23. 5. 2023

Novinka pod lupou: Safe Home (SBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Safe Home
Žánr drama
Stanice SBS (Austrálie)
Premiéra 11. 5. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 48 minut

O čem to je?

Phoebe je dvacetiletá profesionálka opouští svou práci v prominentní právnické firmě, aby pomohla právnímu centru pro oběti násilí v rodině, kterému hrozí uzavření skrz snížení finančních prostředků. V sázce je mnoho a Phoebe musí projít cestou, která není vždy jasná – a věci nejsou vždy takové, jak se zdají.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Od novinky jsem moc nečekala, ale musím říct, že pilot dokázal upoutat mou pozornost. Akční scéna s obětí a násilnickým manželem byla neskutečná a opět jednou ukázala, že nikdy nemůžete vědět, co se děje za dveřmi vašich sousedů. Protože člověk, který na první pohled vypadá slušně a rozumně, může skrývat velmi násilnické chování, které projevuje v soukromí.

Hlavní hrdinka je sympatická, i když často vypadá jako laňka před světly auta, je hodně vyjukaná. Ale k nové a vážné práci to tak trochu patří, než se člověk trošku otrká. Navíc tady prostupuje větší dějová linka končící vraždou. Po prvním díle zatím netušíme, co a komu se stalo, může to být hned několik lidí včetně starší dámy, která si tajně trpí doma ve své vlastní verzi domácího násilí, které dost možná není fyzické, ale spíše psychické, které ale není o nic snazší.

Rozhodně jsem zvědavá, co bude dál, seriál mi míří do watchlistu.

  • všechny dějové linky
  • tíživá atmosféra
  • hlavní hrdinka
  • rozhodně může být triggering pro spoustu diváků
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu