4. 3. 2023

Novinka pod lupou: Liaison (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Liaison (Spojka)
Žánr thriller, špionážní
Stanice Apple TV+ (Francie, Velká Británie)
Premiéra 24. 2. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu 55 minut

O čem to je?

Thriller ukazuje, jak chyby minulosti můžou potenciálně zničit naši budoucnost.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na seriál jsem byla zvědavá, ale pilot mě zatím příliš nepřesvědčil. Je to Apple, takže kvalitu vidím a sledování nebylo špatné. Ale chyběl mi takový ten zážitek, pocit, který jsem měla po odsledování prvních dílů některých jiných novinek této streamovací služby.

Herecky je seriál zvládnutý výborně. Eva Green umí a dokazuje to znovu a znovu, ať už se zhostí jakékoliv role. Ostatní jí nesahají ani po kotníky, ale nikdo tady nedělá vůbec ostudu. Hrdinka samotná se mi líbila, očividně má nějakou komplikovanou minulost s francouzským agentem, jsem zvědavá, jak se tento příběh bude dál vyvíjet.

Jinak jsem toho ale zase tolik nepochytila. Příběh se na vás dere postupně a pomaličku, takže pokud nedáváte pozor, může vám ujít nějaká podstatná informace, že ani nemrknete a pak už jste ztracení. Až si budu dávat maraton (protože tento seriál určitě zkusit chci), tak si musím pustit znovu i pilot.

  • herecké obsazení v čele s Evou Green
  • chybí mi tu něco poutavého, co by mě nutilo chtít si pustit hned další díl
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Jsem hodně zvědavý, jak se bude děj dále vyvíjet, protože pilot je přesně takový, jaký má být- nenudí, navnadí. Seriál Liaison už od prvních minut patří do první ligy, exteriérové lokace, svižný děj s akcí a herecké hvězdy Eva Green (sice trochu pohublá) a Vincent Cassel (sice už starší) jsou toho důkazem. 3pionážní linka, kterou nám tvůrci nabízí, se tentokrát motá kolem hackerství. Dva hackeři v Sýrii se dostanou k citlivým datům Asada (syrský prezident) a v Damašku zažádají Francii o azyl. Urgentně se využije služeb nezávislé agentury, která je má dostat do Francie, mise ale selhává a Valid a Salim se dostanou do Anglie. To není francouzské rozvědce moc po chuti, pokusí se je kontaktovat a „potichu“ je přemístit do Francie. Akce se zase nezdaří a toho si již všímá britská rozvědka, která zrovna řeší hackerský útok na Londýn většího formátu. Mezi tím sledujeme takovou agenturní klasiku, jak se intrikuje a jednotlivý aktéři si hrají na svém písečku. Vše se to děje přehledně a režii lze jen pochválit, jen bych uvítal trochu více napětí, např. scéna s bariérami mohla být dramaticky lépe využita. Dojde i na zkratkovitě pojaté scény, což u špionážních thrillerů zamrzí. V závěrečných minutách pak dochází ke konfrontaci, která může zbytek seriálu trochu odlišit od jiných špionážních děl, ale jako bych cítil inspiraci Casino Royale (love story s 007). I když úplně nejásám, jde o velmi solidní podívanou, která může v dalších epizodách gradovat.

  • TOP produkce
  • Hvězdný herecký pár
  • Spíše akční, než thrillerové
  • Nevyužitá scéna s londýnskými bariérami pro větší drama
  • Občasná zkratkovitost
70 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Kolombo

Kolombo

Já jsem zatím nadšen. Slow burn mě poslední dobou baví spíš víc a Eva Green a Vincent Cassel jsou herci, na...
před 62 týdny
Další články k tématu