7. 11. 2023

Novinka pod lupou: Ferry: De Serie (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Ferry: De Serie (Ferry: Seriál)
Žánr krimi, drama, thriller
Stanice Netflix (Belgie, Nizozemsko)
Premiéra 3. 11. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 49 minut

O čem to je?

V pokračování filmu Ferry z r. 2001 se Ferry snaží prosadit v brabantském drogovém byznysu. Společne s Johnem, Dennisem, Remcem a švagrem Larsem se snaží sesadit neporazitelného drogového lorda Tacka. Zároveň ale musí vše tajit před svou milenkou Danielle.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Koukám, že i v Belgii mají svoje seriálové stálicové značky. Minimálně v našich končinách ale asi nejde o nic profláknutého, když jsem o seriálu, filmu ani jeho předchůdci ještě neslyšela. Každopádně tedy od roku 2019 běží seriál Undercover, který má tři řady a očividně slaví úspěchy, jelikož k němu v roce 2021 vznikl prequelový film. A tento film má nyní seriálové pokračování.

Klasicky, moje stará dobrá písnička, žádný z předchozích kousků jsem neviděla, takže nemůžu posoudit, jak si novinka stojí. Ale fanoušky určitě další rozšíření známého univerza potěší. Pro ty, kteří předchozí film a/nebo seriál neviděli, to asi úplně nebude, protože už podle názvu je jasné, že seriál není určený k tomu, aby stál jako samostatná jednotka s potenciálem nalákat větší okruh diváků.

Při sledování pilotu mi ale nepřišlo, že by mělo jít o něco, co vybočuje z davu. Možná je to tím, že téma drog mě moc nebaví, takže tady ty gangsterské přetahovačky není něco, co bych vyhledávala. Ale za mě jde o novinku, na kterou po odsledování hned zapomenu, nenašla jsem tu nic a nikoho, kvůli čemu bych měla koukat dál.

  • není s tím nic extra špatně
  • fanoušci původního seriálu a filmu určitě ocení příběh o tom, jak se postavy dostaly až do bodu, kde jsou nyní
  • téma jde mimo mě
  • na seriál ihned zapomenu
50 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu