21. 4. 2024

Týden v obraze: Dead Boy Detectives, Them, The Big Door Prize a další...

Týden v obraze: Dead Boy Detectives, Them, The Big Door Prize a další...

Týden: 22. dubna – 28. dubna

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 27 seriálů. Z toho je 11 novinek (41 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 5 seriály. Nejočekávanější novinkou je – Dead Boy Detectives a nejočekávanějším seriálem je druhá série Them.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

CoComelon Lane (Netflix, 2. série)

Příhody JJe a jeho přátel v předškolním věku.

Masterchef Australia (Network 10, 16. série)

Australská verze původně britské kulinářské show stejného jména, ve které se desítky Australanů snaží prokázat svou vášeň a um v kuchyni. Pouze jeden z nich si ale odnese titul Masterchefa, balík peněz a šanci vydat svou vlastní kuchařku.

A Man Who Defies the World of BL (TV Asahi, 3. série)

Protagonista, obyčejně vypadající vysokoškolák, zjišťuje, že žije ve světě, kde jsou scénáře k vidění v chlapeckých milostných příbězích běžné a vyvrcholí tím, že se jeho známí muži zamilují. Hlavní hrdina však nechce být ničím jiným než postavou v pozadí a sám se vyhýbá tomu, aby se do jedné z těchto situací dostal, a to vše při komentování probíhajících událostí.

Briganti (Netflix, novinka)

V jižní Itálii v polovině 19. století se oddaná manželka donucená k útěku promění v nelítostnou vůdkyni banditů.

Farmhouse Fixer (HGTV, 3. série)

Jon Knight a designérka Kristina Crestin obnovují staré domy. Přeměňují je na funkční, přitom zachovávají jejich historický ráz a vdechují jim nový život.

The Secret of Skinwalker Ranch (History, 5. série)

Zatímco mnozí vzhlížejí ke hvězdám, když hledají mimozemský život, jedna skupina výzkumníků dělá pravý opak: hledají pod zemí. Skinwalkerův ranč v Utahu je místem stovky paranormálních jevů a aktivit UFO.

The Yorkshire Vet (, 18. série)

Dokument o práci zaměstnanců na veterinární klinice Skeldale v Thirsku v severním Yorkshiru. Umí si poradit s velkými i malými zvířaty a specializují se na rychlou lékařskou pomoc a chirurgické zákroky. Pomáhají všem možným bytostem od lam přes prasátka, kočky, psy, krávy, býky a koně až po křečky. Žádné zvíře pro ně není příliš velké nebo malé.

Bäckström (C More, 3. série)

Evert Bäckström je bezcharakterní a namyšlený detektiv z oddělení vražd, který má před sebou nejnáročnější případ, na jakém kdy pracoval. Na neobydleném ostrově byl totiž učiněn podivný nález: lebka s děrami od nábojů.

Sister Boniface Mysteries (BritBox, 3. série)

Vyšetřování sestry Boniface z kláštera svatého Vincenta – jeptišky, jezdkyně na mopedu, vinařky a forenzní vědkyně na částečný úvazek.

Swift Street (SBS, novinka)

Když jednadvacetiletá Elsie zjistí, že jejího otce, podvodníka Roberta, pronásleduje nemilosrdný zločinecký boss kvůli nesplatitelnému dluhu, rozhodne se mu pomoci, což odstartuje usmíření a pochybnou vládu partnerů ve zločinu.

The Red King (Alibi, novinka)

Chytrá a schopná Grace Narayan byla přeložena z městského obvodu na malý ostrov St. Jory. Zaměří se na zapomenutý nevyřešený případ zmizení chlapce Caie, ale naráží na nedostatek důkazů, pohanskou víru v boha zvaného Red King a prapodivný kult.

The Big Door Prize (Apple TV+, 2. série)

Seriál vypráví o obyvatelích malého městečka Deerfield, kteří v obchodě jednoho dne odhalí magický přístroj předpovídající budoucnost. Seriál je adaptací bestselleru od M.O. Walshe.

I dina händer (Netflix, novinka)

Billy a Dogge se nechají zlanařit do gangu. Rychle se ale ukáže, že jsou moc mladí na to, aby v tomhle brutálním světě dokázali přežít bez úhony.

Dead Boy Detectives (Netflix, novinka)

Charles Rowland a Edwin Pain se rozhodli nevstoupit do posmrtného života. Místo toho zůstávají na zemi a spolu se svou živou kamarádkou Crystal Palace vyšetřují zločiny týkající se nadpřirozených vě­cí.

Them (Prime Video, 2. série)

Manželé se rozhodnou přestěhovat svou rodinu do bělochy zabydleného sousedství v části Los Angeles. Jejich rodinný dům na zdánlivě idylické ulici se stane epicentrem temných sil, které je straší a ohrožují jejich životy.

Velma (HBO Max, 2. série)

Animovaný seriál pro dospělé sleduje Velmu Dinkley, nedoceněnou vědátorku a členku zábavné Scoobyho party. Originální a vtipný příběh odhaluje komplikovanou minulost jedné z nejoblíbenějších amerických hrdinek slavné série o řešení strašidelných zá­had.

A Kind of Spark (BBC iPlayer, 2. série)

Addie, autistická dívka, se snaží přimět svou vesnici, aby postavila památník ženám, které tam byly souzeny za čarodějnictví a o nichž věří, že byly pravděpodobně stejně autistické jako ona.

We're Here (HBO, 4. série)

V šestidílném improvizovaném seriálu Jsme tu probíhá nábor obyvatel malých měst z celé Ameriky, kteří se během jediného večera zúčastní “drag show.” V každé epizodě budou proslulé drag queens Bob the Drag Queen, Eureka O'Hara a Shangela Laquifa Wadley motivovat a učit své “dcery,” jak během jediné noci, kdy je vše dovoleno, vystoupit z vlastní komfortní zóny.

Knuckles (Paramount+, novinka)

Seriál se odehrává mezi událostmi z filmů Sonic the Hedgehog 2 (2022) a Sonic the Hedgehog 3 (2024) a sleduje echidnu Knucklese, který trénuje zástupce šerifa Wadea Whippla ve způsobech echidního bojovníka.

El caso Asunta (Netflix, novinka)

Když Rosario Porto a Alfonso Basterra nahlásí, že jejich adoptivní dcera Asunta zmizela, vyšetřování brzy obrátí pozornost přímo na mě. Podle skutečného případu vraždy Asunty těsně před jejími třináctými narozeninami v roce 2013.

Sueltos en Los Cabos (Prime Video, novinka)

Do Los Cabos dorazila nekontrolovatelná skupina! Osm starých mládenců prožije dovolenou bez pravidel a omezení, zatímco vybrané celebrity budou svědky tohoto šílenství.

Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story (Hulu, novinka)

Dokument sleduje historii Bon Joviho kapely a přináší osobní videa, fotografie a hudbu, které přibližují život Jona Bon Joviho a cestu kapely z klubů v New Jersey až ke světové slávě.

The New York Times Presents (FX, 4. série)

Série dokumentárních filmů o příbězích, které se dostaly na přední stránky novin a obrazovky televizí, s informacemi přímo od novin The New York Times.

Cyberchase (PBS Kids, 15. série)

Jackie, Matt a Inez cestují do kyberprostoru, aby zde pomocí matematických úkonů porazili zlého Hackera, který se rozhodl ovládnout virtuální svět.

Kald mig far (Viaplay, novinka)

Emil a Viktor jsou celoživotní přátelé a provozují spolu cateringový podnik. Když Viktor začne randit s Emilovou matkou Helle, zamává to s jejich dynamikou.

The Mega-Brands That Built America (History, 2. série)

Příběhy o původu některých nejúspěšnějších podniků v historii: od mega-obchodů jako Costco a Walmart po giganty se sportovním zbožím jako Spalding a Wilson, titáni jako Ivory Soap, Schick, Gillette, přepravní giganty a další. Tyto megaznačky dokázaly ovlivnit i způsob života Američanů…

Vedlejší produkt (Česká televize, novinka)

Hlavní postavou je detektiv Josef z ostravského oddělení vražd, který je za použití nelegálních metod při dopadení brutálního vraha potrestán každoroční rutinní prověrkou nevyřešených vražd. Díky tomu objeví případ osmnáctileté Evy. Tu před dvaceti lety někdo uškrtil v jejím bytě. Do promlčení vraždy zbývá šestnáct dnů a Josef se je rozhodne využít. Jeho touha najít vraha mu nebrání použít metody, které jsou opět na hraně zákona.

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu