31. 12. 2023

Týden v obraze: Smysl pro tumor, Miss Scarlet and the Duke a další...

Týden v obraze: Smysl pro tumor, Miss Scarlet and the Duke a další...

Týden: 1. ledna 2024 – 7. ledna 2023

Nový rok, nový článkoseriál.

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 41 seriálů. Z toho je 9 novinek (22 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden BBC One se 4 seriály. Nejočekávanější novinkou je český Smysl pro tumor. Nejočekávanějším seriálem týdne je Miss Scarlet and the Duke.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

…a szomszéd tehene (RTL, novinka)

Kamarádi, kteří bydlí vedle sebe, se rozkmotří, když mezi ně vstoupí peníze.

61st Street (AMC, 2. série)

Moses Johnson je nadějný středoškolský atlet, který je vtažen do nechvalně zkorumpovaného kriminálního právního systému v Chicago. Policie jej zadrží jako údajného člena gangu a hrdina se ocitá v hledáčku policistů i právníků, kteří hledají, na koho svalit vinu ohledně smrti policisty, který zemřel během nepovedeného drogového zátahu.

Coronation Street (ITV, 64. série)

Nejdéle vysílaná britská (a zároveň světově nejdelší stále vysílaná) „mýdlovka“ se zaměřuje na životy lidí ve fiktivním městě Weatherfield.

EastEnders (BBC, 2024. série)

Britská soap-opera o životech obyvatel londýnského East Endu.

The Young and the Restless (CBS, 2023. série)

Ve fiktivním městě Genoa ve Wisconsinu spolu soupeří dvě rodiny – Brooksovi a Fosterovi. V osmdesátých letech jsou nahrazeni rodinami Abbottů a Williamsů.

Fool Me Once (Netflix, novinka)

Ovdovělou matku Mayu vyděsí obraz jejího zavražděného manžela na dětské chůvičce. Mezitím se její neteř a synovec snaží zjistit pravdu o vraždě jejich matky a odhalí možné propojení obou případů.

Professor T (ITV, 3. série)

Britský seriál podle belgické předlohy.
Profesor Jasper Tempest je kriminolog s OCD. Je to génius, který však musí stále bojovat se svým traumatem z dětství.

SOKO Hamburg (ZDF, 6. série)

Policejní tým SOKO Hamburg pod vedením Jana Köhlera (Mirko Lang) vyšetřuje případy v okolí Hamburku, Dolního Saska a Šlesvicka-Holštýnska.

The Tourist (BBC One, 2. série)

V srdci australské odlehlé krajiny pronásleduje britského muže auto, které se ho snaží vytlačit ze silnice. Epický hon kočky s myší vyvrcholí nehodou, po které se muž probudí v nemocnici. Je zraněný, ale přežil. Nicméně nemá vůbec tušení a vzpomínky na to, kdo vlastně je. Nepřátelé z jeho minulosti jsou mu v patách a hrdina musí hledat odpovědi, jež ho zavedou do nitra krajiny, která neodpouští.

Finding Your Roots with Henry Louis Gates Jr. (PBS, 10. série)

Akademický vědec z Harvardské univerzity Henry Louis Gates Jr. vypomáhá slavným Američanům najít v minulosti jejich rodinné kořeny, které se většinou táhnou mnoho let dozadu. Seriál používá tradiční genealogický výzkum a genetiku. Každá celebrita poté obdrží speciální knihu, ve které nalezne všechny informace, které se podařilo shromáždit.

Chopped (Food Network, 2024. série)

Kulinářská reality show, ve které čtyři šéfkuchaři musí z výběru běžných surovin vytvořit jídlo o třech chodech. V každé epizodě soupeří čtyři lidé o šanci vyhrát 10 tisíc dolarů. Vždy musí projít třemi koly, ve kterých vždy dostanou nový košík s ingrediencemi. Ve svém jídle musí použít všechny z nich. Kromě toho mají přístup do spíže a do ledničky, kde naleznou doprovodné ingredience.  

Mr Bates vs. The Post Office (ITV, novinka)

Chyba IT systému vedla během několika let k obvinění stovek pracovníků britské pošty z krádeží a podvodů. V roce 2009 se spojili a podali žalobu. Soudní proces byl uzavřen v roce 2019. Podle skutečného skandálu a následného soudního sporu.

Moonshiners (Discovery Channel, 13. série)

Skupina rozdílných lidí načerno pálí alkohol, což je tradice, která se táhne již přes 200 let.

Digging for Britain (BBC Two, 11. série)

Doktorka Alice Roberts navštěvuje archeologické vykopávky po Velké Británii a odhaluje dějiny přímo před očima diváků. V Belgii navštíví na vykopávky na bývalém bojišti u Waterloo, v další sérii tábor, z něhož Vikingové podnikli invazi do Británie.

Waterloo Road (BBC One, 13. série)

Britský seriál ze středoškolského prostředí. Vypráví o problémech a úspěších studentů, učitelů i dalšího personálu soukromé střední školy Waterloo Road.

WWE NXT (WWE Network, 18. série)

NXT začala původně jako reality show, ve které se mezi sebou utkávali zápasníci s cílem dostat se mezi profesionály z RAW nebo Smackdown! Každý nováček měl k dispozici jednoho profesionála, který ho měl učit. Na konci páté sezóny pak byla oznámena změna, která formát upravila a nyní se jedná o další sportovní wrestlingovou show, která má sloužit jako vývojové středisko pro nadějné wrestlery.

Yôkoso jitsuryoku shijô shugi no kyôshitsu e (AT-X, 3. série)

Koudo Ikusei Senior High School je přední prestižní škola s nejmodernějším vybavením, kde téměř 100 % studentů pokračuje ve studiu na vysoké škole nebo nachází zaměstnání. Studenti zde mohou nosit libovolný účes a přinést si jakékoliv osobní věci. Koudo Ikusei je škola připomínající ráj, ale pravdou je, že příznivého zacházení se dostává jen těm nejlepším studentům. Ayanokouji Kiyotaka je studentem třídy D, kam škola zařazuje své „horší“ studenty, aby je zesměšnila. Z jistého důvodu byl Kiyotaka při přijímacích zkouškách neopatrný, a tak byl zařazen do třídy D. Po setkání s Horikitou Suzune a Kushidou Kikyou, dvěma dalšími studentkami ve třídě, se Kiyotakova situace začne měnit.

I Can See Your Voice (FOX, 3. série)

Porota složená ze slavných osobností se snaží najít profesionální zpěváky mezi hudebněhluchými zpěváky, aniž by je slyšela zpívat. S pomocí hudebně hluchého detektivního týmu.

The Repair Shop (BBC, 2024. série)

Ti nejlepší britští restaurátoři a renovátoři dávají život rodinným dědictvím slavných lidí, kteří zároveň odhalují příběhy za těmito předměty.

The Traitors (Network 10, 2. série)

The Traitors je soutěžní show, postavená na strategii a podezřívání. Tým hráčů bude soutěžit v sérii misí, čím více misí vyhraje, tím větší bude finanční odměna v banku. Mezi hráči však existují „Zrádci“. Zrádci jsou tajní a rozhodnou se, koho vyřadit ze svých kolegů (označených jako „Věrní“), kteří mezi ně nepatří. Cílem Zrádců je zůstat neodhaleni až do konce hry. Zatímco se Věrní snaží vyhnout se vyřazení, musí i zjistit, kdo je Zrádce, a vyřadit je, aby mohli získat odměnu pro sebe. Pokud to Zrádce dotáhne až do konce hry, má šanci odnést si domů peněžní odměnu. V průběhu sezóny budou pro hráče připraveny různé zvraty a překvapení.

Truelove (Channel 4, novinka)

Skupina starých přátel, kteří se sejdou na pohřbu, uzavře v opilosti dohodu. Než aby se nechali pomalu a bolestivě umírat, raději si připraví důstojnou smrt. To, co začíná jako fantaskní nápad, se však brzy změní v šokující realitu.

We Are Family (Fox, novinka)

Hudební game show, ve které neslavní lidé zpívají duety se svými slavnými příbuznými, kteří jsou skrytí, aby publikum mohlo hádat, o koho se jedná. Každý v publiku může vyhrát až 100 tisíc dolarů, když se jim podaří uhodnout, kdo je s kým v příbuzenském vztahu.

Swamp People (History, 15. série)

Sezóna aligátorů začíná v Louisianě každý rok první středu v září a trvá přesně 30 dní. Během tohoto období mají lovci aligátorů, jejichž tradice sahá více jak 300 let do minulosti, v podstatě jedinou možnost zajistit pro sebe a své rodiny pořádný příjem. Jejich práce je skutečně nebezpečná a úspěch může záviset i na dobré vůli počasí. Každý z lovců má určitý počet „volných“ zabití a jakmile svou kvótu vyčerpá, sezóna pro něj končí a v jejím zbytku už nemají povolení ulovit dalšího aligátora. Někteří lovci se snaží ulovit svůj počet co nejdříve, jiní čekají na konec sezóny, kdy počet jejich konkurentů klesne a pokouší se ulovit toho největšího aligátora, kterého dokáží najít. Po zbytek roku se většina z nich pak živí lovem dalších zvířat, někdo rybaří, někdo loví kraby nebo mývaly.

Mato Seihei no Slave (AT-X, novinka)

Ve světě ovládaném nadlidmi je mladý muž rekrutován do skupiny lovců monster. V Japonsku se začínají otevírat brány do jiné dimenze zvané Mato, kde na obyvatele Země začnou útočit monstra známá jako Shuuki. Uvnitř těchto portálů se nachází zdroj zvaný „broskev“, který jim při konzumaci ženami dává nadpřirozené síly, což vede k matriarchální společnosti. Jednoho dne Yuuki Wakura, čerstvý absolvent střední školy, narazí do brány a dojde k nečekanému setkání…

Sanctuary: A Witch's Tale (Sundance Now, novinka)

Malým britským městečkem Sanctuary otřese nález těla chlapce a následné obviňování z vraždy.

Swamp Mysteries with Troy Landry (History, 2. série)

Sezóna aligátorů už sice v Louisianě skončila, ale Troy Landry se svým lovem nekončí. Landry se spolu s týmem odborníků vydává za rodinou, přáteli a sousedy všude možně po jihu a pomáhá chránit Ameriku před těmito nepřátelskými, hrozivými a mnohdy i tajemnými tvory.

Father Brown (BBC One, 11. série)

Lidé mnoha profesí již vyšetřovali zločiny. S kriminálními hádankami si hodlá poradit i katolický kněz, otec Brown, který hledá klíč ke zločinu právě v lidské duši. Seriál je založen na detektivních novelách G. K. Chestertona.

RuPaul's Drag Race (VH1, 16. série)

RuPaul's Drag Race je americká soutěž společnosti World of Wonder. Moderátorem této show je RuPaul, který zároveň plní funkci mentora pro soutěžící. Každý týden je pro účinkující velmi odlišný a musí plnit zcela jiné úkoly. Rovněž je stanovena i porota, která posoudí jednotlivé účinkující. Vítěz bere vše, v tomto případě hromadu peněz.

Ancient Aliens (History, 20. série)

Seriál, který divákům přináší nevšední pohled na historické události z dějin lidstva. Předpokládá totiž, že náš vývoj byl silně ovlivněn návštěvníky z vesmíru, kteří kdysi naši planetu navštívili. Tyto domněnky se snaží opírat o různé důkazy, ať už jde o legendy starých kultur nebo například malby. Po uvedení seriálu se na autory snesla vlna kritiky, která je vinila z předkládání nevědeckých závěrů.

America's Test Kitchen (PBS, 24. série)

America's Test Kitchen je jedna nejsledovanějších show o vaření. Každá epizoda představí jeden zaručený recept. Christopher Kimball a další kuchaři ukáží, jak takové recepty uvařit se zdravým rozumem a šikovnými rukami, aby byl koncový zákazník, co nejvíce spokojen.

Mashle (Tokyo MX, 2. série)

Toto je svět magie, kde se magie používá ke všemu. Avšak hluboko v lese žije mladý muž, který tráví svůj čas tréninkem a posilováním. Neumí používat magii, ale užívá si poklidného života se svým otcem. Jednoho dne se však jeho život ocitne v nebezpečí! Ochrání ho jeho svalnaté tělo před uživateli magie, kteří ho chtějí dostat?

Wie is de Mol? (NPO, 25. série)

9 soutěžících a 1 sabotér. Soutěžící musí splnit řadu úkolů. Po úspěšném splnění úkolů získají určitou částku peněz, jenže jeden z nich jim to všechno kazí.

Grimsburg (Fox, novinka)

Marvin Flute je možná tím nejlepším detektivem, který kdy chytil kanibalského klauna nebo správně identifikoval moderní skříň z poloviny století. Ale je tu jedna záhada, kterou stále nemůže rozluštit: jeho rodina. Teď, když je zpátky v Grimsburgu, městečku, kde má každý jedno (nebo tři) tajemství, se Flute vydá po každé stopě, aby si znovu získal svou bývalou ženu, kterou nikdy nepřestal milovat, i kdyby to znamenalo, že se bude stýkat se synem, kterého se nikdy neobtěžoval poznat.

Kingdom (NHK, 5. série)

Ri Shin a Hyou žijí v době, kdy je Čína rozdělena do několika států, které mezi sebou neustále válčí o vládu. Oba jsou sirotci a pracují jako otroci, ale sní o slávě jako generálové.

Miss Scarlet and the Duke (Alibi, 4. série)

Když Elizin otec zemře a nechá ji zcela bez peněz, tak to vypadá, že jedinou finanční jistotou bude dohodnuté manželství. Ale Eliza se rozhodne jít svou vlastní cestou. Naštěstí má eso v rukávu – podnikání svého zesnulého otce – soukromou detektivní agenturu. Eliza zná všechny triky a fígle tohoto byznysu, ale jako žena v 19. století by je nikdy nemohla uvést do praxe. Aby mohla působit v tomhle mužském světě, potřebuje partnera. Tím by mohl být detektiv inspektor ze Scotland Yardu William Wellington, známý též jako „Vévoda“. Piják, gambler a děvkař. Spolu s Elizou spolu navážou nesourodý výbušný vztah plný sexuálního napětí, aby tak společně mohli vyřešit nejtemnější zločin Londýna té doby.

Smysl pro tumor (Česká televize, novinka)

Český remake úspěšného stejnojmenného belgického seriálu. Ambiciózní Filip Kalina studuje čtvrtý ročník medicíny. Všechno nasvědčuje tomu, že je jednička. Jenomže rakovina si nevybírá a tumor, který Filip po hodinách studia dokáže skvěle popsat a dokonce i navrhnout jeho léčbu, se najde uvnitř jeho vlastní hlavy. Najednou je to on, kdo poslouchá, jak lékaři navrhují postup léčby. Co všechno se teď v jeho životě bude muset změnit?

The Great Pottery Throw Down (More4, 7. série)

Po soutěži v pečení a šití přichází hrnčířské umění. V jednotlivých epizodách proti sobě budou stát ty nejlepší hrnčířky a hrnčíři z celého Spojeného království. Klasické tvary, moderní design i tajné postupy dostanou prostor při jedinečných výzvách. Vyhrát může jen jeden.

The Great North (Fox, 4. série)

Rodina Tobinů se vydává na aljašské dobrodružství. Svobodný táta Beef se ze všech sil snaží udržet své děti pohromadě. Tato práce je rázem o dost těžší, když se umělecky založená dcera Judy rozhodne odejít z rodinné rybářské lodi do okouzlujícího světa místního obchoďáku.

Worst Cooks in America (Food Network, 27. série)

Šéfkuchařka Anne Burrellová si vezme pod svá křídla skupinu rekrutů s hodně slabými kulinářskými dovednostmi a pokusí se z nich udělat lepší kuchaře. Přejdou si osmitýdenním výcvikem a následně se ve finální disciplíně – připravit tři chody jako z restaurace – rozhodne o vítězi, který si odnese 25 tisíc dolarů.

Call the Midwife (BBC One, 13. série)

Seriál vypráví o skupině porodních sester v padesátých letech 20. století v Londýně.

Vera (ITV, 13. série)

Hlavními postavami tohoto kriminálního seriálu jsou detektivka Vera Stanhope a její zástupce, pravá ruka a náhrada syna, seržant Joe Ashworth. Spolu profesionálně čelí každému novému případu v okrese Northumberland.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu