14. 4. 2024

Týden v obraze: Jane, The Spiderwick Chronicles, Under the Bridge a další...

Týden v obraze: Jane, The Spiderwick Chronicles, Under the Bridge a další...

Týden: 15. dubna – 21. dubna

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 25 seriálů. Z toho je 18 novinek (72 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 6 seriály. Nejočekávanější je The Spiderwick Chronicles.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Blue Lights (BBC One, 2. série)

Příběh policejních nováčků (ve zkušební době), kteří pracují v současném Belfastu, městě, kde je práce policisty v první linii spojena s jedinečným tlakem a nebezpečím. Zatímco se naši noví policisté učí základům své profese, musí se vyrovnávat s neustálou hrozbou. V tomto často chaotickém prostředí mají naši hrdinové jen několik rozhodujících měsíců na to, aby se jako policisté prosadili.

Ctrl+Alt+Desire (Paramount+, novinka)

CTRL+ALT+DESIRE odhaluje Amatův příběh, který se odehrává na pomezí technologií a osamělosti, a odhaluje mrazivý příběh závislosti, podvodu a posedlosti online. Amatův život se propadl do chaosu, když narazil na svět live-streamových sexmodelek a okamžitě se bezhlavě zamiloval do Silvie, bulharské cam girl. Seriál čerpá ze čtyř let vězeňských telefonátů nahraných z pašovaného mobilního telefonu a stop roztroušených po Floridě, východní Evropě a temném webu, aby odhalil příběh mnohem složitější, než se očekávalo. Vysoce vzdělaný a charismatický Amato neodpovídal typickému profilu vraha, ale řada osobních chyb ho zavedla do králičí nory plné depresí, izolace a finančního krachu. V zoufalé snaze upoutat Silviinu pozornost si Amato vytvořil na internetu sebevědomé alter ego „velkého rozhazovače“, zatímco ukradl své rodině 200 000 dolarů, před tím než ji vyvraždil. Když však jeho fixace na Silvii vzrostla, jeho alternativní realita se zvrtla. CTRL+ALT+DESIRE je strhující varovný příběh o tom, co se stane, když se hranice mezi fantazií a realitou nenávratně setřou.

Grimm Kumikyoku (Netflix, novinka)

Antologie inspirovaná klasickými příběhy bratří Grimmů obsahuje příběhy, které odhalují temnou stránku lidských přání.

La partitura secreta (Disney+, novinka)

Maya a její přátelé objeví kouzelnou hudební partituru, která jim propůjčuje schopnosti. Udržují ji v tajnosti, zatímco po ní někdo s temnými úmysly pátrá. Následují dobrodružství a sebepoznávání, zatímco se ptají, zda je svět připraven na magii.

Our Living World (Netflix, novinka)

Úžasný přírodopisný seriál o inteligenci, vynalézavosti a vzájemném propojení života na naší planetě, který namluvila Cate Blanchett.

Mauvais joueurs (Netflix, novinka)

Na začátku nemají nic, na konci ale můžou žít v luxusní vile a vyhrát 150 tisíc eur. Proti sobě nastoupí třináct hráčů a vyhraje ten, kdo díky nejlepší strategii přežije.

Under the Bridge (Hulu, novinka)

Čtrnáctiletá Reena šla s přáteli na večírek, ale nikdy se nevrátila domů. Sedm dívek a jeden chlapec jsou podezřelí z její vraždy. Dramatické zpracování skutečného případu.

Barbie: A Touch of Magic (Netflix, 2. série)

Malibu Barbie a Brooklyn Barbie najdou malého Pegase, který potřebuje pomoc. Malibu a Brooklyn se tak vydají na magické dobrodružství, aby kouzelnou Peggy dostaly domů.

Bros (Netflix, novinka)

Pini a Nisso jsou nerozluční přátelé z dětství, spolumajitelé místního jeruzalémského baru a zarytí fanoušci fotbalového týmu Bejtar Jeruzalém. Jejich přátelství je však podrobeno zkoušce, když se jejich životy nečekaně změní, jejich baru hrozí uzavření a jejich oblíbený tým má sehrát nejdůležitější zápas ve své historii.

Conan O'Brien Must Go (Max, novinka)

Sledujeme Conana O'Briena, jak navštěvuje nové přátele, které získal díky svému podcastu Conan O'Brien Needs a Friend (2018), a zapojuje se do hlubokých diskusí s diváky z celé země i ze světa.

Dinner with the Parents (Amazon Freevee, novinka)

Dva dvacetiletí bratři chodí každý týden k rodičům na večeři a snaží se ji přežít, aniž by umřeli trapností. Jedná se o remake Friday Night Dinner.

Going Home with Tyler Cameron (Prime Video, novinka)

Hvězda televizní reality show Tyler Cameron si jde za svým snem založit vlastní firmu na výstavbu a renovaci domů.

The Upshaws (Netflix, 5. série)

V centru dění se nachází afroamerická rodina ze střední pracující třídy v Indianě, která se snaží prosadit a žít svůj život bez návodů a předloh.

