2. 4. 2018

Novinka pod lupou: Safe Harbour (SBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Safe Harbour
Žánr Drama / Psychologický
Stanice SBS
Premiéra 6. 3. 2018
Vysílání středa 20:30 hodin
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh začíná, když se skupinka šesti přátel vydává na výlet jachtou z Brisbane do Indonésie, kdy hledají dobrodružství a příjemně strávené chvilky dovolené. Už jim zbývá jen den do cíle, když na horizontu něco zahlédnou. Je to další loď, která je plná přištěhovalců. Toto střetnutí započne slet tragických událostí, které jim otřesou životem o čtyři roky později.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Na australské seriály jsem vždycky zvědavá. Na rozdíl od těch kanadských tady ale neplatí, že se mi vždy trefí do noty. Tady je to vyloženě buď a nebo. Safe Harbour měl dobře našlápnuto patřit k té skupince dramat, která mě zaujmou a budu je chtít dokoukat. Po prvních deseti minutách výborné atmosféry jsme se ale přesunuli v čase a příběh začal být solidně uspávací.

Do velké míry bylo úvodní nadšení ovlivněno tím, že jsem netušila, do čeho jdu. Já vím, opakuju to pořád dokola, ale je to pro mě velká výhoda, že mám u mnohých seriálů ten moment překvapení. Tady příběh začíná záhadně, jsme v napětí, v jakou katastrofu se tato idylka přátelské dovolené promění. Bohužel se to pak začalo ubírat jiným směrem, než jsem si představovala. Samotní uprchlíci by mi ani tak nevadili, i když to nebylo zrovna to, co jsem čekala. Ale jakmile jsme zjistili, že tohle je jeden velký dlouhý flashback, tak samotný příběh v přítomnosti už neměl žádné kouzlo.

Jistě, chvíli ještě pokračovalo to napětí, protože jsme nevěděli, co se vlastně nakonec stalo. Celkově ale linka s uprchlíky a jejich truchlením byla taková… nudná. Tempo se začalo hodně táhnout, v podstatě se po tom úvodu už nic moc nestalo, v podstatě jsem jen čekala, až to skončí.

Postavy jsou nudné, nikdo v nich nevyčnívá, není sympatický. Na druhou stranu nikdo není ani nesympatický. Spíš jsem si k nim nedokázala vytvořit žádný vztah, bylo mi jedno, kdo za co může a co se komu stane.
  • zajímavý úvod
  • nudný zbytek
  • nudné postavy
  • pomalé tempo
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Caroline115

Caroline115

Hm, nevím...prostředí-loď a moře, mě láká, miluju takovýhle seriály/filmy....ale koukla jsem na trailer a...
před 6 roky
Další články k tématu