22. 1. 2022

Novinka pod lupou: Šťastní vs. Šťastní (Markíza)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Šťastní vs. Šťastní
Žánr Komedie
Stanice Markíza
Premiéra 12. 1. 2022
Vysílání středa, 20:30
Délka pilotu 40 minut
Předskokan
Konkurence Hranica (JOJ)
Tipovačka

O čem to je?

Dvě rodiny, dva synové a jedno příjmení. Před 16 lety se dvěma rodinám Šťastných narodily synové, kteří byli nedopatřením v nemocnici zaměněni. Když se na tuto chybu přijde, synové se dostávají do svých skutečných rodin, ovšem při dvou diametrálně odlišných rodinách z rozdílných společenských vrstev není „návrat“ jednoduchý. Když však chudým Štastným shoří dům, rodiny si zvykají na společné bydlení se sbližováním se se syny.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Že by první letošní zrušený slovenský seriál? Nechci být zlý, ale přijde mi, že to chtělo trochu větší míru lokalizace pro Slovensko. Po prvním dílu to je jen seriál s laciným humorem, nenuceně jsem se zasmál asi jen dvakrát.

Markíza krade tváře JOJ, což je pak v seriálech docela příjemná změna. Ale, i když to říkám nerad, Marián Miezga a Helena Krajčiová mě tu nebavili tak moc, jak bych chtěl. Miezga, nakolik ho jako komika mám rád, tu byl v podstatě jen otravný svým smíchem, jinak tu nic extra nepředvedl, Krajčiová tu byla zklamáním, nějak mi tu chybělo herectví, na které jsem u ní zvyklý. Kéž bych mohl říct, že to bylo jen tím „syrovým“ humorem, ale tato dvojka mi tu prostě nic nenabídla, je to škoda. Takže narovinu, Cinkota s Hurajovou mě tu bavili mnohem víc, působili tak nějak nenucenějším dojmem.

Řekl bych to asi takto, nic velkého od toho nečekejte, přistupujte k tomu jako k něčemu hodně nenáročnému a zklamaní nebudete. Rozhodně je zajímavé vidět záměnu dětí v komediálním žánru, je to zase něco jiného než dosavadní dramata. Není to ale nic revolučního, nic to nepřináší, zkrátka takový průměr, který asi v oddechové části watchlistu neobsadí závratně vysokou pozici. Jo a teda jsem rád, že Krajčiovou v Našich nakonec nahradila Lujza, tady by se totiž člověk srovnávání opravdu nevyhnul – Miezga, Bolf…

  • příběh v novém žánru
  • Cinkota s Hurajovou spolu fungují
  • málo slovenské
  • hodně nenáročný humor
  • nic převratného
  • Miezga a Krajčiová zklamání
50 %
Mé hodnocení
jesmot

Opravdu jsem se nechtěla smát. Ale ono to nešlo. Ta chudá rodina je tak natvrdlá a typicky buranská, že všechny jejich slova a akce vyniknou stokrát víc. Několikrát jsem opravdu vybuchla smíchy, i když jsem to neměla vůbec v plánu.

Téma samozřejmě není nic originálního. Jsou to takové komediální Kukačky, nebo třeba Druhá matka od Netflixu. Ale líbí se mi, že to není drama, ale právě téma záměny dětí bere s humorem, který se k tomu překvapivě opravdu hodí.

Takhle to skoro zní, že to je nový slovenský komediální klenot. Nenechte se uvést v omyl. Je to prostě buranský humor. Někomu sedne, jiný nad ním bude ohrnovat nos. Takže přistupujte obezřetně. Jsem zvědavá na jesmotův názor.

  • opravdu jsem se nahlas zasmála
  • komediální přístup k vážnému tématu
  • téma už začíná být ohrané
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
fabec1222

fabec1222

Bolf je strašnej tragéd a ještě ke všemu mi příjde strašne nesympatickej, nechápu, proč ho všude cpou... Jo,...
před 2 roky
Další články k tématu