21. 4. 2023

Novinka pod lupou: Salade grecque (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Salade grecque
Žánr drama, komedie
Stanice Prime Video (Francie)
Premiéra 14. 4. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 50 minut

Kdo?

Tvůrci Cédric Klapisch
Hrají Romain Duris, Aliocha Schneider, Megan Northam, Aggy K. Adams

O čem to je?

Sourozenci Tom a Mia zdědili po dědovi dům v Aténách. Tom, který pracuje ve start-upu v New Yorku, se do města za sestrou, která je tam na Erasmu, vydá. Jenže místo studia se Mia věnuje aktivismu a pomoci uprchlíkům. A zděděná budova se jí k tomu hodí. Seriál sleduje potomky Wendy a Xaviera z filmu Erasmus a spol.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Původní film jsem neviděla, ale pokud vypadá stejně jako seriál, tak jsem v šoku, že se svého seriálového pokračování vůbec dočkal. Tohle totiž vypadá, jako by to na koleně šil horkou jehlou nějaký zapálený středoškolák a pozval si jako herce svoje kamarády.

Herecké výkony jsou opravdu hodně podprůměrné, a to jsem ještě mírná. Na druhou stranu chválím, že v seriálu hrají postavy z celého světa opravdu herci z celého světa. Je tam jedna Češka, kterou opravdu hraje Češka, čemuž odpovídá její jméno i přízvuk.

O příběhu se ani bavit nebudu. Nechápu, jak takový děj absolutně o ničem mohli už v pilotu natáhnout na 50 minut. Zkrátila bych to na 15 a to by tam ještě bylo pár hluchých míst. Dál pokračovat nebudu, pokud by vám to ještě nebylo jasné.

  • autentičtí herci z celého světa
  • jedna velká nuda
  • slabý scénář
  • podprůměrné herecké výkony
20 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu