25. 2. 2024

Týden v obraze: Survivor, Shogun, Iveta a další...

Týden v obraze: Survivor, Shogun, Iveta a další...

Týden: 26. února 2024 – 3. března 2024

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 36 seriálů. Z toho je 21 novinek (58 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 4 seriály. Nejočekávanější novinkou je – Shōgun a nejočekávanějším seriálem je nesmrtelný Survivor (ten původní).

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

County Rescue (GAC Family, novinka)

V kurzu záchranářu jsou tři účastníci, ale volná je jen jedna pracovní pozice. Dani vždy chtěla pomáhat lidem, takže musí prokázat, že je lepší než přespříliš kvalifikovaný zelenáč i než syn šéfa…

Deal or No Deal Island (NBC, novinka)

Skupina 13 soutěžících soutěží v nebezpečných hrách na soukromém ostrově o peněžní výhru v intenzivní reality soutěži, na kterou dohlíží záhadný bankéř.

Gangnam Project (CBC, novinka)

Hannah Shin, puberťačka s korejsko-kanadskými kořeny, sní o tom, že se stane hvězdou K-popu. Na léto přijme práci učitelky angličtiny v elitní škole, která vychovává budoucí hvězdy K-popu. Má pomoct jedné z nejtalentova­nějších studentek Chan-Mi, ale nebude to tak snadné, jak si představovala.

The Voice (NBC, 25. série)

Čtyři známí hudebníci hledají nejlepší hlas a zároveň soutěžícím budou radit, jak se stát umělci. Diváci poté rozhodnou, který zpěvák si nejvíce zaslouží hlavní cenu 100.000 $ a nahrávací smlouvu s Universal Republic.

God Save Texas (Max, novinka)

Příběhy Texasu z pohledu tří režisérů, kteří zachycují minulost, současnost a budoucnost státu.

Survivor Česko & Slovensko (Nova, 3. série)

Jedinečná výzva o přežití je zde – jste na ni připraveni? Tropický ráj se pro skupinu soutěžících změní v noční můru, ve které budou muset bojovat nejen s nedostatkem jídla a pohodlí, ale hlavně mezi sebou. Pohádkovou výhru 2 500 000 korun ale může vyhrát pouze jeden. Kdo se stane vítězem? Začíná nejnáročnější show – Survivor.

Shōgun (FX, novinka)

Příběh je zasazen do feudálního Japonska a sleduje kolizi dvou ambiciózních mužů z rozdílných světů a záhadné ženské samurajky. John Blackthorne se svou lodí zabloudí až ke břehům Japonska, kde se ocitne v neznámém prostředí a zcela odlišné kultuře, která promění jeho osobnost. Lord Toranaga je mocný šlechtic daimyo stojící proti vlastním nebezpečným politickým rivalům. Lady Mariko je mimořádně talentovaná žena pocházející ze zatracované rodiny, která musí prokázat svou hodnotu a spojenectví. Minisérie je adaptací bestselleru od Jamese Clavella.

Terapia Alternativa (Star+, 2. série)

Dvojice bývalých milenců se vydává na neobvyklou párovou terapii k mladé a trochu neortodoxní psycholožce, aby se pokusila ukončit svůj vztah a přestala tak lhát svým rodinám.

Rojst (Showmax, 3. série)

V polském městě na začátku 80. let najdou zavražděnou prostitutku a vedoucího mládeže. Policie ale s případem zachází tak, že vzbudí podezření dvou novinářů.

Survivor (CBS, 46. série)

Známá reality show, ve které je skupina soutěžících vysazena uprostřed ničeho, na místě mimo civilizaci. Ti pak hrají o hlavní cenu, kterou je peněžitá odměna. Jsou nuceni s minimálními zásobami spolupracovat a dokázat přežít za mnohdy velmi těžkých podmínek. Vzájemně se postupně v hromadném hlasování vyřazují, až zbyde pouze jediný vítěz, ostatní odejdou s prázdnou. 39 dní, 16 soutěžících, 1 vítěz. (Počet soutěžících se v několika sezónách liší.)

Taş Kağıt Makas (Kanal D, novinka)

Umut, který má absolutní paměť, se stane právníkem, aby prokázal nevinu svého otce, i když to znamená jít proti vlastní rodině.

Royallodeo (Disney+, novinka)

Chudý Kang In-ha zjistí, že je levobočkem bohatého podnikatele. Nová rodina ho ale odmítá přijmout, a tak se s pomocí celoživotního kamaráda Hana Tae-oh rozhodne zosnovat plán na převzetí rodinné firmy.

Kuvvetli Bir Alkış (Netflix, novinka)

Muž, kterého už dlouhá léta nebaví život, dokolečka řeší problémy s rozhádanými rodiči. Jedinou radost mu přinášejí vzpomínky na dobu, kdy byl ještě v pomeranči.

Elsbeth (CBS, novinka)

Elsbeth Tascioniová, bystrá, ale nekonvenční advokátka, po své úspěšné kariéře v Chicagu využije svůj osobitý úhel pohledu, aby vedle newyorské policie učinila jedinečné postřehy a zatkla geniální zločince. Na základě postavy, která se objevila v seriálech Dobrá manželka a Dobrý boj.

Royal Crackers (Adult Swim, 2. série)

Vypráví příběh královského krekru, který byl kdysi králem občerstvení, ale jeho říše se rozpadá. Když Theodore Hornsby starší skončí v kómatu, zbytek Hornsbyových se pokusí, aby Royal Crackers byl stejně úspěšný jako kdysi.

Perimeter (BET+, novinka)

Atlanta, devadesátá léta, to je festival Freaknik a letní olympiáda.
Život rodiny Dawnových se mezitím začne rozpadat. Dcera Paige je v druháku na vejšce, ale když se zaplete s darebákem, převrátí to její život. Otec Robert je zastupitel, který svému cíly stát se starostou obětuje osobní i morální hodnoty. Matka Connie se snaží udržet rodinu pohromadě.

Reina Roja (Prime Video, novinka)

S IQ 242 je Antonia Scott oficiálně nejchytřejším člověkem na světě. Díky své inteligenci dostane možnost stát se Rudou královnou tajné evropské policejní jednotky. Jenže její dar se brzy změní v prokletí a Antonia přijde o všechno. Poté, co je syn bankéře zavražděn a dědička nejbohatšího muže Španělska je unesena, obrátí se Antoniin bývalý šéf na policistu Jona Gutiérreze, aby Antonii přesvědčil k návratu.

The Dry (BritBox, 2. série)

Shiv Sheridanová se po letech večírků v Londýně vrací do Dublinu a snaží se proplout novou etapou svého života. Snaha zůstat střízlivá a být zpět se svou rodinou nebude snadná.

Things You Should Have Done (BBC Three, novinka)

Chi nebyla nikdy moc ambiciózní, celé dny tráví sledováním sitkomů, pojídáním chipsů a občas natočením vlogu. Když její rodiče, na kterých závisela, zemřou, najednou se musí začít o vše starat. Navíc podle závěti dědictví dostane, jen pokud splní seznam věcí, které podle rodičů měla udělat.

BMF (Starz, 3. série)

Příběh o tom, jak Demetrius „Big Meech“ Flenory vytvořil v Detroitu zločinecké impérium známé jako Černá mafiánská rodina.

Dead Hot (Prime Video, novinka)

Elliott a Jess svede dohromady zmizení Petera, Jessina bratra a Elliottova partnera.

Furies (Netflix, novinka)

Mladá žena se touží pomstít za otcovu smrt, a tak se vydá za Fúrií, která umí v pařížském podsvětí udělat pořádek. Ta ji ale místo pomoci zaplete do sítě svých intrik.

Letzte Spur Berlin (ZDF, 13. série)

Německý kriminální seriál o speciálním oddělení zemské policie v Berlíně zabývající se pátráním po nezvěstných osobách. Vrchní velitel Oliver Radek, detektivové Sandra Reißová a Mina Amiriová tvoří skvělý vyšetřovací tým. Atmosférou jim trochu naruší jejich nový kolega detektiv Daniel Prinz, který je zároveň i bývalý přítel od Sandry.

Somebody Feed Phil (Netflix, 7. série)

Phil Rosenthal je neuvěřitelně zábavný a milý chlapík, což už dokázal u spousty projektů, na kterých se podílel. Je například tvůrcem úspěšného sitcomu Ryamonda má každý rád. Tentokrát se Phil staví do hlavní role sám a vydává se na cestu kolem světa se svými přáteli, aby se věnoval svému zdaleka nejmilovanějšímu koníčku. Jídlu. V každé zemi a na každém místě tak ochutnává tradiční místní dobroty a se svým smyslem pro humor komentuje každý svůj zážitek, který na konci nezapomene popsat přes videohovor svým rodičům.

Maamla Legal Hai (Netflix, novinka)

Na soudě v indickém Patparganji vládne chaos. Potrhlí úředníci se tu sice snaží jednat ve jménu spravedlnosti, ale mají přitom jednu námitku za druhou.

Selling the Hamptons (Discovery+, 2. série)

Šest realitních makléřů bojuje o své místo na elitním trhu s nemovitostmi v East Endu.

Side Hustlers (Roku, novinka)

Soutěž, která sleduje mentoring podnikatelek s cílem rozvinout jejich vedlejší činnost do potenciálního podnikání na plný úvazek.

Un Buen Divorcio (Vix, novinka)

Když se Monica rozhodne zachránit své manželství, obrátí se na párovou terapeutku, aniž by tušila, že právě s ní měl její manžel David předchozí noc poměr. David nemá jinou možnost než terapii navštěvovat, a tak začne žít ve lži, kterou je těžké udržet, zatímco Monica musí skrývat své přízraky ve stylu finančních podvodů a zároveň se snaží udržet nad vodou svou firmu, klienty i jejich vztah kvůli dvěma synům, dvojčatům Diegovi a Gaelovi, kteří se neustále dostávají do problémů.

The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin (Apple TV+, novinka)

Dick Turpin se vydává na cestu plnou absurdních eskapád, když se stane neochotným vůdcem bandy psanců – a má za úkol přelstít zkorumpovaného strážce zákona a samozvaného zloděje Jonathana Wildea. V příběhu odehrávajícím se v 18. století je Turpin nejslavnějším, ale také nejméně pravděpodobným lupičem, jehož úspěch určuje především jeho šarm, okázalost a skvělé vlasy. Společně se svou bandou sympatických lumpů prožívá Turpin vzestupy a pády svého nového podnikání, včetně střetu s celebritou, a zároveň se snaží uniknout ze spárů šerifa-zloděje.

Kompani Lauritzen (TV 2 Norge, 5. série)

Celebrity jsou zvány k účasti na speciálním vojenském výcviku, jehož cílem je, aby se každý stal nejlepší verzí sebe sama prostřednictvím přísné vojenské disciplíny, tvrdých cvičení a soutěží.

Bakuage Sentai Boonboomger (TV Asahi, novinka)

Vesmírní mimozemšťané z jiné planety napadnou Zemi a snaží se rozšířit své území. Proti nim stojí 3 jedinci, kteří disponují ohromující mechanickou technologií a individuální kreativitou.

Iveta (JOJ, 2. série)

Iveta, téměř dospělá slečna z Trebišova, je rozpolcena mezi dvěma generacemi, čas totiž dělí mezi své vrstevníky a místní důchodce alkoholiky, z nichž jsou nyní trosky. Chování dcery rázně odsuzuje její silně zbožná matka, to však Ivetě vrásky na čele nedělá, je přesvědčena, že ji stejně v rodném městě nic nečeká a nedrží. Vše a především právě tento názor se mění ve chvíli, kdy dojde k zázraku v kostele a do Trebišova přijíždí nečekaná návštěva. Děj se tak rázem přesouvá do světa modelingu a soutěže krásy MISS.

Killer Couples (Oxygen, 18. série)

Dokumentární krimi seriál o párech, které mají společné krvavé hobby.

Wicked Tuna (National Geographic, 13. série)

Týmy rybářů lovících tuňáky bojují proti sobě navzájem, aby chytili co nejvíce obřích tuňáků obecných.

The Regime (HBO, novinka)

Seriál vypráví o jednom roce stráveném mezi zdmi paláce autoritářského režimu, který se začíná rozpadat.

To se vysvětlí, soudruzi! (Česká televize, novinka)

Skeptický vyšetřovatel David Zajíc a naivní a nadšený vědec Vojta Bek společně hledají odpovědi na paranormální záhady v 80. letech minulého století. Musí se zabývat mimo jiné únosy mimozemšťanů, náboženskými zázraky nebo útoky příšer, přičemž jim na záda neustále dýchá dvojice agentů StB – drsná agentka Snížková a její kolega Hora.

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
darbak

darbak

To já budu koukat na originálního Survivora. Z novinek určitě vyzkouším Shogun a The Regime. A možná něco...
před 11 týdny
andromache

andromache

Jsem hodně zvědavá na Shoguna a Regime.. A asi zkusím i County rescue, třeba mě to chytne :-). Naopak...
před 11 týdny
AislinK

AislinK

Mě na tom baví ty výzvy, teda většinou, někdy jsou pěkně na palici. :D
před 11 týdny
Další články k tématu