Orlando Bloom: To the Edge (Peacock, novinka)

Herec a milovník dobrodružství Orlando Bloom se vydává na fyzickou, duševní a duchovní cestu sebepoznání, když se učí tři extrémní sporty – wingsuiting, volné potápění a horolezectví – aby se dostal na hranici svých možností. Na cestě ho provází rodina, přátelé a jeho duchovní buddhistická praxe. Orlando Bloom je trénován odborníky, kteří mu pomáhají překonávat překážky, čelit strachu a objevovat cenné lekce o sobě samém.

Consuelo (Vix, novinka)

Poté, co ji manžel bez varování opustí, Consuela zjistí, že prodej vibrátorů může být způsob, jak se udržet nad vodou a uživit své dvě malé děti, ale musí se naučit orientovat v odsuzujících vodách Mexico City 50. let.

Evig singel (TV 2 Play, novinka)

Sledujeme šest dospělých různého věku, kterým se nedaří najít spřízněnou duši.

Festning Norge (Prime Video, novinka)

Rok 2037. Obyvatlé Norska žijí v uzavřeném soběstačném světě. Ale když vypukne smrtící pandemie, uvědomí si, že zeď, která je měla chránit, z nich dělá zajatce.

Jane (Apple TV+, 2. série)

Jane Garciová, desetiletá dívka, a její věrní kolegové se v každé epizodě snaží ochránit ohrožené zvíře.

The Spiderwick Chronicles (Roku, novinka)

V centru dění stojí rodina Graceů – dvojčata Jared a Simon, jejich sestra Mallory a matka Helen. Všichni se společně přestěhují do starobylého nového domu a začnou odhalovat temné tajemství o svém pra-prastrýci. Ten kdysi dost možná objevil skrytý vílí svět, který existuje paralelně s tím naším. Seriál je adaptací populárních fantasy románů.

Britain's Got Talent (ITV, 17. série)

Britská verze veleúspěšného formátu hledající talenty. Soutěžící se snaží ohromit porotu, která je složena ze známých osobností, a probojovat se tak až do finále. Výherce obdrží finanční odměnu ve výši 100 000 až 500 000 liber a příležitost vystoupit na Royal Variety.

High Hopes (Hulu, novinka)

Bratři Slava a Mishka a jejich tým provozují jednu z nejstarších konopných lékáren v Hollywoodu, která přitahuje milovníky trávy. Teď chtějí expandovat po celé zemi, uvést na trh svou značku, což vyvrcholí 20. dubna. Podaří se jim dosáhnout velkého úspěchu, nebo jejich plán shoří a sny se rozplynou v dýmu?

Allt och Eva (Viaplay, novinka)

Eva už 40 let neochvějně nevěří v lásku. Místo toho věří, že štěstí spočívá v lásce k sobě samé a ke svým přátelům, což je filozofie, která ji dobře provází jejím pečlivě naplánovaným životem. Poté, co se rozhodne otěhotnět, odjede do Kodaně, aby si obstarala dárce spermatu. Eva si vybere dárce, který se zdá být dokonalý. Večer před velkým oplodněním se však neubrání myšlence, zda si dárce vybrala správně. Rozhodne se ho vyhledat se skrytým záměrem. Ukáže se, že je normální, milý, hodný a hlavně není psychopat. Eva se vrací domů do Stockholmu spokojená, nyní s malým embryem v děloze. Přesně podle plánu. Dárce Mads však na Evu nepřestává myslet a má úplně jiné plány – aniž by znal její tajemství. Jedná se o seriál o lásce. Ale existuje vůbec? Je také o životě a všem kolem něj. O vztazích s rodiči, přáteli, dětmi, partnery i kolegy. O očekáváních. O každodenních problémech. O spermiích. O stresu z toho, jak dohnat život dřív, než bude pozdě. A především o Evě a o tom, jak se její život nikdy nevyvíjí podle jejích představ.

Be My Guest with Ina Garten (Discovery+, 4. série)

Ina Garten pozve několik přátel do svého domu v East Hamptonu. Čeká je den plný rozhovorů, kontaktů, jídla a zábavy na jejích oblíbených místech.

Secrets of the Octopus (Disney+, novinka)

Seriál National Geographic a Jamese Camerona o hlubinném mimozemšťanovi se superschopnostmi, mimořádnou inteligencí a tajným společenským životem.

My Life is Murder (Network 10, 4. série)

Alexa Croweová je nebojácná soukromá vyšetřovatelka, která si bere na paškál ty nejpodivnější zločiny, zatímco se vyrovnává s těžkostmi běžného života.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
andromache

andromache

Nová řada MLIM! YES! :-). Poslední dobou se mi po LL fakt stýská :-).
před 3 týdny
Litocha

Litocha

Je zvláštní, že fantasy (především middle grade) si ráda přečtu, ale seriálové zpracování mě neláká. Takže...
před 3 týdny
Další články k tématu