5. 5. 2022

Novinka pod lupou: The Offer (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Offer
Žánr drama, minisérie
Stanice Paramount+
Premiéra 28. 4. 2022
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 68 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Miles Teller

O čem to je?

Minisérie ukazuje dosud nikdy nezveřejněné osobní zážitky z tvorby ikonického filmu Kmotr z roku 1972, které nabízí producent filmu Al Ruddy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jak už někteří pochopili, jsem nadšená puntíčkářka ohledně seriálů založených na skutečnosti, takže jsem si s ohromnou radostí šla předem nastudovat okolnosti, které provázely celou produkci Kmotra, abych pak při sledování mohla jásat nad tím, jak je to geniální. A jásala jsem, protože bylo.

Perfektní casting, včetně nečekaných cameí jako třeba Billy Magnussen v roli Roberta Redforda. Přestože se v pilotu ještě ani neukázali všichni, na které jsem se těšila, každou chvilku jsem přehodnocovala, kdo z obsazení je nejlepší. S jistotou tomu vévodí Miles Teller a Matthew Goode, to si pojďme říct, ale vybrat si z nich jednoho prostě nejde. Kromě téhle ústřední dvojice však byla boží celá řada dalších herců a jejich postav, za mě především Juno Temple, Dan Fogler, Colin Hanks, Josh Zuckerman nebo Burn Gorman.

Část děje okolo Joea Colomba a jeho Ligy za práva Italo-američanů, který prý málem překazil celou produkci, mě však tolik nebavila. Na druhou stranu se jednalo o zajímavé rozšíření děje z jiného úhlu a Giovanni Ribisi to ztvárnil dobře. V jedné epizodě se skrývá takové množství popkulturních narážek a odkazů na další tvorbu té doby, že jsem to ani nestihla pobírat. Pokud se vyznáte v éře “Nového Hollywoodu”, určitě budete při sledování v sedmém nebi. A díky bezvadným kostymérům, maskérům, stylistům a natáčecím lokacím to bylo krásné i na pohled.

Pro jistotu připomínám, že se jedná o vyprávění příběhu pouze z pohledu Ala Ruddyho, který se na tvorbě seriálu sám podílel, a že ne všichni s jeho pohledem souhlasí. Tak snad by ale nikoho, kdo si to pustí, nemělo zaskočit, že když se nejedná o dokument, nebude pravdivá úplně každá maličkost. Já si to mega užila (i když mě prvně málem porazilo z té délky) a těším se, až si potom pustím celou sérii najednou.

  • komplet obsazení, speciálně ale Miles Teller a Matthew Goode
  • dobové zasazení
  • inspirace skutečnými událostmi
  • plejáda známých jmen a odkazů
  • délka
80 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Nevím, jestli vůbec existuje nějaký filmový nadšenec napříč generacemi, který dosud nikdy neslyšel o Kmotrovi. Je to jeden z nejikoničtějších filmů všech dob a i kdybyste ho neviděli, určitě jste o něm museli alespoň zaslechnout.

Můj unpopular opinion je ten, že je snímek hodně přeceňovaný. Možná je to tím, že jsem předběhla svou dobu a koukla na něj dřív, než jsem byla dostatečně stará, abych ho dokázala ocenit, ale odradilo mě to tak, že už se k němu ani po těch letech nikdy znovu vracet nebudu. I tak jsem ale byla zvědavá, jak se seriálu podařilo převést nás zpět do té doby. No a samozřejmě i samotný příběh vypadá hodně slibně, můžeme nakouknout do zákulisí toho, co stálo za vznikem tohoto filmového klenotu, který byl jen kousek od toho, že by nikdy natočen nebyl.

První díl je spíše takový seznamovací, ještě se v postavách úplně nevyznám, nevím, kdo má a bude mít jakou úlohu. Ale věřím, že jak budu mít za sebou pár dílů, už se budu parádně chytat a sledování mě bude bavit. Přece jen seriálů ze zákulisí nějaké velké hollywoodské produkce zase až tolik není, takže každý vítám s otevřenou náručí.

  • zákulisí natáčení filmu
  • dozvíme se, jak probíhá vybírání témat i samotný proces natáčení
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
phoboska

phoboska

Ak Matthew Goode za svoj výkon nedostane Emmy alebo Zlatý glóbus, tak neexistuje spravodlivosť. Jeho výkon...
před 2 roky
Další články k tématu