které si chtějí získat zpět své původní městečko, zní opravdu zajímavě. Ve výsledku ale seriál nebyl tak úžasný, jak jsem si ho vysnila.

Neříkám, že by se mi nelíbil. Jen jsem od něj asi očekávala trošku víc, než jsem dostala. Možná je to tím, že se vysílá na stanici Freeform, takže jsem si představovala, že bude takový barevnější a víc šťavnatější. Neříkám přímo teen, ale že bude mít takovou tu jiskru, jakou seriály od CWčka nebo Freeformu mají. To se ale nestalo. Seriál je temný, ale ne tak temný, aby to bylo cool, spíš je bez šťávy a místy lehce nudný.

Má ale i spoustu zajímavých prvků. Líbí se mi budující se vztah mezi hrdinou a hrdinkou a taky to, že ve vodě si holka nebrala ani trošku servítky, vůbec nezaváhala, než se na něj vrhla. Ono to tam bylo vysvětleno, ale i tak se mi to líbilo. Nechybí ani záhada s majitelkou muzea mořských panen, ale hlavně mě zajímá, jak se stalo, že hrdinka najednou získala nohy a objevila se ve městě, protože to jsem tam nějak nezachytila.

Herci i jejich postavy mi přišli docela nevýrazní. V podstatě po třech dnech už si skoro nevybavuju, jak vypadal ten kluk. Holka na nás kouká ze všech plakátů, takže ta už se mi do paměti vryla. Nevím, jestli tak herečka skutečně vypadá, nebo jí tvůrci ozvláštnili speciálními efekty, ale má skutečně nevšední vizáž, až se divím, že si toho nikdo kromě tuleňů nevšiml.

Dál koukat určitě budu, jsem zvědavá, jak se příběh bude vyvíjet dál. Ale nečekám, že by se z toho mohla stát moje další srdcovka. Je to škoda, protože jsem se opravdu těšila.
  • příběh
  • neokoukané téma
  • vzhled hlavní hrdinky
  • predátorství mořských panen
  • snaží se to být tak vážné, až je to místy nudné a bez šťávy
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
kjama

kjama

Super, děkuji za tip :)
před 6 roky
sandokan555

sandokan555

2 hodinovy diel? hmm ja som videl iba 2 casti po 45 minutach.
před 6 roky
Luisa

Luisa

Tak jsem to myslela :D ono jak jsem se dívala na ty trailery, tak to pořád prezentovali jako 2h díl :D tak...
před 6 roky
Další články k tématu