4. 6. 2023

Týden v obraze: It's Always Sunny in Philadelphia, Based On A True Story a další...

Týden v obraze:  It's Always Sunny in Philadelphia, Based On A True Story a další...

Týden: 5. června 2023 – 11. června 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Crime Scene Kitchen (FOX, 2. série)

Kulinářská tipovací hra, ve které musí pekaři rozluštit, jaký typ dezertu byl vyroben, přičemž jako nápovědu mají jen pár indicií. Musí znovu vytvořit recept a porota určí, nakolik odpovídá původnímu dezertu.

Cruel Summer (Freeform, 2. série)

Nekonvenční thriller se odehrává během letních měsíců ve třech letech 1993–1995 v malém texaském městečku. Krásná a populární mladá dívka Kate je unesena. Zdánlivě nesouvisející čin se stane, když se Jeanette, hodná a milá tichá dívka v ústraní, stane nejpopulárnější dívkou ve městě, a do roku 1995 nejnenávi­děnější osobou v Americe. Každý díl je vyprávěn z pohledu jedné ze dvou hrdinek, které zaručí, že diváci budou stále přebíhat mezi tím, kterou dívku mají raději podle toho, jaké nové informace vyjdou na světlo.

Love Island (ITV, 10. série)

Britská reality show, kde single lidé soutěží v luxusní vile o to najít lásku a vyhrát hlavní cenu. Jsou obklopeni kamerami 24 hodin po dobu šesti týdnů. Nejoblíbenější pár vyhrává cenu 50.000 liber.

American Ninja Warrior (NBC, 15. série)

Americké verze japonského formátu Sasuke. Stovky soutěžících si vyzkouší různé úkoly na hranici lidských možností. Jediná chyba může znamenat vyřazení. Dokážete překonat jedny z nejtěžších překážkových drah na světě? Máte sílu, obratnost, vytrvalost a houževnatost? Tak to ukažte!

The Age of Influence (Hulu, novinka)

Dokument zkoumá některé z největších krizí sociálních médií všech dob, aby poukázal na negativní aspekty kultury influencerů.

Burden of Proof (HBO, novinka)

Stephen je odhodlán za každou cenu najít pravdu o zmizení své mladší sestry Jennifer v roce 1987.

Destination: European Nights (Paramount+, novinka)

Sleduje cesty a několikaměsíční putování novináře Guillema Balaguého napříč Evropou během sezony 2022–2023 Ligy mistrů UEFA a setkává se s místními hrdiny v místech, která určují jejich města a fandovství.

Dva holma (OKKO, 2. série)

Co se stane, když v důsledku biologické války vymře téměř celá mužská populace? Ženy chvíli truchlí a pak se sjednotí a vytvoří nový lepší svět – s ekoměsty, obnovitelnou energií, možnostmi dělat, co chtějí, včetně vědy a biohackingu, jógy a seberozvoje. Reprodukce nyní probíhá pomocí umělého oplodnění a v novém světě se rodí pouze dívky.

Storage Wars (A&E, 15. série)

Pokud si v Kalifornii objednáte sklad a tři měsíce za něj nezaplatíte, budou věci v něm zabaveny a vydraženy. Tým specialistů na aukce právě takové sklady prohledává a pátrá po skutečných zapomenutých pokladech. Nevěřili byste, co si občas lidé dokáží schovávat a nevědět, jak ohromnou cenu to ve skutečnosti má… Jste-li milovníky nevšedních zážitků spojených s cennostmi, sledujte nás…

Arnold (Netflix, novinka)

Třídílná dokumentární minisérie sleduje život Arnolda Schwarzeneggera od dob, kdy zvedal činky, přes úspěchy v Hollywoodu, působení ve funkci guvernéra Kalifornie až po radosti a výkyvy v rodinném životě.

It's Always Sunny in Philadelphia (FXX, 16. série)

Tento komediální seriál je někdy popisován jako „Seinfeld na cracku.“ Něco na tom bude, máme tu čtyři hlavní postavy – Charlieho, Dennise, Maca a Dee. Tato čtveřice se potýká s problémy, které obnáší provozování baru. Jednou se zkusí vydat cestou gay-baru, jindy jakousi pokřivenou logikou usoudí, že bude rozumnější nalévat nezletilým a mít je tak pod kontrolou, než je nechat potulovat po ulici a experimentovat s drogami. Seriál běží na kabelové stanici FX, takže si nebere moc servítky, je dost obhroublý a řeší kontroverzí témata. Hlavně je však třeskutě vtipný. Navíc se v pozdějších sériích k ústřední čtveřici přidá Frank s tváří Dannyho DeVita.

The Real Housewives of Orange County (Bravo, 17. série)

The Real Housewives of Orange County je dokumentární reality show, kterou vysílá stanice Bravo. Odehrává se v Orange County v Kalifornii. Jde o voyeuristický pohled do životů zámožných paniček. Kamera je sleduje při nakupování, plastických operacích, během šíření drbů, hádek a prostě běžného života. Finanční krize zasáhla i tuto skupinku zbohatlíků. Manželé ztratili práci, čekalo na ně vystěhování, zpoždění u platby hypotéky a další. To vše mělo za důsledek stres a domácí hádky, u kterých kamera taktéž nemohla chybět.  

Secrets & Sisterhood: The Sozahdahs (Hulu, novinka)

Dokument sleduje vzestupy a pády deseti současných amerických muslimských sester žijících v Los Angeles, které se snaží sladit svůj život s vírou, rodinou, kariérou a vztahy.

Utopia (Fox, 5. série)

Již od počátku věků se lidé ptali sami sebe, zda může existovat dokonalý svět. Nyní bude mít několik jedinců šanci takový svět vybudovat. Co myslíte, dopadne to šťastně nebo vše zvrhne v chaos? Celkem 15 lidí se rozhodlo opustit na celý rok své rodiny, přátele, práci a domovy, aby se mohli přesunout do odlehlé a panensky čisté oblasti, kde se jejich úkolem stává vybudovat novou civilizaci hezky od začátku. Nemají vůbec nic. Zvolí si vůdce a diktátora nebo budou fungovat demokraticky? Bude vedoucí třída a pracovníci? Budou se mezi sebou dělit nebo se starat jen sami o sebe? Jedno je jisté, každé rozhodnutí bude mít následky… Jedná se o remake velmi úspěšného holandského stejnojmenného projektu.

Barracuda Queens (Netflix, novinka)

Seriál inspirovaný skutečnými událostmi sleduje skupinu nespokojených děvčat, která začnou vykrádat domy svých naivních sousedů ve snaze osvobodit se od očekávání, která jsou na ně jako ženy kladena.

Based On A True Story (Peacock, novinka)

Seriál inspirovaný bizarní skutečnou událostí vypráví o realitní makléřce, instalatérovi a bývalé tenisové hvězdě, jejichž životy se nečekaně střetnou a odhalí americkou posedlost skutečnými zločiny, vraždami a pomalu se zavírajícím záchodovým prkénkem.

Hailey's on It! (Disney+, novinka)

Seriál sleduje Hailey Banks, riskantní, ale vynalézavou teenagerku, která se vydává na misi, aby splnila všechny položky na svém dlouhém seznamu náročných (a někdy nepraktických) úkolů a zachránila tak svět. Hailey je tlačena mimo svou komfortní zónu, aby v sobě objevila velikost a systematicky překonávala své obavy, ať už jde o vítězství v soutěži ve stavění z písku, zápas s jezevcem medvědím, pojídání syrové cibule nebo o to, aby čelila svým stále rostoucím a komplikovaným citům ke svému nejlepšímu kamarádovi Scottovi.

Kohlrabenschwarz (Paramount+, novinka)

Bývalý policejní psycholog Stefan Schwab touží po klidu, ale jeho mysl mu nedá pokoj. Mizí děti, pověsti a babské povídačky se stávají skutečností. Zvěrstva se brzy táhnou pod Alpami, ale policie ignoruje očividné vazby. Odhodlaná inspektorka Anna Leitner se ale postaví na jeho stranu a začne mu s vyšetřováním pomáhat.

Ruby Speaking (ITVX, novinka)

Ruby pracuje v call centru a i když je mezi kolegy oblíbená, má problém se během hovorů držet předepsaného scénáře, což jí občas zavaří.

Alone (History, 10. série)

Deset mužů se pokusí přežít v divočině Vancouver Island tak dlouho, jak jen budou moct. Se sebou mají jenom to, co unesou jejich batohy, a kamery na zdokumentování jejich dobrodružství. Ocitnou se v drsném prostředí, kde musí lovit, stavět si přístřešky a bojovat s predátory, aby přežili.

Significant Other (ITVX, novinka)

Anna už dávno rezignovala na milostný život. Sam je otec dvou dětí, který se nedávno rozešel a nastěhoval se vedle Anny. Pomalu se začnou sbližovat, i když jim ve vztahu pořád něco brání. Seriál je adaptací izraelského seriálu Kacha Ze.

Never Have I Ever (Netflix, 4. série)

Komedie o dospívání sleduje komplikovaný život mladé dívky, která spadá do první generace indicko-americké rodiny.

Tour de France: Unchained (Netflix, novinka)

Dokument o cestě osmi týmů, které se účastní nejnáročnějšího cyklistického závodu na světě Tour de France v roce 2022.

Bloodhounds (Netflix, novinka)

Dva mladí boxeři spojí síly s dobrosrdečným finančníkem, aby zničili nelítostného lichváře, který odírá lidi, co mají hluboko do kapsy.

El asesino de la baraja (Netflix, novinka)

Na každém místě činu po sobě nechal kartu. Dokumentární seriál o nechvalně známém sériovém vrahovi, který v roce 2003 terorizoval Španělsko.

Human Resources (Netflix, 2. série)

Komedie z pracovního prostředí, která je zasazená do světa příšerek z Big Mouth.

Bubble Guppies (Nickelodeon, 6. série)

Bubbletucky je název malé podmořské školy, kterou navštěvují kamarádi Molly, Gil, Goby, Deema, Oona a Nonny a společně s kraby, humry a dalšími mořskými tvory zažívají dobrodružství.

The Crowded Room (Apple TV+, novinka)

The Crowded Room objevuje pravdivé a inspirující příběhy lidí, jež zápasí s vlastními mentálními poruchami a učí se s nimi žít. Danny Sullivan je dvaadvacetiletý Američan, který je zatčen za tři znásilnění v kampusu Ohijské státní univerzity. Měl se také dopustit ozbrojené loupeže a únosu, jenže si na nic nepamatuje. Až při přípravě jeho obhajoby vyjde najevo, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti. Zločiny, které měl spáchat, spáchaly jeho další osobnosti. A Danny je první osobou, která se takto bude u soudu bránit. Ne, aby očistil své jméno, ale aby se vyhnul desítkám let, které by potenciálně mohl strávit v psychiatrické nemocnici. První řada je založena na biografii Daniela Keyese The Minds of Billy Milligan, která je inspirována skutečným případem, jež se stal koncem 70. let v Columbusu v Ohiu.

Tex Mex Motors (Netflix, novinka)

Parta profesionálů vozí auta z Mexika do El Pasa na radikální renovaci, při které se vraky mění v klenoty.

Questo mondo non mi renderà cattivo (Netflix, novinka)

Zerocalcare by rád pomohl starému kamarádovi, který se přistěhuje do jeho čtvrti, postavit se zase na vlastní nohy. Jak to ale nejlíp udělat?

The Lake (Prime Video, 2. série)

Justin se vrací ze zahraničí v naději, že se znovu setká s biologickou dcerou, kterou dal k adopci. Jeho plány se však zvrtnou, když zjistí, že otec odkázal rodinný domek Justinově nevlastní sestře.

The Snoopy Show (Apple TV+, 3. série)

Nejznámější pes na světě je připraven na svůj comeback. Ponořte se do nových dobrodružství se šťastným, létajícím a hlavně zasněným beaglem, jeho nejlepším přítelem Woodstockem a zbytkem kamarádů.

Build It Forward (HGTV, 2. série)

Renovátor domů Matt Blashaw a designérka Taniya Nayak se zaměří na práci pěti komunitních hrdinů z charitativních organizací v Albuquerque v Novém Mexiku, Oaklandu v Kalifornii, Austinu v Texasu, Syracuse v New Yorku a Cosby v Tennessee.

New York Homicide (Oxygen, 2. série)

Seriál popisuje nestoudné zločiny, které se mohou stát jen v New Yorku, a intenzivní práci strážců zákona a civilistů, kteří se snaží dostat vrahy z ulic.

Europe From Above (National Geographic, 5. série)

Krásy Německa, Itálie, Nizozemí, Polska, Španělska a Velké Británie z výšky. Historické i zeměpisné milníky prostřednictvím nejmodernější snímací techniky, která umožňuje během okamžiku měnit roční období či rozproudit statické obrazy novými barvami, nechat během vteřiny zmrznout alpské vodopády apod. Portréty regionů oplývajících tradicemi, krásnou přírodou i technickými zajímavostmi.

Killer Couples (Oxygen, 17. série)

Dokumentární krimi seriál o párech, které mají společné krvavé hobby.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
carolos

carolos

Najviac sa teším na pokračovanie Never Have I Ever, ale zároveň mi je aj ľúto, že končí. Kiež by bolo viac...
před 49 týdny
Další články k tématu