24. 10. 2022

Novinka pod lupou: Notre Dame (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Notre-Dame (Notre Dame)
Žánr drama, hasičský, minisérie
Stanice Netflix (Francie)
Premiéra 19. 10. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 53 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dramatický seriál inspirovaný skutečnými svědectvími francouzských hasičů, který líčí dopady požáru katedrály Notre-Dame na nesourodou skupinu Pařížanů.

Trailer

A jaký je náš ortel?

To je skoro až neuvěřitelné, že už to je tři a půl roku od toho obrovského požáru, o kterém se tehdy mluvilo všude, kam se člověk podíval. Seriál, ač podle skutečnosti, ale staví tuto událost spíše na vedlejší kolej. V centru dění jsou postavy hasičů a jejich známých, alespoň v pilotu to tak je.

Jasně, životy a požár se začnou rychle proplétat. Ale přišlo mi, že prozatím nebyla ukázaná tíha celé věci. Jako by se tvůrcům nedařilo zachytit tu tísnivou atmosféru, paniku, úzkost, kterou jsem tehdy cítila ze všech těch článků a příspěvků na sociálních sítích. Tady mi to přijde zatím jako strohé odvyprávění, oznámení, že k požáru došlo, jako by to bylo na denním pořádku.

Čekala jsem něco víc. Možná, že když se na seriál člověk dívá najednou, tak to na něj dolehne. Ale pokud bych měla nechat pilot rozhodnout, zda koukat dál, tak už bych se k seriálu nevrátila.

  • podle skutečné události
  • sleduje požár katedrály jiným úhlem pohledu
  • chybí tomu pořádná atmosféra
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu