19. 10. 2023

Novinka pod lupou: John Carpenter's Suburban Screams (Peacock)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název John Carpenter's Su­burban Screams
Žánr horor, antologie
Stanice Peacock
Premiéra 13. 10. 2023
Vysílání pátek
Délka pilotu minut

O čem to je?

Hororová antologie. Seriál zkoumá temná tajemství a nevyslovitelné zlo, které se někdy skrývá pod povrchem sluncem zalitých ulic, upravených trávníků a přátelských sousedů předměstí. Každá epizoda se zaměřuje na jeden skutečný příběh o teroru, vyprávěný skutečnými lidmi, kteří jej prožili.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Jsem hodně zklamaná. Na seriál jsem byla zvědavá, ale první díl mě utvrdil v tom, že dál ve sledování pokračovat nebudu. Vůbec mi nesedí tento styl, kde se kombinuje dokumentární styl rozhovoru a dramatizace událostí. Přijde mi to jako vytržené z devadesátek, příběh pro mě takto naprsoto ztrácí jakoukoliv atmosféru a poutavost.

Pokud odhlédnu od zpracování, tak ani samotný příběh za tolik nestál. Až na jeden, dva lekavé momenty to byla spíš průměrná nuda. Ani konec nepřinesl žádné velké překvapení, prostě to jen tak nějak vyšumělo do ztracena. Jestli budou další díly zpracované stejně, tak opravdu nemá smysl, abych dál koukala, existuje stovka lepších hororových kousků, kterým dám raději přednost.

  • zajímavý plakát
  • dva lekavé momenty
  • kombinace dokumentu a dramatizace
  • hodně slabá atmosféra
  • vyšumí to do ztracena
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Furiant

Furiant

Mně ten první duchařský příběh přišel nejslabší a taky nejméně uvěřitelný. Respektive já, kterej na tyhle...
před 29 týdny
Další články k tématu