28. 4. 2024

Týden v obraze: Iveta, The Veil, Hacks a další...

Tento týden nás čekají premiéry či pokračování 27 seriálů. Překvapivě takhle na začátku května startuje i pár vyložených hitů.

Týden v obraze: Iveta, The Veil, Hacks a další...

Týden: 29. dubna – 5. května

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 27 seriálů. Z toho je 13 novinek (48 %). Nejproduktivnější stanicí je opět tento týden Netflix s 8 seriály. Nejočekávanější novinkou je The Veil, ae nejvíce se těšíme na třetí sérii českého seriálu od Voya Iveta.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Bouchon (ARTE, novinka)

Komička Lolo tvrdě dřela na své kariéře a právě dostala hlavní roli ve filmu. Chce to rodině oznámit na oslavě svých narezonenin, ale místo toho její otec oznámí, že má rakovinu a plánuje odjet na eutanázii do Švýcarska. Život celé rodiny se tak obrátí vzhůru nohama.

The Brokenwood Mysteries (TVNZ, 10. série)

Detektiv inspektor Mike Shepherd je vyslán do Brokenwoodu na pomoc místní policii s vyšetřováním vraždy. Shepherd vyšetřuje zločiny nekonvenčním přístupem, což vyvolává mnoho problémů. Má spolupracovat s místní strážnicí Kristin Simsovou, která se naopak drží pravidel a ve své práci je přesná a efektivní. Ač jsou diametrálně odlišní, vytvoří se mezi nimi postupně funkční pracovní vztah.

Catfish: The TV Show (MTV, 9. série)

Catfish je osoba, která si na internetu vytváří nepravdivé profily a předstírá, že je někým, kým ve skutečnosti není, za účelem získání obrázků a informací ostatních uživatelů. Tito lidé využívají sociální média typu Facebook nebo Twitter, často si přejí, aby se do nich druhá osoba zamilovala. MTV a producenti filmové verze Catfish vyslali Schulmana a jeho přítele Maxe, aby pomohli párům, které se nikdy dříve reálně nepotkali. Chtějí vědět, zda druhá osoba, se kterou má dotyčný vztah a je do ní zamilovaný, je reálná, nebo jestli se jedná pouze o Catfish. Některé páry jsou spolu pár měsíců, jiné už mnoho let. Každá epizoda ukáže jiný pár s jiným příběhem. Nev cestuje po celé zemi, zjistí si o lidech informace a odhaluje pravdu. Navíc kontaktuje druhou osobu a pomůže se tak párům poprvé setkat.

Fiasco (Netflix, novinka)

Raphaël Valande natáčí svůj první celovečerní film, kterým chce vzdát hold hrdinskému životu své odbojné babičky. Natáčení se postupně mění v noční můru kvůli členovi týmu, který dělá vše pro to, aby ho sabotoval.

The Green Veil (The Network, novinka)

Antologický seriál o útlaku v Americe.

The Veil (FX, novinka)

Thriller zkoumá překvapivý a napjatý vztah dvou žen, které na cestě z Istanbulu do Paříže a Londýna rozehrají smrtelně nebezpečnou hru pravdy a lži. Jedna z žen má tajemství, druhá má za úkol ho odhalit dříve, než přijdou o život tisíce lidí.

Iveta (Voyo, 3. série)

Byla jedinečným hlasem své generace, romantickou princeznou československého popu, v druhé půlce osmdesátých let se stala zjevením na tuzemské hudební scéně. Příběh počátku hvězdné kariéry zpěvačky Ivety Bartošové. Děj sleduje Ivetu od dětství, kdy spolu se svou sestrou začíná navštěvovat školní sbor, přes úspěchy na hudebních soutěžích a odchod do Prahy a následnou cestu ke slávě, které dosáhla zejména díky spolupráci se zpěvákem Petrem Sepéšim. Ze dne na den se z obou stávají obdivovaní miláčci národa.

Acapulco (Apple TV+, 3. série)

Sny mladého Mexičana se stanou skutečností, když dostane práci snů v nejžhavějším resortu v Acapulcu. Brzy si však uvědomí, že tato práce je komplikovanější, než se mohlo zdát.

Frankly Speaking (Netflix, novinka)

Uznávaný televizní moderátor se při vysílání najednou přestane ovládat a řekne, co mu přijde na jazyk. To zaujme televizní scenáristku, která si ho pozve do svého pořadu.

Heeramandi (Netflix, novinka)

Příběhy tří generací kurtizán ze čtvti Heera Mandi v době britské nadvlády.

Shardlake (Disney+, novinka)

Během rušení kláštěrů za vlády Tudorovců vyšle Thomas Cromwell Matthewa Shardlakea do odlehlého sídla Scarnsea, aby vyšetřil smrt komisaře. Adaptace románů od C. J. Sansoma.

T. P. Bon (Netflix, novinka)

Obyčejný středoškolák Bon se stane členem týmu agentů cestujících v čase, kteří mají za úkol zachraňovat lidské životy během historických událostí, jež se odehrávají v různých dobách a na různých místech světa.

A Man in Full (Netflix, novinka)

Když atlantský realitní magnát Charlie Croker čelí náhlému bankrotu, střetávají se politické a obchodní zájmy a Charlie brání své impérium před těmi, kteří se snaží využít jeho úpadku. Minisérie je adaptací románu od Toma Wolfa.

Hacks (HBO Max, 3. série)

Deborah Vance je legendární komička z Las Vegas, která mentoruje bezejmennou pětadvacátnici.

The Tattooist of Auschwitz (Sky Atlantic, novinka)

Skutečný příběh slovenského Žida Lalea Sokolova, který byl držen v Osvětimi a měl za úkol tetovat vězeňská čísla na ostatní Židy.
Seriál je adaptací stejnojmenné knihy od Heather Morris, která vznikla na základě rozhovorů s Lalem Sokolovem.

Welcome to Wrexham (FX, 3. série)

V roce 2020 se Rob McElhenney a Ryan Reynolds spojili, aby koupili Wrexham AFC, nejstarší profesionální fotbalový klub ve Walesu, a doufali, že z něj udělají příběh outsidera, kterému bude fandit celý svět. Obavy? Rob a Ryan nemají žádné zkušenosti s fotbalem ani se vzájemnou spoluprací. Přesto to se svou investicí do Wrexhamu myslí vážně, chtějí klub vylepšit a udělat něco dobrého pro obyvatele města.

Lost Treasures of Egypt (National Geographic, 5. série)

Strhující, akční série, která sleduje mezinárodní týmy archeologů během sezóny vykopávek v egyptském Údolí králů.

Clarkson's Farm (Prime Video, 3. série)

Jeremy Clarskon zkouší život obyčejného farmáře a čelí různým výzvám při provozování farmy a farmářského obchodu na své vlastní farmě Diddly Squat Farm.

Selling the OC (Netflix, 3. série)

Jason Oppenheim, majitel společnosti Oppenheim Group, rozšiřuje společnost o druhou kancelář v Newport Beach.

Postcards (Netflix, novinka)

Svobodná matka z Nigérie vyrazí do Indie na lékařskou prohlídku. Všem lidem, na které cestou narazí, přitom změní život.

Hi-eo-ro-neun A-nib-ni-da-man (Netflix, novinka)

Kvůli problémům typickým pro dnešní dobu začnou členové jedné rodiny ztrácet svoje jedinečné superschopnosti. Záhadná žena to ale všechno změní.

Love & Marriage: Huntsville (OWN, 8. série)

Tři vysoce postavené afroamerické páry se spojují, aby pomohly prosperujícímu městu Huntsville ve státě Ala. Dlouhodobí přátelé jsou zapálenými společenskými osobnostmi s velmi vyhraněnými názory. Pomáhají městu růst díky svému realitnímu podniku Comeback Group, přičemž se snaží čelit realitě lásky a manželství a zároveň usilují o úspěch.

Boku no Hero Academia (MBS, 7. série)

Seriál se odehrává ve světě, kde většina obyvatel má speciální schopnost – Quirk. Izuku Midoriya se chce stát hrdinou po vzoru svého idolu, kterým je All Might. Je tu ale problém, Midoriya je součástí té menšiny, která žádné schopnosti nemá.

Star Wars: Tales of the Empire (Disney+, novinka)

Pomstychtivá mladá žena a bývalý Jedi procházejí nelítostným Galaktickým impériem v různých obdobích a jejich rozdílná rozhodnutí určují jejich osudy v rychle se měnící galaxii.

Odznak Vysočina (Nova, 3. série)

Policejní stanice vyšetřovacího týmu v seriálu Odznak Vysočina je umístěna do malebného fiktivního městečka Veselá na Vysočině, která kromě krásné přírody nabízí divákům i své drsné stránky. Příroda se tak vlastně stává jedním z hlavních hrdinů celého dění. Dana Skálová je zkušená policistka, vlídná šéfová celého týmu. Rozumí lidem a vždycky se snaží pomoct. Nerada se nechává omezovat pravidly a zvyklostmi. Žije tak trochu v chaosu, neřeší papírování a občas chodí pozdě, její práce je ale pro ni vždy na prvním místě.

The Responder (BBC One, 2. série)

Chris pracuje u policie na noční směně jako záložní policista při urgentních záležitostech. Hrdina se snaží udržet hlavu nad vodou a zachránit své manželství. Klidu v životě mu nepřidá ani práce, kde je nucený začít spolupracovat s novou parťačkou a začínající policistou Rachel. Jejich okamžité nepřátelství jim v podstatě znemožňuje v klidu spolupracovat. Oba však brzy přijdou na to, že aby mohli v tomto světě plném náročných situací přežít, budou si muset pomáhat, nebo se vzájemně nadobro zničí.

The Real Housewives of New Jersey (Bravo, 14. série)

Spin-off dokumentární reality show The Real Housewives of Orange County. Stejně jako tam i zde jsou středem pozornosti dámy, které diváky zasvětí do svých životů plných nejrůznějších dámských radostí, jako je například nakupování, nebo do tajů svého soukromí. To vše tentokrát z deštivého New Jersey.

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu