31. 3. 2024

Týden v obraze: Walker, Ripley, Alex Rider a další...

Týden v obraze: Walker, Ripley, Alex Rider a další...

Týden: 1. dubna – 7. dubna

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 41 seriálů. Z toho je 27 novinek (66 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 7 seriály. Nejočekávanější novinkou je – Ripley a nejočekávanějším seriálem je – Star Trek: Discovery.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

All American (The CW, 6. série)

Hlavním hrdinou je talentovaný středoškolský fotbalista z Los Angeles, který je naverbován, aby hrál za tým Beverly Hills High. Následně se začnou propojovat životy dvou rozdílných rodin z rozdílných světů.

Kami wa Gêmu ni Ueteiru. (AT-X, novinka)

Nejvyšší bohové, kteří měli příliš mnoho volného času, vytvořili ultimátní mozkové hry „Hra bohů“. Bývalá bohyně Leche se probudila z dlouhého spánku a prohlásila k lidem: „Přiveďte osobu, která je nejlepší ve hrách této éry!“ Fay je nominována, aby reprezentovala lidstvo jako „nejlepší nováček posledních let“. Uspěje?

The magic prank show with Justin Willman (Netflix, novinka)

Kouzelník, komik a iluzionista Justin Willman se svojí partou vymýšlí rafinované vtípky, díky kterým dostanou obyčejní lidi šanci srovnat si s někým účty.

Lež na pláži (Prima, novinka)

Gabriel, Štěpán a Hynek, tři mladí ajťáci z Prahy, jsou na útěku před všemocným mafiánským kmotrem. Azyl najdou v hotelu na chorvatském pobřeží, kde se ubytují pod falešnými jmény. Adéla, dcera českého majitele hotelu, sem přijíždí tak jako každý rok na prázdniny. Mezi Adélou a Gabrielem to poprvé zajiskří, ale kluci vědí, že stejně jedou ráno dál. Druhý den se však ukáže, že to bude jinak…

Lovers And Liars (The CW, novinka)

Skupina mužů se společně přihlašuje do randící show v naději, že najdou trvalý milostný vztah. Spin-off reality show FBoy Island.

Ôkami to kôshinryô: merchant meets the wise wolf (TV Tokyo, novinka)

Obchodník Kraft Lawrence objeví ve svém vozíku spící vlčí božstvo jménem Holo. Nabídne mu, že půjčí svou moudrost, aby zvýšila jeho zisky, pokud ji vezme na cesty. Jejich nepravděpodobné partnerství začíná. Remake seriálu Spice and Wolf z roku 2008.

The Synanon Fix (Max, novinka)

Synanon, dítě Charlese „Chucka“ Dedericha, vznikl v roce 1958 jako odvykací centrum v Santa Monice, které sloužilo závislým na heroinu, kteří neměli kam jít. Díky konfrontační terapii známé jako „Hra“ dosáhl Synanon pozoruhodného úspěchu a stal se miláčkem rostoucí komunity léčitelů s mnoha pobočkami po celých Spojených státech. Díky tomu, že Synanon přitahoval lidi, kteří nejsou závislí, takzvané „lifestylery“ hledající komunitu, a byl financován z darů, se rozrostl do komplexního systému soběstačných podniků a rozmanitého a rovnostářského komunitního života, v jehož čele stál charismatický Chuck a jeho žena Betty. S přibývajícími lety se však radikální terapie stávaly stále extrémnějšími, přerostly v paranoidní chování a Chuckovy sektářské příkazy a vyvrcholily obviněním ze zneužívání dětí, napadením a dokonce pokusem o vraždu. Dokument se zabývá tragickým pádem organizace, jejíž potenciál revolučního způsobu léčby se změnil v hluboce destruktivní sílu.

Vanderpump Villa (Hulu, novinka)

Sledujeme vybraný personál luxusní francouzské vily Lisy Vanderpumpové, který žije a dýchá jen proto, aby uspokojil každé extravagantní přání svých bohatých návštěvníků.

Lopez vs. Lopez (NBC, 2. série)

Komedie o obyčejné rodině, která se hádá, usmiřuje a společně prožívá radosti a strasti.

Tensei Shitara Dainana Ouji Datta Node, Kimama ni Majutsu wo Kiwamemasu (TV Tokyo, novinka)

Obyčejný čaroděj, postrádající pokrevní linii a schopnosti, zemřel v souboji, ale když se probudil, byl reinkarnován jako Lloyd, sedmý princ království Saloum. V tomto požehnaném prostředí se nyní může učit a ovládat jakoukoli magii dle libosti, vyzbrojen znalostmi a vzpomínkami na svůj předchozí život. Díky tomu si nyní může užívat život s bezkonkurenčními dovednostmi a mistrovským ovládáním magie, aniž by se staral o to, co si o něm myslí ostatní.

Together: Treble Winners (Netflix, novinka)

Cesta Manchester City v sezóně 2022/23 od předsezónní přípravy, příchod nových hráčů až po historickou třetí výhru v řadě.

Archouni (Česká televize, novinka)

Hraný zábavně-vzdělávací seriál o tom, co všechno musí mít architekt v hlavě, aby vytvořil krásnou, funkční a originální stavbu.
Hlavní postavou je mladý architekt, který v úvodu každého dílu dostane zadání na určitý druh stavby, například rodinného domu, divadla nebo třeba mostu. V tu chvíli přichází ke slovu Archouni, kteří řídí jeho další konání. Jejich odborné, kreativní, praktické a mnohdy i neotřelé nápady vytvářejí spoustu zábavných situací. V závěru každého dílu Archouni zjišťují, že finální návrh vytvoří jen tehdy, když spojí svoje nápady dohromady.

Fabricante de ovnis (Star+, novinka)

Dalí je číšník, který pracuje pro fanatika věřícího v mimozemský život a na základě výzvy se vrací do Ogarrio del Cobre, starého a opuštěného hornického města, kde žil jeho otec a dědeček, aby si vyzvedl dědictví, které, jak věří, vyřeší jeho život. Když Dalí zjistí, že město je v troskách kvůli milionovému dluhu, který mají jeho obyvatelé vůči vládě, jež se ho snaží modernizovat, rozhodne se znovu oživit jeho ekonomiku tím, že z něj udělá turistickou destinaci, a to velmi zvláštním způsobem: oživením staré kroniky, která se váže k příletu UFO na toto místo.

Ghost Adventures: House Calls (Discovery+, 2. série)

Tým Ghost Adventures zkoumá strašidelné domy obyčejných lidí. Po přezkoumání volání o pomoc posílá Zak svou posádku do rezidence, aby zdokumentovala nevysvětlitelné aktivity a nabídla rady, jak se vypořádat s nežádoucími paranormálními hos­ty.

Crime Scene Berlin: Nightlife Killer (Netflix, novinka)

Série brutálních vražd v roce 2012 zasadí nočnímu životu v Berlíně pořádnou ránu. Jedna z obětí ale útok přežije a kolem vraha se začne stahovat smyčka.

Files of the Unexplained (Netflix, novinka)

Děsivý investigativní dokumentární seriál o přízračných setkáních, bizarních případech zmizení, znepokojivých událostech a dalších záhadných jevech

Loot (Apple TV+, 2. série)

Molly má zdánlivě perfektní život. To se změní v momentě, kdy jí manžel zanechá 87 miliard dolarů.

Walker (The CW, 4. série)

Reboot slavného seriálu Walker, Texas Ranger. Walker je ovdovělý otec dvou dětí, který má svůj vlastní morální kód. Hrdina se vrací domů do Austinu poté, co byl 11 měsíců v utajení. Brzy však zjistí, že na něj doma čeká spousta práce a překážek. Pokusí se znovu navázat vztah se svými dětmi a celou rodinou. Ke svému překvapení si začne rozumět se svou novou parťačkou. Postupem času navíc začne být značně podezíravý ohledně příčin, které obklopují smrt jeho manželky.

Accused: Guilty or Innocent? (A&E, 6. série)

Intimní vyprávění o tom, co se stane, když je někdo formálně obviněn z trestného činu a poslán k soudu, z pohledu obviněného, jeho právního týmu a rodinných příslušníků.

Hop (HBO Max, novinka)

Seriál sleduje skupinu nejlepších přátel, kteří žijí ve Fair Village a jejichž vtipná a srdečná dobrodružství učí předškoláky přijímat vlastní jedinečnost.

Interrogation RAW (A&E, 3. série)

Seriál vypráví příběhy dramatických vražd a dalších závažných zločinů prizmatem strhujících výslechů obviněných.

Crooks (Netflix, novinka)

Mince nedozírné hodnoty proti sobě postaví gangy z celé Evropy. Charly, který se kdysi vloupával do sejfů, si žije poklidný život v Berlíně, ale když mu začnou vyhrožovat jeho bývalý kumpáni, musí oprášit staré schopnosti.

Maou no Ore ga Dorei Elf wo Yome ni Shitanda ga, Dou Medereba Ii? (Tokyo MX, novinka)

Během podzemní aukce se arcidémon Zagan seznámí s elfskou otrokyní Nephy a na první pohled se do ní zamiluje a utratí veškeré své jmění, aby si ji koupil. Poté, co začnou žít v Zaganově paláci, setkají se s novými přáteli a musí čelit mocným nepřátelům ve snaze o společný pokojný a šťastný život.

Re: Monster (Tokyo MX, novinka)

Hlavní hrdina prošel nešťastnou smrtí a je reinkarnován do nejslabšího skřeta jménem Goburô. Uchoval si však vzpomínky na svůj předchozí život, získal nově nalezené schopnosti, a zároveň se stal dostatečně silným, aby si díky jídlu mohl zvýšit status.

Ripley (Netflix, novinka)

Tom Ripley žije v 60. letech v New Yorku a živí se podfuky. Jednoho dne si ho zámožný muž najme, aby odjel do Itálie a přiměl jeho potulného syna k návratu domů. Tom práci přijímá a vstupuje tak do spletitého světa klamů, podvodů a vražd. Seriálová adaptace detektivních románů z pera Patricie Highsmithové. Seriál původně objednala stanice Showtime, po jejím konci se projektu ujal Netflix.

Star Trek: Discovery (Paramount+, 5. série)

Nový seriál z prostředí Star Treku! Nové postavy, nová místa, nové civilizace, to všechno tam, kam se dosud nikdo nevydal… Na seriál navazuje Star Trek: Short Treks.

The Faceless Lady (Meta Quest, novinka)

Vstupte na hrad Kilolc, velkolepou kamennou pevnost hluboko na irském venkově, kde žije nechvalně proslulá „Dáma bez tváře“, tragický duch odsouzený k tomu, aby se na věky procházel po rozpadajícím se panství. Její příběh však zdaleka nekončí, jak se brzy dozví tři mladé páry. Na hrad je přilákal jeho tajemný majitel, který sem přijel soutěžit v historických hrách. Vítěz zdědí hrad Kilolc a vše, co se v něm nachází… živí i mrtví.

Alex Rider (Amazon Freevee, 3. série)

Alex Rider zjistí, že jeho strýc nezemřel při dopravní nehodě, jak se domníval. Byl britský špión a byl zavražděn. Stává se z něj také špión a snaží se odhalit vraha a spiknutí, které za tím vším stojí.

Dinosaur (Hulu, novinka)

Ninin svět se otřese, když se její sestra Evie, která je zároveň její nejlepší kamarádkou, narychlo rozhodne zasnoubit a hrozí, že to naruší dynamiku jejich blízkého vztahu.

Nijiyon Animation (Tokyo MX, 2. série)

Krátké anime ilustrující každodenní život členů klubu Nijigasaki High School Idol Club.

Gisaengsu: Deo Geurei (Netflix, novinka)

Neznámí paraziti brutálně zaútočí na lidi a úplně je ovládnou. Kdo vyrazí do boje na záchranu celého lidstva?

Monsters at Work (Disney+, 2. série)

Seriálový sequel k filmu Příšerky s.r.o.
Šest měsíců po událostech z filmu je město plné smíchu. Mechanik Tylor Tuskmon sní o práci po boku Jamese P. Sullivana a Mikea Wazowskiho.

Sugar (Apple TV+, novinka)

Moderní příběh o soukromém detektivovi, odehrávající se v Los Angeles.

Tensei Shitara Slime Datta Ken (Tokyo MX, 3. série)

Mikami Satoru je při cestě z práce bodnut a umírá. Ale místo toho, aby umřel, tak je znovuzrozen do jiného světa. Ale ne jako člověk, nýbrž jako inteligentní sliz. Získává nové jméno Rimuru, a tak začíná jeho cesta po novém světě.

Two for One (TCM, novinka)

12 slavných režisérů poskytne zasvěcený pohled na vlivné filmy napříč historií kinematografie a provedou diváky vývojem filmové tvorby.

Say Yes to the Dress (TLC, 23. série)

Co nevěsta, to unikát. Takovým heslem se řídí tým specialistů Kleinfeld Bridal, uznávaného newyorského svatebního salonu. Tato reality show nám ukáže, že výběr dokonalých svatebních šatů není jen o prohlížení katalogů. Je to složitý proces výběru, upravování, zkoušení a dolaďování detailů, a to vše pod tlakem blížícího se termínu svatby. Nechá nás nahlédnou i do života budoucích nevěst a jejich rodin. Můžeme se tedy těšit nejen na krásné šaty, ale také na spoustu emotivních momentů a vypjatých situací.

Beacon 23 (MGM+, 2. série)

Příběh je zasazen do nejtemnějších zákoutí vesmíru. Jde o napínavý thriller a love story, kde jsou dva lidé uvězněni v majáku na konci známého vesmíru. Adaptace sci-fi románu od Hugha Howeyho.

Sentai Daishikkaku (Tokyo MX, novinka)

Pěšák se vydává infiltrovat a zlikvidovat skupinu bojovníků známou jako Strážci draka. Při pokusu o splnění mise proti této skupině naráží na překážky a výzvy.

Homejacking (OCS Max, novinka)

Maskovaný útočník unese pár z přepychového sídla, ale o co mu vlastně jde? Je na útěku? Chce znásilňovat či zabíjet? Nezmění se to v jiném úhlu pohledu? Co když je útočník ve skutečnosti oběť?

Málo mě znáš (Voyo, novinka)

Nový pohled na pozici Ivety Bartošové v českém showbyznysu. Tvůrci se na život „popové princezny“ zaměří především očima jí blízkých žen. Ať už prostřednictvím moderátorské ikony devadesátých let Terezy Pergnerové spolu s další moderátorkou Lenkou Hornovou, manželkou hudebního magnáta Karla Svobody Venduly Svobodové nebo Ivetiny vizážistky Ludmily Štinglové. Dokumentární cyklus se ve třech dílech zaměří na roky 1980 až 1987 o cestě naivní, byť sebevědomé holky z Frenštátu pod Radhoštěm do velkého světa, období 1987 až 1994, tedy doby pod uměleckým vedením Ladislava Štaidla a léta 1994 až 1998, kdy se Iveta Bartošová z jeho vlivu postupně vymaňovala, zatímco prožívala kariérní vrchol. V dokumentu budou diváci moci poprvé zhlédnout nikdy nezveřejněné autentické záběry, které s Ivetou Bartošovou v devadesátých letech natočil její fotograf.

Za Faburu (Hulu, novinka)

Mafiánský zabiják, který je od dětství cvičen jako nelítostný vrah, dostane příkaz stát se normálním občanem, který dodržuje zákony.

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu