23. 3. 2023

Novinka pod lupou: Extrapolations (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Extrapolations (Předzvěsti)
Žánr antologie, drama
Stanice Apple TV+
Premiéra 17. 3. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu 49 minut

O čem to je?

Antologie vypráví zajímavé příběhy o tom, jak změny na naší planetě ovlivní lásku, víru, práci i rodinu v soukromém i obecném měřítku.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Seriál, kde hraje jedno herecké eso za druhým včetně 4 oscarových herců a celé to režíruje Scott Z. Burns, jenž má za sebou parádní Californication a The Loudest Voice? To mně nemohlo minout. A jak se to Apple TV v rámci vydaných prvních 3 epizod povedlo? No, nadšením nejásám. Děj se odehrává v nedaleké budoucnosti a pilotní díl je v podstatě představení postav a námětů, které diváka budou provázet v dalších epizodách, kdy každá postava má svůj příběh. Jen Matthew Rhys to nepřežil, přičemž zrovna on byl správně, korporátně, cynický a vlastně nejzajímavější. Obsahově jde o sdělení, bohužel nic nového pod sluncem tu nečeká. Druhá epizoda je zcela nezajímavý dialog mezi vědkyní a poslední velrybou na planetě a umírající Meryl Streep, to už jsem si říkal, že dál se dívat nebudu. Nakonec jsem se přemohl, zodpovědnost redaktora mi nedala🤪 spát, a konečně jsem se dočkal parádní epizody s takovou verzí Grety Thunberg. Tady se využil i dnes známý kontrast mezi mladou a starší generací, která sice chápe, že něco není v pořádku, ale něco s tím dělat se jí už moc nechce. Dokonce ani rabínovi, který vede s dívkou osobní disputace a nemá odpověď na dotaz.:" Vytvořil si Bůh člověka k obrazu svému? Ano. Tak to musí být také darebák." Dokonalost epizody dovrší Zpívání v dešti jako protiklad budoucnosti, kterou sledujeme. Tak snad i ostatní díly již nespadnou pod nasazenou laťku, jinak vizuálně vypiplaného seriálu, který se snaží poukázat na ty správné/nesprávné hodnoty, jenž ovlivňují život na naší Zemi.

  • Téma života v nedaleké budoucnosti
  • Zpívání v dešti v 3 epizodě
  • Je tam hodně věcí k zamyšlení
  • Obsahově je děj více sdělující, místy nudný
60 %
Mé hodnocení
richardK

Já vím, že se na to všichni třásli kvůli špičkovému obsazení, ale já se po přečtení obsahu spíš otřásla. A výsledek byl přesně takový, jaký jsem čekala. Divný příběh, divné postavy, poselství, které mi nic moc neřeklo. Snaha o vytvoření abstraktního kousku s uměleckým nádechem, která u mě na úrodnou půdu nepadla.

Obsazení je fajn, to uznávám. V pilotu se objevilo hodně známých tváří, i když některé téměř ani nešlo poznat. Nejvíc z celého pilotu mě ale zaujal bílý chrup Matthewa Rhyse, který zářil na obrazovce víc než sluneční paprsky. Když vytasil úsměv, nemohla jsem se soustředit na nic jiného, a to není myšleno v pozitivním slova smyslu.

Samotný příběh mi v hlavě neutkvěl. Chápu, že jde o závažná témata, která se nás bezprostředně týkají, ale prostě to není pro mě osobně něco, co bych ke sledování vyhledávala.

  • herecké obsazení
  • mdlé zpracování
  • snaha být až moc abstraktní a umělecké dílo na úkor zábavnosti
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu