3. 3. 2024

Týden v obraze: Supersex, Uklízečka, Gentlemani a další...

Týden v obraze: Supersex, Uklízečka, Gentlemani a další...

Týden: 4. března 2024 – 10. března 2024

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 29 seriálů. Z toho je 10 novinek (34 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 6 seriály. Nejočekávanější novinkou je – The Gentlemen od Netflixu.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Hot Wheels Let's Race (Netflix, novinka)

Šestice talentovaných dětí se v tréninkovém táboře Super Garáž učí, jak se stát hvězdami nové generace úžasných závodníků.

La Peste (France 2, novinka)

Rok 2029. Společnost se stále plně nevzpamatovala z epidemie COVIDu, když udeří nová, smrtelnější nemoc. Volná adaaptace stejnojmenného románu Alberta Camuse.

Masterchef Junior (FOX, 9. série)

Zdovolením, dospěláci… děti přebírají kuchyni! Junior Masterchef je nová kulinářská reality show, ve které soutěží děti od osmi do třinácti let s láskou k vaření. Show je založena na úspěšném britském a australském formátu. Mladí kuchaři budou mít možnost ukázat svůj talent, kulinářské umění a vášeň pro jídlo. Budou podstupovat různé výzvy a souboje. Do porotcovských křesel usedne současná podoba amerického Masterchefa, tedy Gordon Ramsay, Joe Bastianich a Graham Elliot. Společně tito kulinářští experti budou předávat dětem své znalosti a sledovat je, jak se vyvíjí ve zdatné kuchaře. Čtyřiadvacet uchazečů předvede porotcům své výtvory z ryb, těstovin nebo dezert. Ti, kteří jídlem ohromí, budou pokračovat dále v soutěži, kde na ně budou čekat vzrušující výzvy, mezi kterými nechybí zkouška vedení kuchyně v luxusní restauraci. Vítěz bude moct nosit titul Junior Masterchef.

Plné hnízdo (Česká televize, 2. série)

Jak těžké je být rodičem a je to stejné jako být dobrým pěstounem? Rodiny z celé ČR a skvělá parta odborníků radí jak na děti všeho druhu i počtu.

Rock the Block (HGTV, 5. série)

Odborníci na rekonstrukce vdechují domům svůj osobitý styl.

Studio C (BYUtv, 17. série)

Studio C je jedním z nejpopulárnějších seriálů stanice BUYtv. Tato skeč komedie je určena pro diváky všech věkových kategorií a ukazuje nám srandovní stránku každodenního života.

So You Think You Can Dance (Fox, 18. série)

Tento seriál je taneční verzí pěvecké soutěže American Idol. Jedná se o reality show, ve které se mladí tanečníci pokouší vyhrát titul ‚America‘s favorite dancer' a 100 000 dolarů. Každá série je rozdělena na castingy, bootcamp a finálová kola. Ve finále jsou soutěžící zpárováni a každý týden si páry losují styl tance, který předvedou. Od top 20 do top 10 se hlasuje pro páry (které se nemění), od top 10 pro jednotlivce a vždy vypadne jeden muž a jedna žena (páry jsou každý týden jiné). Během série se objeví vždy velké množství tanečních žánrů: contemporary, hip hop, jive, cha cha, tango, paso doble, valčík, jazz, broadway, bollywood a mnoho dalších.

Alert (FOX, 2. série)

Když se syn policistky Nikki Parkerové začne pohřešovat, připojí se k jednotce LAMPU, což je speciální útvar Los Angeleské policie, který má na starosti pohřešované osoby. Parkerová tak pomáhá ostatním lidem najít jejich milované, i když ona sama hledá své vlastní dítě. O šest let později jí obrátí svět vzhůru nohama, když se její bývalý manžel Devon Zoellner objeví s fotografií jejich zmizelého chlapce. Je to důkaz života nebo ne?

Big Brother Canada (Global, 12. série)

Kanadská verze americké reality show, která převzala většinu pravidel. Sleduje obyčejné lidi ve vile Big Brothera.

Dark Side of the Ring (Viceland, 5. série)

Od zákulisních kontroverzí až po záhadná úmrtí a nevyřešené vraždy – tento seriál zkoumá nejtemnější příběhy ze zlatého věku profesionálního wrestlingu a snaží se najít pravdu na rozmezí fantazie a reality.

The Program: Cons, Cults, and Kidnapping (Netflix, novinka)

Žena, kterou i po letech pronásledují děsivé vzpomínky na polepšovnu, odhaluje korupci a zlo v systému ústavní péče o mládež.

The Cleaning Lady (Fox, 3. série)

Hlavní hrdinkou je chytrá doktorka, která se vydá do Států, aby zde našla léčbu pro svého nemocného syna. Systém však selže a hrdinka se musí začít schovávat. Rozhodne se však nevzdat a vezme otěže do vlastních rukou. Stane se uklízečkou pro mafii a začne hrát hru podle vlastních pravidel.

Animal Control (Fox, 2. série)

Komedie sleduje skupinku pracovníků centra Animal Control, kteří se musí vypořádat se svými komplikovanými životy. Problémy jim ale nedělají zvířata, ale lidé, protože u zvířat vždy víte, co od nich můžete očekávat.

Full Swing (Netflix, 2. série)

Pohlcující dokumentární seriál, který vás seznámí s pestrou skupinou profesionálních golfistů a jejich soukromým i veřejným životem během vypjaté soutěžní sezóny.

Extraordinary (Disney+, 2. série)

Jen je mladá a uvědomělá žena. Jenže žije ve světě, kde má každý superschopnost… kromě ní. Snaží se postavit se na vlastní nohy ve společnosti, kde je každý výjimečný, jen ona je průměrná.

Rubble & Crew (Nickelodeon, novinka)

Štěněčí stavitel Rubble a jeho šikovná rodina se společně snaží opravit své rodné město Builder Cove a ochránit ho před plány zlotřilého Rychlo machra.

Supersex (Netflix, novinka)

Ital Rocco Siffredi kdysi převrátil pornoprůmysl vzhůru nohama a jeho skutečný životní příběh skrývá nejedno tajemství.

The Marlow Murder Club (PBS, novinka)

Judith Pottsová naváže nečekané přátelství s místní venčitelkou psů Suzie a nenaplněnou manželkou vikáře Becks. Tyto tři dámy začnou na vlastní pěst vyšetřovat vraždu, až jsou nakonec požádány o pomoc při oficiálním policejním vyšetřování, které vede nově povýšená Tanika. Čtyřdílný seriál sleduje jejich závod s časem, ve kterém musí najít vraha.

The Masked Singer (Fox, 11. série)

Pěvecká soutěž těžící z úspěchu korejského pořadu King of Masked Singer. Soutěžící z řad hvězd showbusinessu zde vystupují oblečeni v maskách, totožnost jednoho z nich se odhalí po jeho vyřazení na konci epizody. V první sérii vystupují masky: Páv, Králík, Lev, Monstrum, Jelen, Jednorožec, Hroch, Včela, Pudl, Mimozemšťan, Krkavec a Ananas.

ARA San Juan: El submarino que desapareció (Netflix, novinka)

Investigativní dokumentární seriál o zmizení vojenské ponorky očima odborníků i příbuzných obětí tragédie, která v roce 2017 otřásla celým světem.

The Gentlemen (Netflix, novinka)

Eddie sdělil po otci velkou nemovitost. Hrdina však brzy zjistí, že dostal do rukou impérium s trávou, které vlastní legendární Mickey Pearson. Má na to, aby se proplétal temnými zákoutími britského krimi podsvětí a převzal kontrolu nad celou operací? Seriál vzniká na motivy stejnojmenného filmu od Guye Ritchieho.

Skryté skvosty (Česká televize, 2. série)

Dokument o málo známých památkách. Deset objektů, které stojí za to blíže prozkoumat, představit v širších souvislostech. Každý objekt skrývá svá neobjevená tajemství, největší perly inventáře nebo dávno zapomenuté příběhy. Cílem je vypátrat ty nejzajímavější.

Supa Girlz (ALLBLK, novinka)

„Supa Girlz“ sleduje taneční sezónu jednoho z nejlepších středoškolských tanečních týmů v zemi, „G Girls“ z Miami Northwestern. Pod vedením odvážné a vizionářské režisérky Traci Young-Byron se „G Girls“ vyvinuly v trendovou virální senzaci, jejíž triumfy a výzvy odrážejí ducha jejich čtvrti: Liberty City v Miami. Tento dokumentární seriál poskytuje jedinečný pohled do světa, v němž Young-Byronová prochází bouřlivým školním rokem a snaží se sestavit zcela nový soubor tanečnic a zopakovat úžasné úspěchy svých předchozích týmů. Během jedné sezóny se v seriálu Supa Girlz prolíná Traciina podmanivá osobní cesta s cestou jejích nových a mladých tanečnic – Kiary Lasterové, Kevonni Whiteové, Jaidy Sumlarové a Jayly Dorsettové – a vytváří tak dojemný obraz znovuzrození a obnovy v jednom z nejživějších a nejvlivnějších amerických měst.

Horrible Histories (BBC, 10. série)

V roce 2001 vznikla animovaná verze knižní série Horrible Histories (česky pod názvem Děsivé dějiny), která se zabývá různými historickými národy a událostmi a předkládá je v odlehčeném tónu.
V roce 2009 navázala BBC ještě odlehčenější verzí Děsivých dějin. Dějiny a historické události i významné osobnosti jsou předkládány ve formě skečů, „reality show“ a variací na známé pořady v Monty Pythonovském stylu.

The Reluctant Traveler (Apple TV+, 2. série)

Osmidílný seriál sleduje Eugena Levyho, který navštěvuje některé z nejkrásnějších a nejzajímavějších světových destinací v Kostarice, Finsku, Itálii, Japonsku, na Maledivách, v Portugalsku, Jižní Africe a Spojených státech a zkoumá pozoruhodné hotely a místa a kultury, které je obklopují.

Gibi (Exxen, 5. série)

Yilmaz a Ilkkan jsou dva přátelé, kteří se o něco neustále handrkují. Jejich nejlepší vlastností je fakt, že jsou vždy schopní udělat něco, co obrátí jejich obyčejné životy vzhůru nohama.

Gold Rush: White Water (Discovery Channel, 7. série)

Dakota „Fred“ Hurt dal dohromady tým neohrožených potápěčů, horolezců a mechaniků, kteří se nebojí nebezpečné a náročné práce. Ve snaze najít naleziště zlata se vydají hluboko v srdci odlehlé aljašské divočiny po řece až do hor, a cestou musejí zdolávat nebezpečné peřeje a hluboká jezera vyhloubená pod vodopády.

Queen of Tears (tvN, novinka)

Královna obchoďáků a princ supermarketů překonají manželskou krizi a jejich láska zázračně znovu rozkvete.

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu