7. 5. 2023

Novinka pod lupou: A Small Light (Disney+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název A Small Light (Světlo naděje)
Žánr minisérie, životopisný, historický
Stanice NatGeo / Disney+
Premiéra 1. 5. 2023
Vysílání pondělí
Délka pilotu 56 minut

O čem to je?

Minisérie sleduje dvacetiletou Miep Giesovou, která neváhala, když za ní přišel její šéf Otto Frank a požádal ji, aby ukryla jeho rodinu před nacisty během druhé světové války. Následující dva roky Miep, její manžel Jan a další pomocníci hlídali a skrývali osm duší (Otto Franka, jeho ženu Edith, dcery Annu a Margot a čtyři další). A byla to právě Miep, která našla Annin deník a uchovala ho v bezpečí, aby se o něj Otto, jediný, který přežil, mohl později podělit se světem.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Moc krásný pilot. Přestavil dobu, způsob žití i to, jak se lidem od základu vše změnilo s příchodem nacistů. První díl byl plný emocí, cítila jsem je z každé scény a nemohla se od obrazovky odtrhnout.

Líbí se mi, že i když je Anna Franková hlavní jméno, minimálně pilot nám ji představuje pouze okrajově, ale soustředí se hlavně na ostatní a rozhodně ne nevýrazné či méně důležité postavy. Celá rodina má co nabídnout, stejně jako sekretářka s manželem. Moc se mi sledování líbilo. A Liev v roli Otto Franka je naprosto perfektní. Seriál si určitě místo v mém watchlistu zaslouží.

  • seznámení s postavami
  • prostor dostávají i ostatní kolem Anny
  • spousta emocí
  • tíhne na vás ta atmosféra
80 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu