7. 4. 2024

Týden v obraze: Fallout, Škola zlomených srdcí, Franklin a další...

Týden v obraze: Fallout, Škola zlomených srdcí, Franklin a další...

Týden: 8. dubna – 14. dubna

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 29 seriálů. Z toho je 14 novinek (48 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 9 seriály. Nejočekávanějším seriálem a zároveň novinkou je asi bez větších překvapení Fallout.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Meet the Richardsons (Dave, 5. série)

Skutečný pár komiků Jon Richardson a Lucy Beamount hrají fiktivní verze sebe samých, aby nám nabídli pohled do svého soukromého i pracovního života, kde jsou obklopeni samými hvězdnými přáteli.

Stíny v mlze (Česká televize, 2. série)

Dvanáctidílná krimisérie natáčená v Ostravě a okolí představí kriminalistku Magdu Malou a jejího nového parťáka Martina Černého. Společně vyšetřují kriminální případy z nevšedních míst. Zkušení kriminalisté se zabývají případy z prostředí nejrůznějších sociálních skupin. Od dětského gangu ze sídliště a youtubery, přes motorkáře nebo pašeráky, až po realitní makléře. Silné příběhové linky budou zároveň sledovat osobní životy vyšetřovatelů. Magda musí skloubit časově i psychicky náročnou práci policistky se starostí o rodinu a malou dceru. Martin přišel do Ostravy, aby neztratil kontakt se svým dospívajícím synem, který žije se svou matkou, Martinovou dnes už bývalou ženou. Počáteční drobná rivalita mezi Magdou a Martinem pozvolna přeroste ve vzájemné sympatie a respekt. Oba ale netuší, že Magdu už nějakou dobu sleduje nedávno propuštěný vězeň, který realizuje důmyslný plán, aby se jí pomstil za své dřívější dopadení…

Spirit Rangers (Netflix, 3. série)

Sourozenci Kodi, Summer a Eddy jsou původní Američané a mají společné tajemství: jako Strážci lesa chrání národní park, kde jsou doma.

Prens (BluTV, 2. série)

Bongomia je země, která nikoho nezajímá, s historií, která všechny zajímá ještě méně. Po náhlé a podezřelé smrti Thuna, krále Bongomie, začíná komplikovaný příběh, kdy na trůn nastupuje princ, kterého nikdo nebere vážně a jehož rodina se ani neobtěžuje ho jmenovat novým vládcem.

Unnamed Memory (AT-X, novinka)

Princ Oscar, prokletý jako dítě, aby nikdy neměl dědice, hledá nejmocnější čarodějku kontinentu Tinashu v naději, že zlomí jeho kletbu. Aby se s ní setkal, bude muset vylézt na její impozantní věž, která splní přání každému, kdo dosáhne vrcholu.

Anthracite (Netflix, novinka)

Pátrání po pohřešovaném novináři zavede jeho dceru do městečka v horách. Po letech se přitom otevře nevyřešený případ, který se točí kolem záhadné sekty a násilné smrti.

Jibaejong (Disney+, novinka)

Bývalý voják Woo Chae Woon začne pracovat jako bodyguard Yoon Ja Yoo, CEO společnosti věnující se laboratorně vytvořenému masu, která přežila teroristický útok, který se Woo snaží vyšetřit.

Date a Live (AT-X, 5. série)

Prostorové otřesy. Rozsáhlá narušení prostoru neznámého původu. Před třiceti lety jedno takové vymazalo střed Eurasie a vzalo život 150 miliónům lidí. Dalších 25 let se nic nedělo, ale nedávno se začaly otřesy znovu objevovat. Hlavně v Japonsku ve městě Tengú, kde žije normální středoškolák Šidó Icuka se svou zdánlivě taktéž normální mladší sestřičkou. V momentě, kdy další otřesy klepou na půdu města Tengú, vidí Šidó podle GPS svoji sestřičku mimo ochranný kryt. Nehledě na blížící se smrtelné nebezpečí se za ní vydává a zaplétá se tak do změti podivných událostí, které mu mají odhalit ne tak úplně přirozený původ těchto otřesů, pravou identitu jeho sestřičky a roli, kterou má v tomto příběhu sehrát.

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku o! (Tokyo MX, 3. série)

Středoškolák Sató Kazuma umírá při nehodě cestou ze školy. Chvíli na to ho probere krásné děvče Aqua, které tvrdí, že je bohyně a provází ty, jejichž život byl příliš krátký. Poté mu nabízí možnost jít do nebe nebo život dobrodruha v alternativním světě, aby bojoval proti králi démonů jako v jeho počítačových hrách. Do nového světa si může s sebou vzít jednu věc. Co či kdo to bude?

Unlocked: A Jail Experiment (Netflix, novinka)

Reality show z vězení v americkém Arkansasu, kde probíhá radikální sociální experiment. Tamní šerif se totiž rozhodl svěřit vězňům velkou zodpovědnost.

Race Across the World (BBC Two, 4. série)

5 párů cestujících závodí z Londýna na Dálný východ, aniž by absolvovali jediný let, měli nějaký rozpočet či smartphone v dohledu.

The Challenge: All Stars (Paramount+, 4. série)

Spin-off původní The Challenge, kde se proti sobě utkají nejikoničtější a nejznámější hvězdy z dob původních sérií The Real World a Road Rules. 22 soutěžích bylo vybráno, aby se po letech s druhou šancí vrátilo do boje o velké peníze a legendární titul vítěze.

Secuestro al vuelo 601 (Netflix, novinka)

Dva ozbrojení revolucionáři unesou let 601 a vyhrožují, že ho vyhodí do vzduchu, pokud kolumbijská vláda nepropustí 50 politických vězňů a nezaplatí jim vysoké výkupné v hotovosti. Tváří v tvář odmítnutí politických vůdců vyjednávat učiní agresoři drastická rozhodnutí, která ohrozí bezpečnost rukojmích, zatímco letadlo letí bez cíle. Uprostřed hrozící hrůzy musí kapitán a dvě statečné letušky bojovat, aby se rukojmí bezpečně vrátili a přelstili únosce při vyjednávání s úřady. Jedná se o dechberoucí thriller inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály 30. května 1973.

Bellas Artes (Movistar+, novinka)

Antonio Dumas, prestižní historik umění a kulturní manažer, kultivovaný, i když poněkud cynický a domýšlivý, je po vítězství ve výběrovém řízení jmenován ředitelem významného muzea současného umění v Madridu. Po nástupu do nové funkce musí uprostřed neobvyklé fauny světa umění čelit řadě nesourodých okolností a konfliktů: od odborářských problémů a politických tlaků až po šílené situace ve vztahu k výstavám a umělcům.

Fallout (Prime Video, novinka)

Svět, v němž budoucnost, kterou si Američané představovali na konci 40. let 20. století, exploduje v roce 2077 v důsledku jaderné války. Kouzlo Falloutu spočívá v drsné pustině v kontrastu s utopickou představou předchozí generace o lepším světě díky jaderné energii.

Kuş uçuşu (Netflix, 3. série)

Mladá fanynka se vmanévruje na stáž do zpravodajské redakce zkušené televizní reportérky, ale brzy se setkává s temnou stránkou ambicí, závisti a touhy být neustále na očích.

Midtsommernatt (Netflix, novinka)

Svatojánská noc. Nejdelší den v roce. Tradiční švédský svátek. Ve vzduchu je cítit romantika. Ale je to také den, kdy se Carina a Johannes po třiceti letech manželství rozhodnou sdělit své rodině a přátelům velké tajemství, které má nepředvídatelné následky.

Baby Reindeer (Netflix, novinka)

Příběh sleduje pokřivený vztah spisovatele a performera Richarda Gadda s jeho stalkerkou a dopad, který to na něj má, když je nakonec nucen čelit hlubokému, temnému pohřbenému traumatu.

Heartbreak High (Netflix, 2. série)

Reboot stejnojmenného australského seriálu z roku 1994. Šokující nástěnná malba odhalí, s kým to studenti z Hartleyské střední potají táhnou. Její autorku Amerie kvůli tomu ale všichni zavrhnou. Seriál sleduje dospívání skupinky studentů střední školy a všechny radosti a strasti, které s ním souvisí.

Avoidance (BBC, 2. série)

Jonathanův život se točí kolem jeho devítiletého syna Spencera a velká i malá rozhodnutí vždy přenechává své partnerce Claire. Když se s ním Claire rozejde, tak si Jonathan uvědomí, že nemá domov, přátele ani ambice. Kromě jediné: pokusit se zachovat synovo štěstí tváří v tvář rozchodu rodičů. Jonathan vezme Spencera a uteče. Dostane se však jen do domu sestry Danielle a její ženy Courtney. V průběhu seriálu se z této nepravděpodobné čtveřice postupně stává milující, ale naprosto nefunkční rodinná jednotka. Dokáže beta samec najít nějakou páteř? A dokáže se Jonathan vyhnout tomu, aby své nedostatky (a opravdu špatný smysl pro oblékání) přenesl na svého syna?

Cesar Millan: Better Human Better Dog (National Geographic, 4. série)

Cesar Millan je zpět. V době, kdy adopce psů dosahují rekordních hodnot, poskytne Cesar Millan svým novým rodičům nástroje, které potřebují k tomu, aby naučili své psy správným návykům a zbavili se starých zlozvyků. Od dvorků majitelů domácích mazlíčků až po nově aktualizované Centrum psychologie psů nám Cesar ukáže dovednosti, které potřebujeme k vytvoření šťastných domovů s našimi chlupatými nejlepšími přáteli.

Dora the Explorer (Paramount+, novinka)

Připojte se k Doře, Diegovi, Bootsovi a všem jejich kamarádům, kteří představují nová dobrodružství v novém hraném seriálu podle klasického animáku.

Franklin (Apple TV+, novinka)

Drama prozkoumá napínavý příběh jednoho z největších hazardů v kariéře Benjamina Franklina. Ve věku 70 let, bez jakéhokoli diplomatického vzdělání, přesvědčil Franklin Francii – absolutní monarchii – aby se zaručila za americký experiment s demokracií. Díky své slávě, charismatu a vynalézavosti Franklin přelstil britské špiony, francouzské informátory a nepřátelské kolegy, a to vše při vytváření francouzsko-amerického spojenectví v roce 1778 a konečného míru s Anglií v roce 1783. Osm let trvající francouzská mise je Franklinovou nejdůležitější službou vlasti, bez níž by Amerika nezvítězila v revoluci. Na motivy knihy A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America od Stacy Schiff.

Good Times (Netflix, novinka)

Animovaná verze slavného sitcomu Good Times ze 70. let. Komedie sleduje rodinu Evansů, kteří se snaží prosadit v současném světě a vypořádat se s aktuálními společenskými problémy. Spolu s tím nám připomínají, že rodina je to, co vás dokáže udržet nad vodou.

Kuroshitsuji (TBS, 4. série)

Ciel Phantomhive je dvanáctiletý šlechtic, který se shodou okolností stal hlavou celé rodiny. Při tragédii, kdy vyhořelo rodinné panství, totiž zahynuli oba jeho rodiče. Chlapec se ale zachoval trochu jinak, než by člověk čekal. Místo, aby se zhroutil, rozhodl se vypátrat vraha rodičů, jen k tomu zvolil lehce netradiční přístup. Upsal totiž svou duši démonovi. Ten mu má pomoci vraha najít. Jako důkaz smlouvy má nyní chlapec oko zapečetěné pentagramem a stejný znak nosí na ruce i jeho nový sluha Sebastian, který sice vypadá naprosto normálně, ale je to právě onen démon, se kterým má Ciel smlouvu. Společně pak řeší vyloženě detektivní případy a snaží se postupně vypátrat pachatele onoho činu, který vše odstartoval.

Sasayaku You ni Koi wo Utau (ANN, novinka)

První den nástupu na střední školu se Himari Kino „zamiluje“ do zpěvu své starší spolužačky Yori Asanagi, kterou slyšela zpívat s kapelou na uvítací párty pro nové studenty. Když Himari vyzná svůj obdiv Yori, ta si nesprávně vyloží Himařiny city jako romantickou lásku. Jak se vlastně bude jejich vztah vyvíjet, když do je Yori doopravdy zamilovaná její kamarádka?

McDonald & Dodds (ITV, 4. série)

Přehnaně ambiciózní detektivka McDonaldová dostane za parťáka stydlivého a tichého detektiva Doddse. Hrdinka přesedlala z rušných a drsných ulic jižního Londýna, aby mohla dále šplhat po kariérním žebříčku. Dodds je šťastný na svém vlastním písečku, kde strávil celou svou kariéru.

Sullivan's Cros­sing (CTV, 2. série)

Neurochirurgička, která se ocitne v právních potížích, musí opustit město, kde dosud pracovala. Vrací se do svého rodného města na venkově Nového Skotska, aby se znovu setkala se svým otcem Sullym a obnovila s ním přerušený vztah. Založeno na knižním bestselleru Robyn Carr.

The Sympathizer (HBO, novinka)

Špionážní thriller a satira napříč kulturami o bojích napůl francouzského a napůl vietnamského komunistického špiona v posledních dnech vietnamské války a jeho následném exilu ve Spojených státech.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
darbak

darbak

Fallout je tutovka, ale mrknu i na únos letadla podle skutečnosti...
před 6 týdny
Další články k tématu