6. 2. 2023

TRIP: Psychouš, rychlouš a zatím nemrtvouš

Tento týden v TRIPu alias Týdenní redakční inspiraci premiérami to je novinky versus stálice 2:2. Tak čemu dáte přednost vy? Vyberte si z našich tipů!

You

You (TY)

Základní údaje

Žánr Psychologický / Romantický / Drama 
Stanice Netflix
Premiéra 9. února 2023
Stav 4. série

O čem to je?

Inspirováno stejnojmenným románem Caroline Kepnesové.

Jedná se o zamilovaný příběh 21. století, kde nejdůležitější otázkou je: „Co byste udělali pro lásku?“ Když jednoho dne manažer knihkupectví Joe potkává ambiciózní mladou spisovatelku Guinevere, jeho odpověď na danou je vcelku jasná. Za pomocí internetu a sociálních médií si zjišťuje všechny dostupné informace o Guinevere, aby se k ní mohl nějakým způsobem přiblížit. Ale z obyčejné zamilovanosti se velmi rychle stává obsese a Joe začíná pečlivě odstraňovat jednotlivé překážky (a osoby) z cesty.

Proč to doporučuji?

Tenhle týden nemůžu jinak. You je totiž mojí novinkou #1 z roku 2018. A od té doby Joe ušel pěkný kus cesty. Doslova. Protože teď už je v Londýně a je za ním docela kupa mrtvol, i když původně nikoho nechtěl zabít. A nám divákům to vysvětloval svým vnitřním hlasem. Což je přesně to, co u seriálových psychoušů chceme. Podívat se jim do hlavy. Takže tento týden rozhodně antihrdina.

Fruiko
Not Dead Yet

Not Dead Yet

Základní údaje

Žánr Komedie
Stanice ABC
Premiéra 8. února 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Hlavní hrdinkou je Nell Stevens, která je na mizině, čerstvě svobodná a cítí se stará. Jak sama říká, je po čtyřicítce a snaží se znovu nastartovat život a kariéru, které před deseti lety opustila. Když získá jedinou práci, kterou může najít – psaní nekrologů – začne Nell dostávat rady do života z nepravděpodobného zdroje.

Proč to doporučuji?

Z hlediska novinek to vypadá na proklatě slabý týden. O to větší příjemné překvapení mě pak při sledování pilotů do NPL může čekat, to je pravda. Každopádně takto s předstihem volím na tento týden komedii Not Dead Yet. Minimálně vidět známé tváře určitě potěší. A kdo ví, třeba seriál bude mít tu správnou pohodovou atmosféru, kterou u komedií hledám více než těžké tlačení na vtipovou pilu.

ragelly
The Flash

The Flash (Flash)

Základní údaje

Žánr Akční / Drama / Fantasy
Stanice The CW
Premiéra 8. února 2023
Stav 9. série

O čem to je?

The Flash je spin-offem seriálu Arrow.

Barry Allen je nejrychlejší člověk na světě. Svou rychlost získal v důsledku výbuchu urychlovače částic a není jediný. Central City je nyní zamořeno lidmi se schopnostmi, jinak také metalidmi, ale ne všichni jsou na straně dobra. Barry se proto rozhodne využít svou schopnost a zatímco pro okolní svět potírá zločin jakožto vyšetřovatel u místní policie, tajně chrání město právě před těmito nepřátelskými metalidmi. A jeho jméno je Flash.

Proč to doporučuji?

Tento týden je pro mě dost slabý – nezaujala mě žádná novinka a jediný mnou sledovaný seriál, který se vrací s novou sérií, je The Flash. Několik posledních řad bylo sice již celkem velké utrpení, ale tak nějak doufám, že ta závěrečná devátá série bude stát alespoň trochu za to. Nejvíc jsem zvědavý na to, jak tvůrci do příběhu zakomponují postavy z jiných seriálů – ať už se jedná o Niu Nal ze Supergirl, jinou verzi Ryan Wilder z Batwoman nebo Johna Diggleho a Olivera Queena z Arrow. Takže run, Barry, run!

Furiant
The Gold

The Gold

Základní údaje

Žánr Krimi / Drama
Stanice BBC One
Premiéra 12. února 2023
Stav Novinka

O čem to je?

26. listopadu 1983 se šest ozbrojených mužů vloupalo do bezpečnostního skladu Brink's-Mat nedaleko londýnského letiště Heathrow, kde objevili zlaté slitky v hodnotě 26 milionů liber. To, co podle tehdejších detektivů začalo jako typická ozbrojená loupež na Old Kent Road, se stalo zásadní událostí v britské kriminální historii, pozoruhodnou nejen rozsahem krádeže, která byla v té době největší ve světové historii, ale i svým širším odkazem.

Proč to doporučuji?

Z navrátilců sleduji seriál You, který už se podle mě jen zbytečně natahuje, i když ho nejspíš dokoukám, tak se tenhle týden spíš budu koukat po novinkách. Obsazením mě zaujalo Not Dead Yet a dobovým zasazením zase docela láká Funny Woman. Obojí by mohlo stát za podívání, nicméně jako první si pustím The Gold na BBC. Šestidílné drama založené na zajímavém skutečném příběhu z roku 1983:? Ano, prosím, to si nechám líbit.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
_karel_

_karel_

Úchvatnej titulek, pane šéfe. :D
před 66 týdny
Fruiko

Fruiko

Díky!
před 66 týdny
Další články k tématu