2. 4. 2018

Novinka pod lupou: Heathers (Paramount)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Heathers
Žánr Drama / Komedie / Thriller / Teen
Stanice Paramount
Premiéra ? (pilot dostupný od 20. února)
Vysílání středa 22:00 hodin
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál je adaptací stejnojmenného filmu z roku 1988.

Černá komediální antologie se odehrává v současnosti. Hrdinka Veronica Sawyer se musí vypořádat s jinými, nicméně stejně zákeřnými členkami a členy skupinky Heathers.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Myslíte, že se dá zamilovat do seriálu? Protože pokud jo, tak se mi to tady rozhodně stalo. Heathers film neznám, před objednáním seriálu jsem o něm nikdy neslyšela. Jako vždy jsem schválně nečetla obsahy ani nekoukala na trailer. To, co jsem ale tady viděla, se mi nezdálo ani v těch nejdivočejších snech. V podstatě celou dobu jsem jen zírala s otevřenou pusou a říkala jsem si, co to sakra sleduju.

Řekněme, že konvenční tento seriál rozhodně není. Už jen žánrově je to takový mix všeho, od romantického teen dramatu až po hororový thriller. Částečně se dá připodobnit ke Scream Queens, ale je vyvedený mnohem více do extrémů. Ostatně o tom svědčí hned úvodní scéna, která zároveň přináší oznámené hostování Shannen Doherty, která se objevila v původním filmu. Povídejme si o tom, jak může jediná scéna zajistit, že od seriálu neodlepíte oči po celý pilot? Tohle bylo jako vystřižené z úvodu Desperate Housewives, jen ještě ostřejší kvůli tomu, že její sebevraždu sledoval její syn.

Moc se mi líbilo, jak seriál boří předsudky a konvence. Jasně, máme tu skupinku nadřazených studentů, kteří zesměšňují a terorizují ostatní, ale přesto jsou oblíbení po celé škole. Jenže, je tu jenže! Tuto skupinku totiž tvoří členové, které byste na první pohled jasně zařadili k těm, kteří budou nejvíc šikanovaní. Heathers se jmenují podle jejich včelí královny Heather, která váží 100 kg a rozhodně se za to nestydí. Heather tyranizuje především krásné a fyzicky zdatné lidi, kteří podle jejího názoru utlačují práva jiných, je to docela dobře ironické.

I ostatní postavy jsou parádní. Každá má něco do sebe, něco, čím je zajímavá a zábavná. Dokonce ani ta typická sladká nevinná dívenka, která je hlavní hrdinkou, nakonec není tak hodňoučká, jak se na první pohled může zdát. Nechci ale nikoho vyzdvihovat, protože i když je tady postav více, všechny mě dokázaly zaujmout a moc se těším, až budu sledovat, jak se jejich charaktery i vztahy budou postupně vyvíjet.

Jako by toho bylo málo, nesměl chybět ani velký závěrečný zvrat. Nejsem si jistá, nakolik je seriál stejný jako film, ale já jsem tohle rozhodně nečekala. Rozhodně jsem nepotřebovala nic dalšího, abych byla nažhavená na další sledování, ale tohle byla taková třešnička na dortu. Na závěr byly ještě i ukázky, na co se těšit v první sérii, a neměla jsem ani psychickou sílu je vypnout, takže teď se nemůžu dočkat, až se na to konečně budu moct podívat. Ale doufám, že si počkám dlouho a že tento seriál nebude mít jen jednu řadu, byla by to škoda!
  • postavy
  • divnost
  • zvraty v příběhu
  • úvodní scéna
  • twist v závěru
  • atmosféra
  • barevný filtr
  • prostě všechno
100 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
pataaaaaa159

pataaaaaa159

taky jsem něco slyšel
před 5 roky
Jirka Bobal

Jirka Bobal

jojo je na HBO GO :) Koukám
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Hodně jsem se těšila, po pilotu jsem byla nadšená. Ve výsledku seriál byl příjemná šílená...
před 3 roky
Další články k tématu