17. 9. 2023

Týden v obraze: The Continental, Sexuální výchova, Song of the Bandits a další...

Týden v obraze: The Continental, Sexuální výchova, Song of the Bandits a další...

Týden: 18. září 2023 – 24. září 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 29 seriálů. Z toho je 13 novinek (45 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix se 6 seriály. Nejočekávanějším seriálem týdne je bezpochyby The Continental.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Juice (BBC Three, novinka)

Jamma touží po pozornosti, ale rodina mu ji nedopřeje. Jeho matka všechno otočí k sobě a otec ho ignoruje. V práci mu to sice jde, ale jeho bratr Isaac strhává pozornost na sebe. Naštěstí se mu věnuje alespoň jeho přítel Guy, ale Jamma najednou zjišťuje, že pozornost nezvládá.

Mrs Sidhu Investigates (Acorn TV, novinka)

Paní Sidhu má cateringovou firmu v Slough v Berkshiru. K tomu má velmi aktivní představivost a je velmi vlezlá, a tak se zaplete do vyšetřování zločinů, ať už skutečných nebo domnělých. Podle stejnojmenné série na BBC Radio 4.

Neighbours (Amazon Freevee, 39. série)

Neighbours je australský soap-opera seriál, který popisuje životy obyvatel ulice Ramsay na fiktivním předměstí Erinsborough. Na počátku se seriál zaměřoval pouze na tři rodiny; Ramsayovi, Robinsonovi a Clarkeovi. Postupem let se však přidávalo další množství postav. Seriál se vysílá nepřetržitě od roku 1985 a stále si udržuje svou popularitu.

The Drew Barrymore Show (CBS, 4. série)

Drew Barrymore uvádí příběhy o lidech, hostech z řad celebrit, segmenty o životním stylu a příspěvky z terénu, které jsou poháněny jejím nakažlivým humorem a optimismem.

Üç Kız Kardeş (Kanal D, 3. série)

Příběh o třech sestrách, lásce, zradě, milosrdenství, přátelství a bratrství. Jejich matka Nermin je učitelka a otec Hikmet je ředitel PTT.

American Horror Story (FX, 12. série)

1. série: Murder House Ben, Vivien a jejich dcera Violet Harmonovi se přestěhují z Bostonu do losangeleské zrenovované rezidence poté, co Vivien potratila a Ben měl aféru. Jenže netuší, že dům má děsivou historii, a sice ho obývají jeho bývalí vlastníci. A těm se přítomnost Harmonových vůbec nelíbí. 2. série: Asylum Píše se rok 1964 a nacházíme se v blázinci Briarcliff, kterému vládne pevnou rukou sestra Jude. Jenže její krutovláda se začne rozpadat s příchodem nového pacienta, jenž je přezdíván Krvavá tvář. Sestra Jude musí v blázinci uvěznit novinářku Lane Winstersovou, aby nevynesla ven informace o hrozných podmínkách, které v Briarcliffu panují. 3. série: Coven Více než tři sta let uplynulo od bouřlivých dnů čarodějnických procesů v Salemu. Ti, kterým se podařilo uprchnout, nyní čelí vyhynutí. Záhadné útoky proti jejich druhu se stupňují a mladé dívky jsou posílány do speciální školy v New Orleans, kde se učí, jak samy sebe uchránit. Mezi nimi je také Zoe, která skrývá vlastní děsivé tajemství. Fiona, která se dlouho ukrývala mimo dění, je znepokojena vlnou násilí a rozhodne se vrátit se do města. Je odhodlaná ochraňovat Coven a tvrdohlavě si stojí za tím, že odstraní každého, kdo se jí postaví do cesty. 4. série: Freak Show Jupiter, Florida, rok 1952. Moc panoptik se nezachovalo a ty, která ano, tak ta teď musí hodně dřít, aby podnik udrželi v chodu. V jednom z nich se stvůry musejí potýkat se zlými silami, které jim nedokáží porozumět.
5. série: Hotel 6. série: Roanoke Příběh následuje pár, jejichž prožitky hrají herci v paranormálním dokumentárním seriálu. Shelby Millerová a Matt Miller se po brutálním útoku přestěhují z Los Angeles v Kalifornii do domu na Roanoke Island v Severní Karolíně. Jakmile se však tento pár usadí ve svém novém domově, začne je pronásledovat podivné nadpřirozeno. 7. série: Cult Ve Spojených státech amerických ohlásili výsledek prezidentských voleb, a zatímco někteří prožívají nečekanou euforii, ostatní jsou v šoku. Je rok 2016. Na první pohled obyčejnou sousedskou komunitu žijící na typicky americkém předměstí rve na kusy nebezpečný kult. Jeho tajuplný modrovlasý vůdce Kai využívá strach jako ničivou zbraň. Hrůzné řádění děsivých sadistických klaunů těžce dopadá na vyděšenou Ally. Jako by nestačilo, že po zvolení Donalda Trumpa prezidentem trpí tato liberálně založená matka malého Oze nezvladatelnými úzkostmi a léčí se s několika různými fobiemi. Najednou se musí bát nejen o svůj život, ale také o život svého synka a manželky Ivy. Sedmá série oblíbeného televizního hitu American Horror Story je opravdovým americkým hororovým příběhem, tentokrát bez nadpřirozených prvků. Skutečnost je přece dost děsivá sama o sobě.

