13. 1. 2023

Novinka pod lupou: The Lying Life of Adults (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Lying Life of Adults (Život ve lži)
Žánr drama
Stanice Netflix (Itálie)
Premiéra 4. 1. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 50 minut

Kdo?

Tvůrci
Hrají Valeria Golino

O čem to je?

Giovannina krásná tvář se mění, oškliví, alespoň si to myslí její otec. Říká, že Giovanna se den ode dne víc podobá své tetě Vittorii. Ale může to být pravda? Opravdu se mění? Stává se z ní teta Vittorie, žena, kterou sotva zná, ale kterou její matka a otec očividně pohrdají? Určitě někde existuje zrcadlo, v němž se může vidět taková, jaká skutečně je. Giovanna hledá svůj odraz ve dvou spřízněných městech, která se navzájem bojí a nenávidí: Neapol výšin, které si nasazuje masku kultivovanosti, a Neapol hlubin, místě nadbytku a vulgarity. Při hledání pravdy se stěhuje z jednoho do druhého, ale zdá se, že ani jedno z měst nenabízí odpovědi nebo únik. Seriál je adaptací románu od Eleny Ferrante.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Špatné seriály jsou jedna věc, tam se alespoň dá pozorovat a následně vypíchnout, co vše je na tom zle, a nakonec se ty názory píšou o to jednodušeji. Ale tohle je věc úplně z jiného soudku. Ani si nepamatuju, kdy naposledy jsem se u něčeho takhle nudila.

Nemám na to v podstatě co říct. Děj naprosto o ničem, bez pointy, bez jiskry, bez zajímavých postav, bez vtipu, bez romantiky, plné nesmyslných dialogů. Když už mě nedostala ani italština a Itálie samotná, tak to už musí být opravdu konečná. Asi mi úplně utekl jakýsi poetický smysl, který to má mít, takže se tímto omlouvám všem milovníkům předlohy, ale za mě velká katastrofa.

  • nekonečných 45 minut nudy
  • nezáživné
  • totálně o ničem
20 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

Celou dobu jsem čekala, až se to konečně rozjede… a pak přišel konec epizody. A ničeho jsem se nedočkala. Seriál je adaptace, ale nejsem si jistá, jestli dokáže zaujmout někoho, kdo předlohu nezná. Na to, že jsem se na novinku docela těšila, tak odcházím zklamaná. První díl mě nudil od začátku do konce, další díly vynechám.

Jediná zajímavá věc je vztah rodiny s tetou a samotná postava tety, u které netušíme, jak do toho všeho zapadá. Ani to mi ale nestačí, protože postavy jsou nesympatické, nezajímavé a ani jejich konverzace nenabízí nic zábavného.

  • už byly i horší novinky, ale lepší plus nevymyslím
  • nudné postavy
  • příběh o ničem
30 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
_karel_

_karel_

"Celou dobu jsem čekala, až se to konečně rozjede… a pak přišel konec epizody." Okamžitě mi...
před 69 týdny
Sitheren

Sitheren

:D takovej odpad už z traileru...
před 69 týdny
Další články k tématu