19. 11. 2023

Týden v obraze: Doctor Who, reality Hra na oliheň, Fargo a další...

Týden v obraze: Doctor Who, reality Hra na oliheň, Fargo a další...

Týden: 20. listopadu 2023 – 26. listopadu 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 20 seriálů. Z toho je 12 novinek (60 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 6 seriály. Nejočekávanější novinkou je – Squid Game: The Challenge, přičemž největší hit týdne bude určitě Doctor Who.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

A Bloody Lucky Day (Paramount+, novinka)

Akční thriller o obyčejném taxikáři Taekovi, který se zaplete se zákazníkem, z něhož se vyklube sériový vrah.

Fargo (FX, 5. série)

Příběh je pravdivý. Na žádost pozůstalých byla všechna jména změněna. Z úcty k zesnulým byl zbytek odvyprávěn tak, jak se stal.

Antologický seriál na motivy slavného filmu.

Hard Knocks (HBO, 21. série)

Hard Knocks je sportovní reality show zaměřená na předsezónní přípravu, tzv. Training Camp, jednoho týmu z americké NFL (National Football League). Série ukazuje osobní a profesionální život hráčů, trenérů a personálu, včetně jejich rodinného života. Zaměřuje se především na přípravu nováčků na hraní v NFL, obvykle s důrazem na nejnovější výběry týmu v rozšiřovacím draftu. V druhém sledu dává důraz na hráče, kteří přišli nově do týmu a snaží se vejít na soupisku pro následující ročník NFL.

Squid Game: The Challenge (Netflix, novinka)

Reality show na motivy seriálu Hra na oliheň. 456 hráčů z celého světa soutěží v sérii her plných strategie a spojenectví.

High on the Hog: How African American Cuisine Transformed America (Netflix, 2. série)

Černošské jídlo je americké jídlo.

V dojemném čtyřdílném dokumentárním seriálu High on the Hog se Stephen Satterfield spolu s šéfkuchaři, historiky a aktivisty vydává na kulinářskou cestu, která oslavuje odvahu, umění a vynalézavost Afroameričanů.

Podle knihy High on the Hog od Jessicy B. Harris.

Nova (PBS, 50. série)

Dokumentární seriál, jehož tvůrci se snaží vědeckým přístupem popisovat a vysvětlovat aktuální vývoj ve světě vědy jako takové. Mezi popisované jevy či události patří například současný stav ve světě teoretické fyziky, dopady na okolí po havárii jaderné elektrárny v Černobylu nebo vliv kácení deštných pralesů na ekosystém planety, zpěv velryb, fenomén UFO a bezpočet dalších…

Seriál za dobu svého vysílání získal množství cen, včetně Peabody Award a několika Emmy.

Such Brave Girls (BBC Three, novinka)

Deb a její dvě dcery Josie a Billie se musí vypořádat se životem poté, co je opustí otec.

Archie (ITVX, novinka)

Minisérie o životě Archibalda Alexandera Leache od chudobného dětství v Bristolu po zářivou kariéru v Hollywoodu pod pseudonymem Cary Grant.

El otro lado (Movistar+, novinka)

Nacho Nieto, novinář věnující se paranormálním jevům, zažívá nejhorší chvíle profesního i osobního života. Po neúspěšném pokusu o sebevraždu ho „z druhé strany“ doprovází duch dr. Estrady, který zemřel před více než 20 lety. Krom toho jeho byt na předměstí Barcelony posedne poltergeist…

Boku no Daemon (Netflix, novinka)

Aby zachránil svou matku, vydává se dobrosrdečný chlapec se svým malým kamarádem démonem na cestu postapokalyptickým Japonskem, kde se blíží temné síly.

The Black Hamptons (BET+, 2. série)

Rodinné drama se odehrává v malebném městečku Sag Harbor, známém také jako „Černé Hamptons“, na Long Islandu ve státě New York. Od luxusních komunit až po historické enklávy na pláži, příběh sleduje bouřlivý spor mezi rodinami Brittonových a Johnsonových, kde je rozdíl mezi starými a novými penězi velmi patrný.

De viaje con los Derbez (Prime Video, 4. série)

Reality show sleduje zábavnou a roztomilou rodinu Derbezových, která objevuje nové kultury v cizích zemích.

Die Chefin (ZDF, 14. série)

Policejní komisařka Vera Lanz vede mnichovské oddělení vražd. Své dva zaměstnance vede se směsí autority a mateřské lásky.

Replacing Chef Chico (Netflix, novinka)

Šéfkuchař luxusní filipínské restaurace upadne do kómatu a osud celého podniku má najednou v rukách jeho oddaná zástupkyně.

Olóládé (Netflix, novinka)

Dva kamarádi zničehonic zbohatnou, ale nečekané štěstí jim rychle zhořkne. Zjistí totiž, že jsou namočení do praní špinavých peněz.

En helt vanlig familj (Netflix, novinka)

Sandellovi jsou od pohledu naprosto normální rodina – pastor Adam, právnička Ulrika a jejich devatenáctiletá dcera Stella. Jenže všechno se změní, když Stellu zatknou a obviní z vraždy. Rodiče neví, co dělat. Chtějí jí pomoct, ale opravdu o ní ví všechno? Nebo dokonce o sobě navzájem?

Lockerbie (Sky, novinka)

Minisérie podle skutečných událostí sleduje let Pan Am 103 a hledá spravedlnost pro Dr. Jima Swira a jeho ženu Jane, kteří přišli během neštěstí v roce 1988 o svou dceru Floru.

Všech 259 pasažérů na palubě letadla zemřelo, když zde 38 minut po vzletu vybuchla bomba. Dalších 11 obyvatel přišlo o život poté, co se letadlo zřítilo do tichého skotského městečka.

Doctor Who (BBC, 14. série)

Pán času je původní britský televizní sci-fi seriál společnosti BBC. Popisuje dobrodružství cestovatele vesmírem a časem, který si nechá říkat „The Doctor“. Cestuje ve své lodi Tardis, která zvenčí vypadá jako britská policejní budka z 50. let a se svými společnicemi zkoumá vesmír a čas, řeší problémy a napravuje škody.

Doctor je mimozemšťan, pochází z planety Gallifrey, ale vypadá jako člověk. Drobnou odlišností může být pouze to, že má dvě srdce a je prakticky nesmrtelný, protože se může regenerovat (je mu 903 let).

Tento seriál patří do Universa seriálu Doctor Who, jak sledovat tento seriál s ostatními se můžete dočíst v tomto článku.

Seriál je zapsán v Guinnessově knize rekordů, jako nejdéle běžící sci-fi seriál na světě a je součástí moderní britské kultury. Britové považují seriál, proslulý barvitými příběhy a speciálními efekty, za kultovní a v roce 2006 byl oceněn jako nejlepší televizní seriál.

Vysílání započalo roku 1963 a pokračovalo až do roku 1989. Následně byl v roce 1996 natočen film, který měl sloužit jako pilotní snímek k nové sérii (k natočení nikdy nedošlo). Ke skutečnému znovuzrození Doktora došlo až v roce 2005, opět pod taktovkou BBC.

Faraway Downs (Hulu, novinka)

Anglická aristokratka lady Sarah Ashleyová cestuje přes půl světa, aby se postavila svému nezdárnému manželovi a prodala neobvyklý majetek: milionakrový dobytčí ranč v australském vnitrozemí zvaný „Faraway Downs“.

Po smrti jejího manžela se bezohledný australský dobytkářský baron King Carney chystá zmocnit její půdy a ona neochotně spojí síly s drsným dobytkářem, aby ranč ochránila.

Rozsáhlý dobrodružný příběh se odehrává očima mladé Nullah, australského domorodého dítěte, které se ocitlo ve vleku drakonické vládní rasové politiky, dnes označované jako „ukradené generace“. Trojice společně prožije čtyři roky, které změní jejich život, milostný vztah mezi lady Ashley a Droverem a nevyhnutelný dopad druhé světové války na severní Austrálii.

Follow (13ème RUE, novinka)

Dvacátnice Léna začala v tiskovém oddělení pařížského policejního oddělení, které chce modernizovat svou image. Ve stejné době začne město terorizovat sériový vrah, který využívá sociální sítě k ovlivňování vyšetřování. Léna se rozhodne navázat s ním kontakt, ale dokáže se dostat z jeho spárů dřív, než ji dostane on?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu