15. 1. 2023

Týden v obraze: Start druhých Kukaček a další...

Týden v obraze: Start druhých Kukaček a další...

Týden: 16. ledna 2023 – 22. ledna 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Love Island (ITV, 9. série)

Britská reality show, kde single lidé soutěží v luxusní vile o to najít lásku a vyhrát hlavní cenu. Jsou obklopeni kamerami 24 hodin po dobu šesti týdnů. Nejoblíbenější pár vyhrává cenu 50.000 liber.

Miracle Workers (TBS, 4. série)

Bůh se jednoho dne rozhodne, že je čas na důchod. To je však pro Zemi v podstatě konec. Craig je nízce postavený anděl, který má na starosti všechny lidské modlitby. Hrdinův velký šéf je sám Bůh, který pověsil svou starou práci na hřebík a nyní se věnuje jen svým oblíbeným zálibám. Aby zabránil zničení Země, musí Craig dosáhnout toho největšího zázraku, o jaký se kdy pokusil.

Night Court (NBC, novinka)

Optimistická, leč nelítostná soudkyně Abby Stone je dcerou Harryho Stonea z původního seriálu. Kráčí ve šlépějích svého otce a bere si noční šichtu, během které předsedá soudu na Manhattanu, u kterého nikdy nevíte, co očekávat. Larroquette si zopakuje svou roli Reinholda Daniela Fieldinga Elmora z původního seriálu, za kterou získal čtyři sošky Emmy. Seriál je sequelem stejnojmenné komedie z roku 1984.

The Family Pile (ITV, novinka)

Dvě sestry po smrti rodičů vyklízí rodinný dům, aby ho mohli prodat, zatímco je navštěvují známí s různými motivy.

Modrá krev (Česká televize, 3. série)

Dokumentární cyklus Aleny Činčerové ze světa českých šlechtických rodů. Kdybychom měli jmenovat významné české hrady, zámky, paláce a jiné památkové skvosty, budeme si muset přiznat, že drtivá většina toho výjimečného, na co můžeme být pyšní, více či méně souvisí se šlechtou. Šlechtické rody jsou přímým pojítkem českého národa s jeho vlastní historií. Dozvíme se jak žijí. Jak vnímají mladou českou demokracii a jaká tajemství ukrývají jejich rodové pokladnice.

Balthazar (La Une, 5. série)

Nová policejní velitelka Hélène Bachová, čelící řadě složitých případů vražd, se musí naučit pracovat s brilantním, ale zároveň podrážděným Raphaëlem, který rozumí mrtvým tak, jako nikdo jiný.

That '90s Show (Netflix, novinka)

Příběh se odehrává ve Wisconsinu v roce 1995 a sleduje Leiu Formanovou, dceru Erica a Donny, která je na prázdninách na návštěvě u prarodičů. Zde se pod bedlivým dohledem Kitty a přísným pohledem Reda sbližuje s novou generací dětí z Point Place. Sex, drogy a rock'n'roll nikdy neumírají, jen se převlékají do modernějšího kabátku. Seriál je spin-offem komedie That '70s Show.

En place (Netflix, novinka)

Šéf centra pro mládež na předměstí Paříže se dostane do finále prezidentských voleb. Je ale Francie připravená na prvního černošského prezidenta?

Shanty Town (Netflix, novinka)

Skupina prostitutek se pokusí o útěk ze spárů mocného zločince. Cestu na svobodu jim ale silně zkomplikují zkorumpovaní politici i pokrevní pouta.

Bling Empire (Netflix, 4. série)

Reality show o šíleně bohatých Asijcích a Američanech asijského původu, kteří si žijí na vysoké noze, paří ve velkém stylu a snaží se život hlavně užít.

Kukačky (Česká televize, 2. série)

Seriál vypráví příběh mladého manželského páru, který zjistí, že jejich syn není jejich. Ve chvíli, kdy pochopí, že došlo k záměně, musejí se rozhodnout, co udělají. Žádné řešení není jenom dobré. Záměna dětí je sama o sobě enormně stresující záležitost. Když se k tomu přidají i dávné křivdy malého města, bude to pro mladý pár zatěžkávací zkouška, o jakou by nikdo nestál.

The Legend of Vox Machina (Amazon Prime Video, 2. série)

Děj sleduje příběh skupiny sedmi hrdinů, která si nechává říkat Vox Machina. Seriál vznikl z D&D kampaně, která byla vysílána v letech 2015 – 2017, ale děj začal už dva roky předtím, kdy se jednotlivé hry ještě nevysílaly.

Real Time with Bill Maher (HBO, 21. série)

Komik a politický satirik Bill Maher probírá aktuální události s hosty z různých branží.

Sahmaran (Netflix, novinka)

Sahsa je odhodlaná postavit se svému dědečkovi, který před lety opustil její matku v Adaně, kam odešel jako lektor. Na této cestě se ocitne uprostřed neobvyklé a tajemné komunity zvané Mar, pocházející ze Sahmaranu. Jejich víra v legendu o Shahmaranu, jednom z největších symbolů lásky a moudrosti, očekává příchod Sahsui a dokončení proroctví. Nic už nebude jako dřív, když se zkříží cesty Sahsu a Marana, kteří se vydají požádat jejího dědečka, aby se zodpovídal ze své minulosti.

Shape Island (Apple TV+, novinka)

Sledujeme dobrodružství vážného Čtverce, neohroženého Kruhu a záludného Trojúhelníku, kteří se učí, jak se vypořádat se vzájemnými odlišnostmi. Děti se dozvědí, že přátelství může mít mnoho podob.

Kindred Spirits (Travel Channel, 7. série)

Amy Bruniová a Adam Berry jsou vyšetřovatelé nadpřirozených jevů. Společně navštěvují domy, jejichž majitelé tvrdí, že v jejich domovech spočívají duchové.

Game Theory with Bomani Jones (HBO Max, 2. série)

Bomani Jones, jeden z nejosobitějších novinářů současnosti, rozebírá aktuální problémy ve světě sportu.

Truth Be Told (Apple TV+, 3. série)

Poppy Parnell je pozvána k vyšetřování vraždy. Warren Cave je obviněn ze zabití otce dvou dvojčat. Poppy musí přijít na kloub záhadě, když podezřelý tvrdí, že je nevinný.

Bake Squad (Netflix, 2. série)

Odborníci na pečení dokážou vymyslet dezerty, jaké svět ještě neviděl. Teď si to rozdají v soutěži, kde budou muset vyhovět speciálním přáním extrémně náročných klientů.

Love & Marriage: DC (OWN, 2. série)

Sledujeme tři úspěšné páry v jejich obchodním a osobním životě v oblasti Washingtonu, Virginie a Marylandu.

Accused (Fox, novinka)

Příběh je vyprávěn očima obžalovaného, který stojí před soudem. Každá epizoda sleduje nového člověka v soudní síni, který je obviněný a diváci neví, o jaký zločin se jedná, ani jak obžalovaný před soudem skončil. Drama ukazuje, jak se obyčejní lidé můžou dostat do neobyčejných situací, jak jedno špatné rozhodnutí vede k dalšímu, až už není možnost situaci zvrátit. Seriál je adaptací britské kriminální antologie od BBC.

Signs of a Psychopath (Investigation Discovery, 5. série)

Na každém psychopatovi to nějak poznáte. Každý z nich totiž vykazuje jisté příznaky. Rozpoznali byste je? Znovu se podíváme na některé z nejnebezpeč­nějších vrahů v moderní historii a zjistíme, jaké psychopatické rysy se u nich projevily. A to s použitím skutečných archivních záběrů.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu