11. 2. 2024

Týden v obraze: FBI, Malý Sheldon, New Look a další...

Týden v obraze: FBI, Malý Sheldon, New Look a další...

Týden: 12. února 2024 – 18. února 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 42 seriálů. Z toho je 17 novinek (40 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden CBS s 15 seriály. Nejočekávanější novinkou je – The New Look od Aplle TV+ a bezkonkurenčně nejočekávanější je závěrečná série Young Sheldon.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Bob Hearts Abishola (CBS, 5. série)

Obyčejný úředníček ve středních letech dostane infarkt. V nemocnici se neočekávaně zamiluje do zdravotní sestřičky – imigrantky z Nigérie. Hrdina se rozhodne dosáhnout toho, aby mu dala žena šanci.

NCIS (CBS, 21. série)

Seriál vypráví o každodenní práci týmu speciálních agentů pod vedením zkušeného vyšetřovatele Leroye Jethro Gibbse, který musí vyřešit jakýkoliv zločin týkající se zaměstnanců vojenských námořních sil.

NCIS: Hawai'i (CBS, 3. série)

Nový seriál z NCIS univerza, poprvé s ženskou hlavní hrdinkou. Tentokrát tým bude řešit zločiny na Havaji. Hrdinové se snaží vypořádat s rodinou a povinnostmi vůči své zemi. Vyšetřují vážné zločinné případy, které zahrnují vojenské zaměstnance, národní bezpečnost a záhady samotného exotického ostrova.

The Neighborhood (CBS, 6. série)

Ten nejhodnější chlap ze středozápadu USA se nastěhuje se svou rodinou do rušného a drsného sousedství v L.A., kde ne všichni oceňují jeho extrémní chuť udržovat aktivní sousedské vztahy. To samozřejmě zahrnuje i jeho nového souseda Calvina.

Bahar (Show TV, novinka)

Když je Bahar postavena tváří tvář smrti, odhalí dosud neznámou stránku své rodiny, obzvlášť manžela Timura, který se zvějšku zdá dokonalý. Remake seriálu Doctor Cha.

FBI (CBS, 6. série)

Seriál Dicka Wolfa sleduje práci členů newyorské pobočky Federal Bureau of Investigation (FBI, Federální úřad pro vyšetřování). Tito prvotřídní agenti spojují talent, intelekt a technické dovednosti, aby za pomoci pokročilých technik vyšetřovali případy s velkým dopadem, a to včetně terorizmu, organizovaného zločinu a vnitřních konspirací. Jejich cíl je jediný: udržet New York a zbytek země v bezpečí.

FBI: International (CBS, 3. série)

Elitní skupina agentů z mezinárodní divize FBI cestuje po celém světě a chrání Američany, ať už jsou kdekoliv. Seriál je spin-offem kriminálky FBI.

FBI: Most Wanted (CBS, 5. série)

Spin-off FBI. V centru dění je jednotka FBI, která se zabývá uprchlými kriminálníky. Hrdinové honí a zatýkají nebezpečné zločince, kteří si vysloužili své místo na seznamu nejhledanějších li­dí.

Little People, Big World (TLC, 25. série)

Seriál z produkce stanice Discovery TLC. Sleduje osudy rodiny liliputů, kteří budují svůj vysněný domov a farmu, zatímco vychovávají normální i malé děti.

Senden Önce (Kanal D, novinka)

Manželství Hakana a Merve není zrovna idylické. Když Hakan podlehne svůdnici, netuší, že měla další úmysly. Remake libanonského seriálu Lel Maout.

Alice & Jack (Channel 4, novinka)

Od chvíle, kdy se Alice a Jack poprvé potkají, je pojí silné pouto. Vypadá to, že toto pouto nic nedokáže rozbít. Dokáže je ale zavést ke společnému štěstí? Nebo se do cesty postaví samotný život a vše, co obnáší? Seriál nabízí upřímný, intimní a překvapivě vtipný pohled na lásku a její nečekané a rozmanitě krásné projevy.

Bábovky a plechovky (Prima, 2. série)

V hlavních rolích dvě holky, rádoby expertky na auta. Jedna malá, druhá velká. Jedna blondýna, druhá bruneta. Každý týden budou muset splnit zadaný úkol a předvést své schopnosti.

Beasts Like Us (Prime Video, novinka)

Lidé a monstra žijí ve stejném světě, ale o harmonickém soužití se nedá moc mluvit. Upíři se například cítí diskriminovaní, protože kvůli své nesmrtelnosti nemají nárok na důchod. Smrtelníci se také mohou bránit útokům, ale nesmí při tom porušit Listinu práv monster.

Bom Dia, Verônica (Netflix, 3. série)

Nedoceněná policistka narazí při pátrání po internetovém predátorovi na manželský pár opředený děsivým tajemstvím – a pavučinou lží, která ho má zakrýt. Adaptace knihy Bom Dia, Verônica – Raphael Montes & Ilana Casoy.

Enterrement de vie de garçon (Canal+, novinka)

Pět přátel si užívá rozlučku se svobodou, ale netuší, že jeden z nich má pro ně důležité oznámení…

Love Is Blind (Netflix, 6. série)

Nick a Vanessa Lachyovi pořádají sociální experiment. Nezadaní muži a ženy při něm hledají lásku a zasnubují se, ještě než se osobně setkají.

The New Look (Apple TV+, novinka)

Seriál o vzestupu módního návrháře Christiana Diora, který sesadil z trůnu Coco Chanel a pomohl vrátit světu ducha a život svým ikonickým otiskem krásy a vlivu.

Resident Alien (Syfy, 3. série)

Hlavním hrdinou je mimozemšťan Harry, který se zřítí na Zemi a převezme identitu maloměstského doktora v Coloradu. Pomalu se v něm však probouzí morální dilema ohledně jeho tajné mise na Zemi. Podle stejnojmenného komiksu od Petera Hogana a Stevea Parkhouse.

Yarın Yokmuş Gibi (GAIN, novinka)

Zkušený novinář Hakan zpovídá mladou herečku Manolyu, z čehož není z počátku nadšený ani jeden z nich. Adaptace filmu Interview.

Ghosts (CBS, 3. série)

Mladému páru ve finančních potížích se splní sen, když zdědí nádherný dům na venkově. Brzy však zjistí, že budova se nejen rozpadá, ale že v ní také žije nespočet duchů bývalých obyvatel. Seriál je adaptací stejnojmenné britské předlohy.

Churchy (BET+, novinka)

Příběh se točí kolem života Coreyho Carra mladšího, který čelí zásadnímu momentu, aby se ujal vedoucí role v otcově mega-církvi. Corey, hnán odhodláním dokázat, že je sám sebou, se vydává na cestu do Lubbocku v Texasu s ambiciózním cílem založit vlastní církev. Přesun od velkoleposti života v mega-církvi k nuancím maloměstského sboru se však odehrává s větší komičností a hloubkou, než Corey mohl předpokládat. Seriál slibuje, že se ponoří do humoru a hloubky duchovního vedení a poskytne divákům rezonující zážitek.

Kül Masalı (TRT1, novinka)

Özge pochází z chudých poměrů a pracuje jako kuchařka v restauraci. Když potká Arata Giraylıho, dědice jedné z nejbohatších a nejvlivnějších rodin v Turecku, okamžitě se zamilují a vezmou se. Jeho rodina ji rozhodně nevítá s otevřenou náručí a Özge tak musí navigovat svět intrik, tajemství a podrazů.

Young Sheldon (CBS, 7. série)

Spin-off sitcomu The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku). Hlavním hrdinou je devítiletý Sheldon Cooper, který vyrůstá se svými rodiči ve východním Texasu, kde navštěvuje střední školu.

Ready, Set, Love (Netflix, novinka)

Ve světě, kde je čím dál míň mužů, se obyčejná prodavačka dostane do seznamovací soutěže, kterou stát pořádá jenom párkrát do roka.

Shinobi no Ie: House of Ninjas (Netflix, novinka)

Ninjové jsou po staletí fascinující oblastí, a jak se ukazuje, legendární japonští hrdinové stínů jsou aktivní i dnes. Seriál sleduje poslední rodinu nindžů, která opustila své kořeny poté, co došlo k incidentu.

So Help Me Todd (CBS, 2. série)

Talentovaný, ale bezohledný soukromý detektiv, který je černou ovcí své rodiny, navzdory svým protikladným povahám neochotně souhlasí s tím, že bude pracovat jako vyšetřovatel pro svou panovačnou matku, úspěšnou advokátku, která se vzpamatovává z nedávného rozpadu manželství.

The Truth About Jim (Max, novinka)

Vyšetřovatelka čelí traumatické minulosti a tajemstvím, která sužují její rodinu po celé generace. Byl Jim Mordecai, jejich manžel, otčím a nevlastní dědeček, známý sériový vrah?

The Vince Staples Show (Netflix, novinka)

Fiktivní seriál volně inspirován Staplesovým životem a odehrává se v Long Beach v Kalifornii, kde sleduje jeho kariéru rappera a herce.

The Dynasty: New England Patriots (Apple TV+, novinka)

Dokument sleduje profesionální fotbalový tým New England Patriots v dekadentním období dvou desetiletí, kdy jej úspěšně vedli Tom Brady, Bill Belichik a Robert Kraft, a obsahuje dosud neviděné záběry a zvukové soubory.

Komedi Kacau (Netflix, novinka)

Z vlastní firmy dostane vyhazov, s manželkou mu to taky zrovna neklape a navíc musí zachránit svůj klub před krachem.

Fire Country (CBS, 2. série)

Mladý trestanec se zapojí do hasičského programu, ve kterém hledá vykoupení a možné zkrácení trestu odnětí svobody. Spolu s dalšími vězni se po boku elitních hasičů snaží uhasit rozsáhlé požáry v celém regionu.

Blue Bloods (CBS, 14. série)

O rodině policistů žijících v New Yorku.

S.W.A.T. (CBS, 7. série)

Vedoucí S.W.A.T. týmu je rozpolcen mezi loajalitou k ulicím, na nichž vyrostl, a svou povinností a vazbou ke kolegům. Dostane totiž za úkol vytvořit a vést speciální taktickou jednotku ve snaze navodit v ulicích Los Angeles spravedlnost.

Life & Beth (Hulu, 2. série)

Bethin život by na papíře vypadal docela dobře. Působivý pro všechny, se kterými vyrůstala.Má skvělou práci jako distributorka vína. Má dlouhodobý vztah s úspěšným mužem a žije na Manhattanu. Když náhlá událost donutí Beth zabývat se svou minulostí, její život se navždy změní. Prostřednictvím flashbacků na své dospívající já se Beth začíná dozvídat, jak se stala tím, kým je, a kým se chce stát. Vydáme se na její cestu k vybudování většího, odvážnějšího a autentičtějšího života. Výlet do vzpomínek je silným zdrojem traumat, komedie a posunu vpřed.

County Rescue (GAC Family, novinka)

V kurzu záchranářu jsou tři účastníci, ale volná je jen jedna pracovní pozice. Dani vždy chtěla pomáhat lidem, takže musí prokázat, že je lepší než přespříliš kvalifikovaný zelenáč i než syn šéfa…

Shang hun (FTV, novinka)

Příběh jednoho z prvních tchajwanských průmyslníků Lina Tenga.

American Idol (ABC, 22. série)

Notoricky známá pěvecká soutěž s 12 finalisty, z nichž ten nejlepší podle poroty a hlasování diváků získá kontrakt ve výši 1 milion dolarů. V každém kole musí účastník zazpívat zvolenou píseň a čekat na verdikt poroty. Ta je v USA známá svými často velmi nevybíravými způsoby, které již mnoho účastníků dohnaly k slzám. Přesto se jedná o jeden z nejúspěšnějších televizních pořadů všech dob a popularita stále stoupá. U nás tuto soutěž mohou diváci znát pod názvem „Superstar“.

The Equalizer (CBS, 4. série)

Tajemná žena se záhadnou minulostí využívá své pokročilé dovednosti k tomu, aby pomáhala těm, kteří už se nemají na koho jiného obrátit.
Jde o adaptaci stejnojmenného seriálu, podle kterého vznikl také úspěšný film.

Last Week Tonight with John Oliver (HBO, 11. série)

Co přinesl minulý týden? Co se událo ve světě politiky, jaké zázraky se staly a jaké byly módní trendy? To vše zodpoví John Oliver se svým satirickým humorem. Stejně jako Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon nebo Conan O'Brien teď přichází John Oliver se svou talkshow a řadou speciálních hostů, se kterými se bude bavit nad tématy uplynulých týdnů.

CSI: Vegas (CBS, 3. série)

CSI se vrací zpět do města, kde to všechno před dvěma dekádami začalo. Kriminální laboratoř je v ohrožení. Současní pracovníci přivítají zpět své bývalé kolegy a přátele, aby společně využívali nové techniky a získali důkazy k zadržení vrahů a dalších zločinců.

Naked and Afraid (Discovery Channel, 17. série)

Jeden muž a jedna žena jsou nazí vysazení v divočině, kde musí přežít 21 dní bez vody a jídla, bez oblečení a bez jakýchkoli nástrojů. Psychicky i fyzicky náročné dobrodružství může začít, pár musí především jednu věc – přežít!

Tournament of Champions (Food Network, 5. série)

16 šéfkuchařů se utká v řadě výzev s použitím ingrediencí a speciálních kuchařských nástrojů a vybavení, přičemž závodí s časem.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
_karel_

_karel_

Ef bí áj, sí es áj, Tudyk. Oujé. .-)
před 13 týdny
cindy

cindy

Ten moment keď si človek uvedomí, že seriál ktorý chcel vidieť má dva spinoffy dohromady s nim cez 200...
před 13 týdny
Fruiko

Fruiko

Moje pocity ze Star Wars a Marvelu... :D
před 13 týdny
Další články k tématu