Bones of Crows (CBC, novinka)

Psychologické drama vyprávěné očima matriarchy kmene Cree Aline Spearsové, která přežila kanadský systém rezidenčních škol a pokračuje v generačním boji své rodiny tváří v tvář systémovému hladovění, rasismu a sexuálnímu zneužívání. Seriál se odvíjí v průběhu sta let s kumulativní silou, která nás žene do budoucnosti. Seriál rozšiřuje příběh stejnojmenného filmu.

Faster with Finnegan (MotorTrend, 5. série)

Myslíte si, že s trochou peněz navíc dokážete za jeden víkend zrychlit jízdu svého křápu? Mike Finnegan spolu s Mikem Cottenem a Davidem Newbernem si myslí, že je to možné, a ukáží vám, jak na to. Sledujte, jak žijí životem Roadkillů, a ponořte se do ideologie, technologie a lepicí pásky, které jsou potřeba k tomu, abyste si během několika hodin postavili lepšího bouráka, aniž byste u toho přišli na mizinu.

Souk Sawda (Netflix, novinka)

Život skupiny přátel převrátí naruby tragická vražda, po které začnou vyplnouvat na povrch tajné vztahy a zrady, které se skrývají za jejich zdánlivě perfektními životy.

Irrésistible (Disney+, novinka)

V této svižné a něžné romantické komedii se Adèle, autorka úspěšného podcastu, na první pohled zamiluje do matematika Arthura. Jakmile se však ocitne v jeho přítomnosti, propadá silným záchvatům paniky. Zjistí, že je tak přetažená, že jí hrozí zhroucení. O diagnóze není pochyb: Adèle trpí posttraumatickou stresovou poruchou, která je přímým důsledkem jejího předchozího milostného vztahu, jenž skončil tak bolestně. Adèle nezbývá nic jiného než se od Arthura držet dál. Ale přitažlivost je příliš silná…  

The D'Amelio Show (Hulu, 3. série)

Charli, Dixie, táta Marc a máma Heidi při jejich náhlém vzestupu ke slávě.

The Super Models (Apple TV+, novinka)

Dokument zpovídá Naomi Campbellovou, Cindy Crawfordovou, Lindu Evangelistovou a Christy Turlingtonovou, které se vracejí ke své kariéře modelek a k tomu, jak narušily módní scénu 90. let.

Murdaugh Murders: A Southern Scandal (Netflix, 2. série)

Obyvateli přímořské oblasti Jižní Karolíny otřese hned několik tragických událostí, po kterých vyjdou najevo děsivá tajemství tamní nejmocnější rodiny.

Roadworthy Rescues (MotorTrend+, 2. série)

Derek Bieri hledá stará a opuštěná auta z americké minulosti. Opravuje je, renovuje a vrací zpět na silnici, kam patří.

All Star Shore (Paramount+, 2. série)

14 největších světových hvězd reality show z nejznámějších televizních seriálů – „Jersey Shore“, „Love Is Blind“, „RuPaul's Drag Race“, „Geordie Shore“, „Acapulco Shore“, „Rio Shore“ a „Bachelor in Paradise“ – se společně vydají na velkolepou dovolenou do ultimátního domu na pobřeží Kanárských ostrovů, kde budou bojovat o finanční odměnu a celosvětová práva na chlubení.

Bedekr (Česká televize, 9. série)

Cestopisný dokument České televize, který divákům přibližuje různé turistické oblasti. Pohled na jejich historii, kulturu nebo krásnou přírodu.

Flawsome: Sex, Drugs & Recipes (, novinka)

Poté, co na veřejnost uniknou skandální záběry chlípné kuchařky Moniky Flawsomové, je mladá a dychtivá Katy najata, aby se pokusila obnovit její pošramocenou pověst.

Kengan Ashura (Netflix, 2. série)

Od období Edo existují v různých částech Japonska arény gladiátorů. V těchto arénách si bohatí lidé najímají gladiátory k boji, kde se nepoužívají zbraně, jen pěsti. Při vítězství gladiátora jeho pronajímatel získá vše, co bylo soupeře. Tokita Ouma, přezdívaný Ashura, na sebe poutá pozornost bohatých lidí, v souboji vždy svého protivníka zničí. Má o něj zájem i předseda skupiny Nogi, Nogi Hideki.

Sex Education (Netflix, 4. série)

Hlavní postavou je středoškolský panic Otis Thompson, který žije se svojí matkou. Ta pracuje jako sexuální terapeutka. On pak své vědomosti začne využívat při pomoci svým spolužákům.

Taskmaster (Channel 4, 16. série)

Taskmaster je britská komediální show, v níž ‚taskmaster‘ Greg Davies naděluje různé – hlavně vtipné a bizarní – úkoly pěti soutěžícím, obvykle profesionálním komikům.

Young Love (HBO Max, novinka)

Animovaný příběh s postavami z krátkometrážního filmu Hair Love.

Love Is Blind (Netflix, 5. série)

Nick a Vanessa Lachyovi pořádají sociální experiment. Nezadaní muži a ženy při něm hledají lásku a zasnubují se, ještě než se osobně setkají.

Song of the Bandits (Netflix, novinka)

Během japonské okupace ve 20. letech byly lidé z Čosonu připraveni o své pozemky. Část se vydá do Gandu, kde neplatí žádné zákony a střílí se tu na potkání. Jak daleko zajdete při obraně svých blízkých a v boji za správnou věc?

Still Up (Apple TV+, novinka)

Přátele Lisu a Dannyho spojuje nespavost. Ona se bojí o budoucnost své dcery, on trpí úzkostmi. Zatímco spolu dlouho do noci, když nemůžou spát, komunikují, jejich vztah se začne prohlubovat.

The Continental (Peacock, novinka)

Říká vám něco jméno John Wick? Jde o muže, který je schopen vyřídit objednávku zákazníka tak nekompromisně, jak si jen dokážete představit. Ve světě nájemných zločinců patří mezi legendy. Tenhle seriál ale není o něm. Je o hotelu. Velice speciálním hotelu, který je stejně tak legendární, jako John. Pro podobné typy, jakým je Wick, je neutrálním územím a místem, kde se mohou po akci dát dohromady nebo se na ni připravit. Tedy i fyzicky. Služby hotelu jsou totiž rozsáhlé a patří mezi ně například i plně vybavený lékařský tým. „Postřelí vás při snaze vykrást banku a jste naším členem? My vás dáme dokupy. Pak to můžete jít zkusit znovu…“

Big City Greens (Disney Channel, 4. série)

Animovaná komedie o 10letém Cricketu Greenovi, neobvyklém darebáčkovi, který ještě nedávno vyrůstal ve vidlákově, ale nyní jeho cesty vedou do velkého města. Díky jeho entuziastické zarputilosti se každý den dostává do podivných situací, a sním i jeho rodina – sestra Tilly, otec Bill a babča Alice.

The Wheel (BBC, 4. série)

Michael McIntyre uvádí zábavnou show, kde soutěžící uprostřed kola může využít nápovědy od celebrit sedících na jeho okraji.

Krapopolis (Fox, novinka)

Rodinka lidí, bohů a monster se snaží vést jedno z prvních měst na světě, aniž by se vzájemně pozabíjeli.

Taelgia (SVT1, novinka)

Policie a kriminálníci v Södertälje jsou v neskrývaném boji. Pro dospělé kriminálníky pracují mladí, dokonce děti – prodávají drogy, řídí únikové mopedy, dokud je nevyšlou na nebezpečnější mise. Jejich rodiny se je snaží tohoto světa uchránit, ale ne vždy se jim to daří.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
richardK

richardK

Fakt, že jde o 12. řadu znamená, že se na to pár lidí stále dívá.
před 34 týdny
andromache

andromache

Tak jsem se konečně dočkala.. Ale že to sakra trvalo, doplazit se k datu premiéry...
před 33 týdny
espn

espn

sex education
před 33 týdny
Další články k tématu