12. 12. 2022

Novinka pod lupou: Granite Harbour (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Granite Harbour
Žánr drama
Stanice BBC One (Velká Británie)
Premiéra 1. 12. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 56 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Desátník Davis Lindo přichází do Aberdeenu jako nováček skotské policie. Po absolvování posledního turnusu u Královské vojenské policie sní Lindo o práci detektiva v New Scotland Yardu. Když je však poslán na výcvik jako detektiv konstábl do severovýchodního Skotska, musí se rychle přizpůsobit novému životu v Aberdeenu, který je vzdálený všemu, co voják dosud poznal.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Dobře, ale řeknete mi někdo, proč týpek naskočil do té dodávky k rukojmí, místo aby ji vytáhl ven a zachránil?

Granite Harbour bude typická britská kriminálka. Aby se vyčlenila z davu, je doplněná exotickým hlavním hrdinou s jamajským přízvukem a zcela odlišnou mentalitou a chováním oproti zbytku detektivního sboru. Hrdina je vhozen do typické kanceláře plné typických místních obyvatel, kteří se chovají tak, jak se od nich čeká. Celé je to doplněné uši drásajícím skotským přízvukem, který má s angličtinou jen pramálo společného. Někdy jsem opravdu vděčná, že existuje věc jako titulky.

Líbí se mi, že jde o příběh na pokračování, děj by se mohl ještě solidně zamotat. Na druhou stranu ale sledovat dál nezvládnu. Nejde jen o přízvuk, ale i prezentování se hlavního hrdiny, který působí jako pěst na oko a vůbec mi sem nesedí. Pro někoho může představovat závan čerstvého vzduchu, ale já to nedávám.

  • serializovaný příběh
  • hlavní hrdina a ostatní postavy
  • ten přízvuk se nedá poslouchat
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu