1. 3. 2022

Novinka pod lupou: Juvenile Justice (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Juvenile Justice
Žánr drama, krimi
Stanice Netflix (Jižní Korea)
Premiéra 25. 2. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 62 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Rich Ting, Ren Hanami, Reyn Doi, Anzu Lawson

O čem to je?

Kim Hye-soo hraje Sim Eun-seok, charismatickou soudkyni nově jmenovanou do okresu s nejvyšší kriminalitou mladistvých, která činí neortodoxní rozhodnutí k již existujícím rozsudkům. Později se snaží vyslat poselství, že za nemorální a nezákonné činy mladistvých je zodpovědná i společnost.

Trailer

A jaký je náš ortel?

No páni. Takový mazec jsem rozhodně nečekala a musím říci, že jsem mile překvapena, protože toto mě zaujalo od začátku až do konce. Seriály z prostředí soudu je taky už několik, ale soudy pro mladistvé, těch je pramálo.

Soudkyně Sim nenávidí mladistvé delikventy a proto se je snaží potrestat, jak jen nejtvrději může. Jde o nesympatickou postavu, i když na jednu stranu její arogantní chování vůči delikventům se divím. Tam mi to nějak nevadí. Ale že se takhle chová i ke kolegům, to mi vadí. Ale záleží, co se v jejím životě stalo, že je taková jaká je. A uvidíme jestli se to dozvíme.

Její první případ se zdá jednoduchý. Pachatel se sám přiznal. Ale díky soudkyni Sim zjistíme, že je to zcela jinak. Závěrečná scéna nebyla špatná, byla plná napětí, ale vadilo mi, jak si soudkyně hraje jak na soudce tak i na policistu. Na jednu stranu je to pochopitelné, ale na druhou stranu mi to přijde trochu ohrané.

Až na delší stopáž, kterou bych o něco zkrátila, je to skvělý pilot, který zaujme a naláká na další sledování. Nebo aspoň u mě tomu tak je. A takhle dlouho mě seriál nezaujal už od pilotu jako tento.

  • hudba
  • téma – soudní procesy s mladistvými
  • soudkyně Sim
  • dlouhá stopáž
  • šéf soudkyně Sim
90 %
Mé hodnocení
Janey T

To je správná hrdinka! Konečně někdo, na koho nepůsobí ti malí spratci. Naopak, chová k nim pořádnou zášť a nebojí se jim nasadit co nejtvrdší tresty, pokud si to skutečně zaslouží.

Na druhou stranu jde ale o docela průměrný seriál, co se samotného příběhu týče. Hlavní hrdinka je soudkyně, ale na vlastní pěst se vydává dopadnout vraha, protože její smysl pro spravedlnost je silnější než zákony a příkazy nadřízených. Přijde mi to úsměvné, kdo všechno se ještě v seriálech bude vydávat po stopách zločinu, za chvíli budou vraždy řešit zubaři.

Myslela jsem si, že v každém díle bude jiný případ, ale na konci epizody se to vydalo spíše serializovanou cestou. Doufám, že si seriál udrží tempo a nezačne časem nudit. Já ho sledovat dál neplánuju, ale těm, kteří mu dají šanci, přeju, aby splnil jejich očekávání.

  • hlavní hrdinka a její nekompromisní a neústupný postoj k mladým delikventům
  • samotný koncept seriálu je trošku k smíchu
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
richardK

richardK

Názor jsem napsal předevčírem a jde o slabší seriál, poměrně sterilní jak formou, tak obsahem. Vidět,...
před 2 roky
Další články k tématu