3. 12. 2023

Týden v obraze: Vyvražděné městečko Midsomer a další...

Týden v obraze: Vyvražděné městečko Midsomer a další...

Týden: 4. prosince 2023 – 10. prosince 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 22 seriálů. Z toho je 12 novinek (55 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 7 seriály.Ne­jočekávanější novinkou je – My Life With The Walter Boys. Což je něco pro teenagery. Naopak nejočekávanějším seriálem je Midsomer Murders, což zase uspokojí opačné spektrum věkové stupnice.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Murder in Boston: Roots, Rampage, and Reckoning (Max, novinka)

23. října 1989 volá Charles „Chuck“ Stuart na tísňovou linku 911 a oznamuje, že on a jeho těhotná manželka Carol, byli postřeleni černochem v bostonské čtvrti Mission Hill.

L'art du crime (France 2, 7. série)

Policista a odbornice na umění se spojí a společně začnou řešit případy.

Dew Drop Diaries (Netflix, 2. série)

Seriál sleduje skupinu třícentimetrových víl – přezdívaných kapky rosy. Ty žijí v malinkých vílích domečcích na balkonových zahradách paneláků ve „Velkém městě“. Byly přiděleny do lidských rodin, aby tajně pomáhaly v domácnosti s maličkostmi, které často zapadnou, jako například zajistit, aby se první ztracený zub skutečně dostal pod polštář před spaním, nebo aby se vaše oblíbená hračka nezapomněla v parku.

Midsomer Murders (ITV, 24. série)

Midsomer je nádherné místo uprostřed Anglie, kde žijí vcelku mírumilovní lidé. Ovšem jen do doby, kdy někomu z nich „přeskočí“ a začne vraždit. A od toho tu je detektiv šéfinspektor Tom Barnaby a jeho společníci- detektiv seržant Gavin Troy, detektiv seržant Dan Scott a detektiv konstábl Ben Jones, aby společnými silami přišli těmto mnohdy brutálním zločinům na kloub.

Geddy Lee Asks: Are Bass Players Human Too? (Paramount+, novinka)

Obsahuje rozhovory s nejznámějšími hudebními baskytaristy, přičemž moderátorem je Geddy Lee.

Hollywood Houselift with Jeff Lewis (Amazon Freevee, 2. série)

Jeff Lewis, který balancuje mezi náročnými celebritami a ambiciózními projekty bytového designu a zároveň žongluje se svými zaměstnanci a osobním životem, na kterém stále pracuje.

Pax Massilia (Netflix, novinka)

Skupina policistů pátrá po nebezpečném kriminálníkovi, aby se z Marseille nestala krvavá lázeň.

Strife (Binge, novinka)

Evelyn se z domácí bloggerky vypracuje na jednu z nejvýznamnějších žen v médiích.

Boom Boom Bruno (Warner TV, novinka)

Bruno není ledajaký policajt. Je to Boom Boom Bruno, místní kovboj. Všechno je zde pod jeho kontrolou. Jeho zločinci, jeho šlapky, jeho šéf. Ze svého nového, nejistého partnera Marka se rozhodne vycvičit pravého chlapa. Ale když mají vyšetřit vraždu drag queen, musí Bruno i Mark bojovat s vlastními předsudky a i odporem přicházejícím ze všech stran, aby případ vyřešili.

Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi (BluTV, 2. série)

Behzat Ç. je policista, který v roce 1985 absolvoval policejní akademii a pracuje na oddělení vražd. Vzhledem ke služební hierarchii zůstal kapitánem. Společně se svým týmem se snaží vyřešit vraždy spáchané v Ankaře.

Détective Surprenant: La fille aux yeux de pierre (Club illico, novinka)

Magdalénskými ostrovy otřese vražda dcery starosty. Detektiv Surprenant, který dlouho působil v montréalském kriminálním oddělení, se s pomocí nezkušené policistky Geneviève Savoie pustí do vyšetřování.

World War II: From the Frontlines (Netflix, novinka)

Dokumentární seriál o druhé světové válce, který vás prostřednictvím restaurovaných archivních záběrů a svědectví účastníků z různých stran přenese přímo na bojiště.

Hilda (Netflix, 3. série)

Hilda je britsko-kanadský animovaný seriál ze stejnojmenné knižní série od Luka Pearsona. Hilda cestuje do městečka Trolberg, kde se potkává s podivnými tvory a příšerami. Zároveň zde zažívá plno dobrodružstvích. Po jejím boku při dobrodružstvích stojí její noví přátelé Frída a David.

Hush (Allblk, 2. série)

Seriál sleduje „opravářku vztahů“ Dr. Drayu Loganovou, uznávanou manželskou a sexuální terapeutku, která se zaplete do série lží, sexu a vražd, jež ji mohou stát všechno.

My Life With The Walter Boys (Netflix, novinka)

Šestnáctiletá Jackie přišla o rodinu během tragické nehody. Nyní se musí vypořádat s novým životem ve venkovském Coloradu, kde žije se svými opatrovníky a dalšími 12 kovbojskými dět­mi.

Odio Il Natale (Netflix, 2. série)

Každé Vánoce je to stejné: „A tvůj milovaný?“ Gianna, nezadaná zdravotní sestra, je rozhodnutá vyhnout se všem trapným otázkám o svém milostném životě, a tak vymýšlí plán, jak si najít přítele, který by s ní přišel na štědrovečerní večeři, a to za méně než 25 dní.
Italský remake Vánoce u našich.

Platform 7 (ITV, novinka)

Seriál vypráví příběh Lízy, která se stane svědkem katastrofické události na 7. nástupišti vlakového nádraží a ve svých vzpomínkách nachází souvislost mezi svým vlastním životem a událostí, které byla právě svědkem.

Smothered (Sky Comedy, novinka)

Sammy je nezávislá mladá žena, která má plné zuby seznamek, zatímco Tom je muž s vřelým srdcem, který za sebou tahá těžké břemeno. Tito dva cizinci se setkají a zajiskří to mezi nimi, když se snaží vyzpívat své opilé duše v karaoke baru. Poté, co se dohodnou na nezávazném románku, se jejich vztah zkomplikuje kvůli jejich vzájemně narůstajícím citům. Sammy brzy zjistí, že v Tomově životě je další žena… jeho šestiletá dcera. Smothered není zcela typický romantický příběh o střetu dvou světů, v nichž kvete romantika, ale přetrvává zde taky tlak moderního randění.

Coach Prime (Prime Video, 2. série)

Dokument sleduje fotbalový tým Jackson State University Tigers v roce 2022 během tréninků a během zápasů, v šatně, mimo hřiště a v komunitě, během jejich historické sezóny bez porážky během SWAC Championship.

Analog Squad (Netflix, novinka)

NA přelomu tisíciletí si Pond najme skupinu lidí, aby předstírali, že jsou jeho rodina.

The Famous Five (CBBC, novinka)

Nová adaptace stejnojmenné knižní série od Enid Blyton.

Vigil (BBC One, 2. série)

Krimi thriller sleduje záhadné zmizení skotské rybářské lodi a nukleární ponorky, které postaví do konfliktu loďstvo a britskou tajnou službu. Detektivka Amy Silva vede vyšetřování na zemi i na moři a postupně se dostává ke konspiraci, která ohrožuje samotné srdce britské nukleární síly.

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
_karel_

_karel_

Rush mám rád, takže Geddy Lee je jasná věc. A pak ještě Vigil.
před 23 týdny
darbak

darbak

Cože? Správná pětka? Většinou dětské seriály nesleduji (proč asi), ale tady se podívám kvůli nostalgii, ty...
před 23 týdny
Lord Edmund Blackadder

Lord Edmund Blackadder

Jen drobná chybka v nadpisu, je to Midsomer, ne Midsummer. Díky za opravu.
před 21 týdny
Další články k tématu