30. 4. 2023

Týden v obraze: Silo, Královna Šarlota, Iveta a další...

Týden v obraze: Silo, Královna Šarlota, Iveta a další...

Týden: 1. května 2023 – 7. května 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

A Small Light (National Geographic, novinka)

Minisérie sleduje dvacetiletou Miep Giesovou, která neváhala, když za ní přišel její šéf Otto Frank a požádal ji, aby ukryla jeho rodinu před nacisty během druhé světové války. Následující dva roky Miep, její manžel Jan a další pomocníci hlídali a skrývali osm duší (Otto Franka, jeho ženu Edith, dcery Annu a Margot a čtyři další). A byla to právě Miep, která našla Annin deník a uchovala ho v bezpečí, aby se o něj Otto, jediný, který přežil, mohl později podělit se světem.

Black Ops (BBC One, novinka)

Dom a Kay se přidají k policii v naději, že dají do pořádku svou komunitu, ale nevědomky se dostanou do temného světa infiltrace v utajení, když se stanou součástí mocného zločineckého podniku.

White House Plumbers (Instalatéři z Bílého domu) (HBO, novinka)

Minisérie o skandálu Watergate, který ukončil prezidentské působení Richarda Nixona.

Capitães do Açúcar (RTP1, novinka)

Mladý student Bernardo na tom není finančně moc dobře, a tak přijme nabídku studentů umění a začne jim vařit novou drogu.

Casa Grande (Freevee, novinka)

Pětidílné drama, které sleduje příběhy nejen tvrdě pracujících a často nedokumentovaných migrantů, ale také i bohatých vlastníků půdy v severní Kalifornii.

Emília (RTP1, novinka)

Sedmnáctiletá Emília dokončila střední školu a nyní pracuje na benzínce. Vždycky toužila stát se baletkou, ale nikdy se k tomu neodvážila. Nyní má šanci zúčastnit se konkurzu do posledního baletního souboru v Portugalsku. Zkusí to, i když riskuje zklamání, nebo zústane ve svém pohodlném, ale prázdném životě?

Masterchef Australia (Network 10, 15. série)

Australská verze původně britské kulinářské show stejného jména, ve které se desítky Australanů snaží prokázat svou vášeň a um v kuchyni. Pouze jeden z nich si ale odnese titul Masterchefa, balík peněz a šanci vydat svou vlastní kuchařku.

Undercover Underage (discovery+, 2. série)

Sledujeme obhájkyni dětí Roo Powellovou a její tým z neziskové organizace SOSA (Safe from Online Sex Abuse), kteří ve spolupráci s orgány činnými v trestním řízení pomáhají zastavit a identifikovat nebezpečné predátory, kteří využívají internet k ohrožování dětí.

Terzi (Netflix, novinka)

Slavný krejčí začne pracovat na svatebních šatech pro snoubenku svého nejlepšího přítele. Ale všichni tři mají temná tajemství, která převrátí jejich životy naruby.

Ed Sheeran: The Sum Of It All (Disney+, novinka)

Dokumentární seriál nabídne exkluzivní, dosud nezveřejněné osobní archivy, rozhovory a podmanivá vystoupení, které odhalí velmi osobní stránku Eda Sheerana a přiblíží, jak ho jeho zkušenosti formovaly jako současného umělce.

Dokument vezme diváky na cestu kolem světa, která ukáže, jak se z koktavého kluka stala jedna z největších světových superhvězd a jak se rodí hudební hity, které jsou na vrcholu hitparád.

Jewish Matchmaking (Netflix, novinka)

Nezadaní židi, kteří mají pocit, že přišel čas na vážný vztah, si už nemusí zoufat. Aleeza Ben Shalom pro ně totiž umí najít spřízněnou duši v USA nebo Izraeli.

Unicorn: Warriors Eternal (HBO Max, novinka)

Nadpřirozený animovaný seriál se inspiruje mýty a legendami z celého světa. Tým hrdinů musí spolupracovat, aby ochránil svět před nebezpečnými temnými silami. Hrdinové, kteří bývali původně jednorožci, se dostanou do těla teenagerů poté, co nečekaná událost způsobí ztrátu paměti a oslabení jejich sil.

Bupkis (Peacock, novinka)

Sleduje život Petea Davidsona a kombinuje přízemní vyprávění s absurdními prvky ze světonázoru, kterým je Davidson známý.

Fix My Flip (HGTV, 2. série)

Licencovaná realitní makléřka Page Turner se setkává s klienty, kteří se potýkají s problémy, aby si prohlédla nemovitosti, které se nacházejí v beznadějné finanční situaci. Page investuje své vlastní peníze, aby pomohla tápajícím klientům napravit vše od prošustrovaných rozpočtů a špatně řízených plánů až po neinspirativní modernizace a nevýrazný design.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story (Netflix, novinka)

Seriál se točí okolo mladé královny Charlotte, sledujeme její vzestup ke slávě a touhu po lásce. Spolu s ní v centru dění stojí také mladá Violet Bridgerton a Lady Danbury.

Minisérie je prequelem seriálu Bridgerton.

Larva Family (Netflix, novinka)

Larví rodinka se nám pěkně rozrůstá. Červenej se Žlutým teď mají na starost malou housenku a absolvují tak rychlokurz na téma rodičovství a další nechutnosti.

Pod hladinou (Prima+, novinka)

Seriál mapuje jednotlivé kriminální případy, které poříční policie vyšetřuje, ale také rozplétá soukromé problémy hlavních hrdinů.

Profesionální potápěči mají nebezpečnou práci. Pracují v podmínkách, kde se realita snadno může změnit v noční můru.

Der Pass (Sky One, 3. série)

V horském průsmyku na rakousko-německé hranici je nalezeno zmrzlé tělo, naaranžované v duchu pohanského rituálu. Podivný případ spadá do dikce rakouské i německé policie a přijíždí jej vyšetřovat velice nesourodá dvojice detektivů. Energická a zásadová Ellie Stockerová se na místě činu setkává s rakouským kolegou Gedeonem Winterem, jehož bohémský zevnějšek doprovází velmi neortodoxní postupy. Společně se vydají po stopě pachatele děsivého činu, který v prostředí Alp nemá obdoby.

Star Wars: Visions (Disney+, 2. série)

Nejlepší anime tvůrci ukazují svůj pohled na svět Star Wars.

Star Wars: Young Jedi Adventures (Disney+, novinka)

Dětský seriál ze světa Star Wars sleduje mladé učedníky, kteří se poprvé seznamují se Sílou, ke které patří soucit, disciplína, týmová práce a trpělivost. To vše jim napomůže k tomu, aby se stali nebojácnými bojovníky.

The Other Two (HBO Max, 3. série)

Americká komedie o 29letém ambiciózním herci, který se snaží prorazit do lepšího hereckého světa, než ve kterém se právě nachází. Jeho o rok starší sestra, bývalá slavná dětská tanečnice, má obdobné problémy se svojí kariérou. Hřebíčkem do jejich „rakve“ se stane jejich mladší bratr, který se ve 12 letech stane přes noc velice slavným, a to díky internetu.

Sankuchuari -seiiki- (Netflix, novinka)

Muž, který je dohnán na pokraj svých možností, se vrhne do sumo ringu a věří, že najde bohatství, lásku a slávu.

Iveta (Voyo, 2. série)

Byla jedinečným hlasem své generace, romantickou princeznou československého popu, v druhé půlce osmdesátých let se stala zjevením na tuzemské hudební scéně. Příběh počátku hvězdné kariéry zpěvačky Ivety Bartošové.

Děj sleduje Ivetu od dětství, kdy spolu se svou sestrou začíná navštěvovat školní sbor, přes úspěchy na hudebních soutěžích a odchod do Prahy a následnou cestu ke slávě, které dosáhla zejména díky spolupráci se zpěvákem Petrem Sepéšim. Ze dne na den se z obou stávají obdivovaní miláčci národa.

Silo (Apple TV+, novinka)

Příběh se odehrává ve zničené a toxické budoucnosti, kde existuje komunita v obřím prostoru pod zemí, který má více než sto pater. Místní obyvatelé si zde vtvořili společnost plnou pravidel, která je mají chránit.

Seriál je adaptací knihy od Hugha Howeyho.

Harriet the Spy (Apple TV+, 2. série)

Zvídavá jedenáctiletá dívka, která se snaží dozvědět všechno o čemkoli, aby mohla uskutečnit svůj sen stát se profesionální spisovatelkou.

Gumihodyeon (tvN, 2. série)

Seriál sleduje život devítiocasé lišky tzv. gumiho, který kdysi vládl jako žijící bůh pohoří Baekdudaegan, ale nyní pracuje jako úředníček mezi tímto světem a podsvětím. Jeho hlavním úkolem je uklízet nepořádek, který po sobě zanechávají ti, kdo narušují svět živých, zatímco jako své krytí používá městské legendy.

The Real Housewives of Atlanta (Bravo, 15. série)

Jsou krásné, jsou bohaté, jsou známé. Mezi svými rychle se ženoucími životy se snaží vyvážit úlohy mateřství, požadavky kariéry a velice nabitý společenský kalendář.

Spin-off dokumentární reality show The Real Housewives of Orange County.

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu