22. 11. 2023

Novinka pod lupou: Beacon 23 (MGM+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Beacon 23
Žánr sci-fi, thriller
Stanice MGM+
Premiéra 12. 11. 2023
Vysílání neděle
Délka pilotu 45 minut

Kdo?

Tvůrci Zak Penn, Hugh Howey
Hrají Lena Headey, Stephan James

O čem to je?

Příběh je zasazen do nejtemnějších zákoutí vesmíru. Jde o napínavý thriller a love story, kde jsou dva lidé uvězněni v majáku na konci známého vesmíru. Adaptace sci-fi románu od Hugha Howeyho.Trailer

Trailer

A jaký je náš ortel?

Už ta premisa příběhu, který je zasazen do „nejtemnějšího“ zákoutí vesmíru, uf. Děj se přitom odehrává v majáku na konci „nám známého“ vesmíru. Tak si vyberte. Za dramatických okolností se k majáku, kde je samotný Halan, přiblíží loď a jednoho člena posádky Halan zachrání. Jde o Aster s tváří Leny Headey, která je hvězdou seriálu 😎 (to se povedlo, ne?). A tím hvězdné hodnocení skončilo, protože děj na nás začne chrlit tolik věcí, že jsem místy nechápal, oč tu jde a logika taky občas jde stranou (zjevení osobního AI a osvobození Aster¨). Autoři se hodně snaží o psychologicky zpracované téma s akční příchutí, ale moc se jim to nedaří, napínavé scény se míjí účinkem a celé je to takové zmatené. Připadá mi to jako tvorba, vytvořená na zakázku o AI, která je teď fenoménem, s klasickým nastrčením známé a pěkné tváře a dodáním pár ingrediencí, které mají zamaskovat nedokonalosti např. nabarvičkované podání nejen majáku. Kdepak, tady se nic úspěšného dít nebude, pokud nedojde v dalších epizodách k markantnímu zlepšení, ale to si nemyslím.

  • Pohledná Lena Headey
  • Temné zákoutí vesmíru
  • Mizerně smíchaný děj, kde i logika dostává zabrat
40 %
Mé hodnocení
richardK

Nevím, proč i v roce 2023 je stále sci-fi seriálů jako šafránu, a když už se náhodou něco natočí, tak to zdaleka nedosahuje kvalit nebo zábavnosti sci-fi klasik, které máme tak rádi.

Na druhou stranu víte jak, tím, že je toho tak málo, tak tomu budeme muset dát šanci a doufat, že nás to nakonec chytne. Přece jen tady máme alespoň známé tváře, takže když už nic, tak je zajímavé sledovat, jak se Cersei bude dařit ve vesmíru. Jen teda nevím, kdo jí vymyslel tak hrozné vlasy, to už by bylo skoro lepší, kdyby žádné neměla.

Seriál má pod taktovou stanice MGM+. Myslím, že by se lépe hodil na nějakou streamovací službu, která má rozpočet na to udělat pořádné efekty. Tady mi přišlo, že jsou nuceni spoléhat na nudné dialogy, místo aby je prostřídaly nějakými zábavnými vesmírnými záběry nebo technickými vychytávkami na moderní futuristické vesmírné lodi.

Příběh samotný toho zatím moc neprozradil, ale tak uvidíme, třeba při maratonu mě to dokáže lépe vtáhnout. Dalším dílům šanci dám, ale žádná hitparáda to za mě není.

  • známé tváře
  • sci-fi seriálů není nikdy moc
  • chce to víc efektů
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
_-0-_

_-0-_

Namátkou (a přibližně): - 5% populace je jinosexuálních (ne polovina) - IQ > 85 má 15% populace (ne...
před 24 týdny
naninka358

naninka358

https://ssjc.ujc.cas.cz/search.php?heslo=hetero&sti=18401
před 24 týdny
_-0-_

_-0-_

Jak to souvisí s eufemistickým novotvarem "jinosexuálové", kterými míním (jak je zřejmé...
před 24 týdny
Další články k tématu