29. 10. 2023

Týden v obraze: All the Light We Cannot See, Invincible, Lawmen: Bass Reeves a další...

Týden v obraze: All the Light We Cannot See, Invincible, Lawmen: Bass Reeves a další...

Týden: 30. října 2023 – 5. listopadu 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 27 seriálů. Z toho je 14 novinek (52 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 11 seriály. Nejočekávanější novinkou je – All the Light We Cannot See.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Love Island Australia (Nine Network, 5. série)

Australská verze britské reality show Love Island. Mladí Australané se vydávají na slunný španělský ostrov, aby tam potkali lásku svého života.

SpongeBob SquarePants (Nickelodeon, 14. série)

Příběhy SpongeBoba, malé mořské houby, která žije na dně oceánu a pracuje v tamním fast foodu Krusty Krab. Bydlí v dvoupatrovém ananasu a se svými kolegy a přáteli zažívá bláznivá dobrodružství.

Behind the Attraction (Disney+, 2. série)

Prozkoumejte historii vzniku oblíbených atrakcí a destinací u Disneyho, jejich proměny v průběhu času a i posedlost samotných fanoušků.

Black Cake (Hulu, novinka)

V šedesátých letech na pobřeží Jamajky zmizela nevěsta Covey, buď se utopila, nebo to zfalšovala, aby unikla stíhání za vraždu manžela. O padesát let později umírá Eleanor Bennett na rakovinu. Její odcizené děti Byron a Benny obdrží flešku s příběhem o tom, jak se Eleanor dostala z Karibiku do Ameriky. Vše je pro ně nové a odporuje tomu, co si o rodinném původu dosud mysleli. Podle stejnojmenné knihy od Charmaine Wilkerson.

Cause of Death (Channel 5, 2. série)

Dokumentární minisérie, která poskytuje exkluzivní přístup ke koronerovi, jeho úředníkům a pitvám prováděným během vyšetřování příčiny smrti.

Der Fall Jens Söring – Tödliche Leidenschaft (Netflix, novinka)

Zabil Jens Söring v roce 1985 rodiče své přítelkyně, nebo je zavraždila ona? Dokumentární seriál o případu, který dodnes nedá kriminalistům spát.

Ink Master (Paramount Network, 15. série)

Ink Master je reality show o tetování. Pořadem provázejí Dave Navarro, Oliver Pecka a Chris Nunez.

Mysteries of the Faith (Netflix, novinka)

Vydejte se na cestu, jaká nemá obdoby a která vám umožní jedinečný přístup na svatá místa po celém světě. Tento mimořádný seriál se noří hluboko do tajemné říše nejznámějších pokladů křesťanství a odhaluje skrytá tajemství skrývající se za ceněnými relikviemi, které po staletí uchvacovaly představivost milionů lidí.

The Real Housewives of Miami (Bravo, 6. série)

Spin-off dokumentární reality show The Real Housewives of Orange County. Stejně jako tam i zde bohaté paničky dávají zvědavým divákům nahlédnout do jejich každodenního života, který je plný nakupování, zkrášlování, pomlouvání a hádek, tentokrát z prosluněného Miami.
 

Shetland (BBC One, 8. série)

Hlavním hrdinou tohoto detektivního dramatu je nedávno ovdovělý detektiv Jimmy Perez, který se po dlouhé době vrací na své rodné Shetlandy (ostrovy, nejsevernější území Skotska). Ve chvíli, kdy jsou během archeologických prací nalezeny lidské kosterní ostatky, zvědavost obyvatel stoupá na maximum a každý by chtěl vědět, jaké tajemství se za nálezem skrývá. Když je pak starší žena postřelena na svém pozemku, Perez a jeho lidé zjišťují, že se ocitli uprostřed dlouholetého sporu dvou rodin, který rozděluje celou komunitu. Místo klidu a pohody tak na Pereze čeká spousta práce…

Gadis Kretek (Netflix, novinka)

Dvě osamělé duše provoněné lahodným kořením na výrobu těch nejlepších cigaret se v Indonésii 60. let vydají na velkolepou cestu za láskou.

Unicorn Academy (Netflix, novinka)

Temná síla ohrožuje Ostrov Jednorožců, ale odvážná dívka a její spolužáci se ujmou úkolu ochránit svou milovanou kouzelnou akademii.

All the Light We Cannot See (Netflix, novinka)

Příběh Marie-Laure, slepé francouzské teenagerky, a Wernera, německého vojáka, jejichž cesty se střetnou v okupované Francii, kde se oba snaží přežít zkázu druhé světové války. Podle stejnojmenného románu, za který autor Anthony Doerr získal Pulitzerovu cenu.

Kingdom Business (BET+, 2. série)

Hlavními hrdiny jsou královna gospelu Denita Jordan a její bývalý producent, písničkář a milenec Caesar, který jí pomohl ke slávě. Denita vede vlastní nakladatelství i kostel a je odhodlaná chránit svou rodinu a mnoho tajemství za všech okolností. Vše jí vychází, dokud se na scéně neobjeví mladá žena na vzestupu.

Ondskan (TV4 Play, novinka)

Erik je kvůli násilnému chování vyhozen ze školy, a tak ho matka pošle do internátní školy. Doufá, že mu nové prostředí pomůže, ale to neví o tom, jak se starší studenti chovají k mladším. Navíc si Erik začne s mladou kuchařkou Marií…

Onimusha (Netflix, novinka)

Dokáže legendární šermíř a samurajské bratrstvo s démonickou zbraní, která pohlcuje duše, porazit povstání krvelačných zombie?

Ferry: De Serie (Netflix, novinka)

V pokračování filmu Ferry z r. 2001 se Ferry snaží prosadit v brabantském drogovém byznysu. Společne s Johnem, Dennisem, Remcem a švagrem Larsem se snaží sesadit neporazitelného drogového lorda Tacka. Zároveň ale musí vše tajit před svou milenkou Danielle.

Selling Sunset (Netflix, 7. série)

Elitní tým prodává luxusní domy v Los Angeles. Nyní se k němu připojuje nový člen, což vyvolává rozruch.

Blue Eye Samurai (Netflix, novinka)

Mistr meče žije svůj život v přestrojení, zatímco se snaží dosáhnout pomsty v dobovém Japonsku.

Invincible (Prime Video, 2. série)

Inspirováno komiksem točícím se okolo Marka Graysona. Ten je v celku úplně normální americký teenager, teda až na to, že jeho otec je nejmocnějším super hrdinou na planetě. Krátce po sedmnáctých narozeninách začne zjišťovat, že se super schopnosti rozvíjí i u něj a vstupuje ke svému otci do učení.

Romancero (Prime Video, novinka)

Cornelia a Jordán utíkají nejen před zákonem, ale také před nadpřirozenými stvůrami. A taky trochu před sebou samými.

Terzi (Netflix, 3. série)

Slavný krejčí začne pracovat na svatebních šatech pro snoubenku svého nejlepšího přítele. Ale všichni tři mají temná tajemství, která převrátí jejich životy naruby.

Daily Dose of Sunshine (Netflix, novinka)

Když je sestra Jung Da-eun přeložena z interny na psychiatrické oddělení, nepřestává s tím, co je jejím posláním – zlepšovat stav pacientů, o které se stará.

Unwanted (Sky Atlantic, novinka)

Výletní loď zachrání ve Středozemním moři 28 ztroskotaných uprchlíku, brzy se ale posádka a cestující stanou jejich rukojmími, když se migranti dozví, že kapitán dostal příkaz vrátit je do Afriky.

The Voice UK (BBC, 12. série)

Známá pěvecká soutěž The Voice dorazila i do Velké Británie. Čtyři hudební ikony si vybírají své svěřence, kterým poskytnou rady, jak se stát uznávaným zpěvákem a zároveň vítězem soutěže. Dále rozhodnou diváci, kdo vyhraje hlavní cenu, která činní £100,000 a nahrávací smlouvu s Universal Republic rozhodnou diváci.

Lawmen: Bass Reeves (Paramount+, novinka)

Seriál o legendárním muži zákona Bassovi Reevesovi, jednom z největších hraničářských hrdinů a prvním černošském zástupci amerického maršála na západ od řeky Mississippi v americké historii.
V době, kdy pracoval jako federální strážce pořádku v indiánském teritoriu, dopadl více než 3 000 nejnebez­pečnějších zločinců, aniž by byl zraněn.

The Real Housewives of Potomac (Bravo, 8. série)

Spin-off dokumentární reality show The Real Housewives of Orange County. Jak se žije v uzavřené komunitě vyšší vrstvy v Potomacu? Šest žen z vyšší společenské vrstvy se dostalo na své místo buď dědictvím nebo sňatkem. Teď musejí bojovat o to, aby se na tomto místě udržely a nejlíp, aby se dostaly na vrchol společnosti, jejímiž základy byli bohatí Afroameričané…

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu