5. 6. 2023

Novinka pod lupou: Platonic (Apple TV+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Platonic (Čistě platonicky)
Žánr komedie
Stanice Apple TV+
Premiéra 24. 5. 2023
Vysílání středa
Délka pilotu 31 minut

O čem to je?

Komedie prozkoumává, jak fungují platonická přátelství. Hlavní hrdinové jsou bývalí nejlepší kamarádi, kteří se setkali v mládí. V dospělosti znovu navážou kontakt a snaží se překonat překážku, která vedla k jejich odloučení. Přátelství začíná být stále více pohlcující, až ovládne oba jejich životy a donutí hrdiny přemýšlet o svých volbách.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak tu máme Setha Rogena a jeho styl humoru, který se tentokrát trochu drží zpátky, ale i tak mně tenhle herec většinou nebaví. V Platonic je o něco snesitelnější, možná i proto, že má vedle sebe Rose Byrne, která je lepší herečka. Je tu pár dobrých vtipů (s dobrmanem, nebo bouchnutím do zad, které nastartuje erekci), něco z nudného života manželů středního věku a hlavně krátká stopáž epizod, kdy hned ta druhá má supr úvod v koupelně. Jinak tu není nic, co by stálo za řeč, byť se mluví dost a na trapnosti dojde taky, ale může z toho pro někoho být takové fajn podívání. A u Setha Rogena dál zastávám názor, že dabuje lépe, než hraje.

  • Občas se nějaký fórek povede
  • Fajnová Rose Byrne
  • Humor Setha Rogena
  • Některé dialogy tahají za uši
  • Trapným scénám se Seth nevyhne ani tady
50 %
Mé hodnocení
richardK

Proč ty dámy mluví s hlasem o pět oktáv vyšším než je normální lidský hlas? To jejich ječení mě dovádělo k šílenství hned od začátku epizody.

Ale jinak se mi dynamika seriálu líbila. Hlavní duo je snesitelné (až na to pištění), ale co mě oslovilo nejvíc, to byl ten přirozený vývoj jejich vztahu. První schůzka po letech byla neskutečně trapná, úplně jsem jako divák cítila tu trapnost a chtěla zalézt někam do ulity, abych to nemusela sledovat. Druhá schůzka už byla uvolněnější a přirozeně vygradovala ve společně strávený večer, kde se posilnění alkoholem hrdinové trošku uvolnili a začali se konečně bavit jako staří kamarádi bez jakýchkoliv servítek. Třešničkou na dortu byla jejich konverzace na Messengeru, která už mi dokázala vykouzlit úsměv na tváři.

Taky se mi líbí nápad na seriál. Ne všechny dvojice musí mít nutně romantickou zápletku, tohle je zase něco svěžího a neokoukaného a moc dobře se to sleduje. Jak jsem většinou vůči komediím na Applu skeptická, tak tady jsem po pilotu spokojená a těším se na další díly.

  • sympatické obsazení
  • vývoj vztahu hrdinů
  • naladí na další sledování
  • uječené konverzace hrdinky a její kamarádky
70 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu