13. 8. 2023

Týden v obraze: Žádné velké hity nečekejte...

Týden v obraze: Žádné velké hity nečekejte...

Týden: 14. srpna 2023 – 20. srpna 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 21 seriálů. Z toho je 11 novinek (52 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 6 seriály. Pokus číslo dvě… Chcete víc podobných statistik? Třeba o žánrech?

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Maria Wern (TV4, 9. série)

Po smrti svého manžela se policejní inspektorka Maria Wernová se svými dvěma dětmi stěhuje na ostrov v Baltském moři – Gotland. Zatímco zápasí s výchovou svých dětí jako svobodná matka, stále truchlí smutkem nad ztrátou svého manžela. Aby toho nebylo málo, tak se na ostrově musí vypořádat i s kriminálními živly. I když mnohokrát se její bitva zdá prohraná, vždy dokáže v sobě najít sílu se nevzdat a bojovat dále.

Solar Opposites (Hulu, 4. série)

Tým čtyř mimozemšťanů utekl ze svého explodujícího domovského světa a přistál na jednom americkém předměstí přímo u domu, který je ihned volný k nastěhování.

Ulice (Nova, 19. série)

Ojedinělý televizní projekt, první denní původní seriál začal 5. září 2005 na obrazovkách Novy, kde se s ním budeme setkávat každý všední den v podvečer a budeme moci sledovat osudy obyvatel jedné ulice.
Nenajdeme v ní nic, co se nedá najít jinde. Jsou tu obytné domy, kadeřnictví, večerka, hospoda, prodejna květin i pár firem. Jen těžko se mezi nimi dá přehlédnout Království hraček, malá firma na dřevěné hračky s krásným logem nad vchodem. Tady kraluje majitel firmy i celého domu, důstojný zjevem, charakterem i jménem: pan Václav Král. Celý život pracoval tak usilovně, že téměř přestal vnímat přítomnost své oddané ženy Marie. A pak jsou tu další. Zaměstnanci pana Krále, různorodá skupina lidí, lišící se věkem, postavením, založením, rodinným zázemím. Další je rodina Farských, Jordánovi, pan Pešek nebo majitel Večerky Nykl, majitel kadeřnického salonu Michal a jeho mladé kadeřnice a další a další…

Good Bones (HGTV, 8. série)

Mína a Karen modernizují staré budovy v Indianapolis a pokoušejí se o jejich renovaci. Začínají dvěma viktoriánskými domy a postupně pokračují dál. Současně se snaží, aby se jim vložené investice později vrátily.

Henpocalypse! (BBC Two, novinka)

Pět žen se vydá na víkendovou pařbu, aby oslavily zasnoubení Zary, jenže jim to přeruší apokalypsa. Následně ji musí přečkat v izolované prázdninové chatě ve Walesu a po návratu z karantény do nového drsného postapokalyptického světa zjistí, že mužská populace byla téměř úplně vyhubena.

RFDS (Seven Network, 2. série)

Život a práce lékařů a sester z letecké záchranné služby.

The Chosen One (Netflix, novinka)

Dvanáctiletý chlapec náhle zjistí, že je reinkarnací Ježíše Krista. Dokáže proměnit vodu ve víno, přimět ochrnuté k chůzi a možná i vzkřísit mrtvé! Jak se vypořádá s osudem vést svět do tisíce let trvajícího konfliktu?

At Home with the Furys (Netflix, novinka)

Reality show sleduje šampiona těžké váhy Tysona Furyho a jeho rodinu po ukončení profesionální boxerské kariéry.

Help! My House Is Haunted (Really, 5. série)

Tým paranormálních odborníků cestuje Anglií a hledá strašidelné domy.

Killing It (Peacock, 2. série)

Komedie o třídě, kapitalismu a lidské snaze zajistit si americký sen… a taky o snaze chytit opravdu velké hady.

My Dad the Bounty Hunter (Netflix, 2. série)

Dvě děti se náhodou dostanou do vesmíru a přitom zjistí,že jejich otec je nejdrsnější lovec odměn v celé galaxii.

The Upshaws (Netflix, 4. série)

V centru dění se nachází afroamerická rodina ze střední pracující třídy v Indianě, která se snaží prosadit a žít svůj život bez návodů a předloh.

Cangaço Novo (Prime Video, novinka)

Bankovní úředník Ubaldo potřebuje peníze na péči pro svého adoptivního otce, když znenadání obdrží zprávu o dědictví. Ubaldo si své dětství nepamatuje, takže je to pro něj překvapením. Vydává se do Cratará v severozápadních pouštích, kde pozná své sestry Dinoru a Dilvaniu a zjistí, že jeho biologický otec byl legendárním vůdcem banditů. Ubaldo se nyní vydává v jeho šlépějích…

Maseukeugeol (Netflix, novinka)

Běžná kancelářská krysa, která má komplex ze svého vzhledu, se přes noc stane maskovanou internetovou senzací. Jenže sláva má i stinné stránky.

Guns & Gulaabs (Netflix, novinka)

Policista a zamilovaný mechanik se zapletou do největšího opiového obchodu v Gulaabgunj, městě ovládaném drogovým kartelem.

Hva skjedde med Solveig? (NRK TV, novinka)

Skupina novinářů se snaží objasnit tajemnou smrt populární blogerky Solveig Lyngåsen, kterou někdo shodil z útesu.

Mala fortuna (Prime Video, novinka)

Rodiče Victorie a Julia byli před lety v centru finančního skandálu, který připravil o bohatství několika nejvlivnějších rodin Jižní Ameriky. Od té doby se neviděli, ale oba třeli bídu s nouzí, vytlačení ze společnosti. Nyní oba dojdou ke stejnému plánu – změní si identitu a jdou po boháčích. A osud tomu chtěl, aby si vybrali ten stejný účet…

Shelter (Prime Video, novinka)

Minisérie vychází z prvního románu Cobenovy bestsellerové trilogie o Mickeym Bolitarovi. Mickey Bolitar se potýká s matkou v léčebně, mrtvým otcem, otravnou tetou a novou školou v New Jersey, jejímž maskotem je velbloud. Když Mickeymu strašidelná stará dáma, která možná je, možná není duch, řekne, že jeho otec není mrtvý, Mickey si je jistý, že ke všemu přichází o rozum. Mickey najde oporu v Ashley, další nové studentce, která prožila vlastní tragédii. Pak se ale Ashley ztratí, a když ji Mickey hledá, dozvídá se, že všechno, co mu řekla, byla lež – a že je ve vážném nebezpečí, pokud nepřijde na kloub tomu, co se stalo jí a jeho otci. Mickeyho pátrání ho uvrhne do světa konspirací, lží a nejtemnějších stránek lidství.

Time of Essence (OWN, novinka)

Dokument zdůrazňuje, jak časopis ESSENCE informoval a odrážel černošskou kulturu ve Spojených státech v posledních 50 letech.

Sister Wives (TLC, 18. série)

Kody Brown se se svými čtyřmi ženami Meri, Janelle, Robyn, Christine a jejich 17 dětmi snaží proplouvat životem jako „normální“ rodinka ve společnosti, která zásadně odmítá a opovrhuje jejich životním stylem. V každé epizodě vidíme fungování této netradiční rodinky, její strukturu, bydlení, finanční otázky atd. Sledujeme polygamní domácnost, ve které jsou si ve skutečnosti jednotlivé Kodyho ženy velice blízké a mají se hodně rády.

The Winter King (ITVX, novinka)

Bývalý válečník, který se nyní stal mnichem, vypráví příběh o tom, jak se Artuš stal králem navzdory nelegitimitě svého trůnu.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_-0-_

_-0-_

The Winter King - postavy Merlina, Guinevere a dalších obsazeny černochy, k tomu "portraying a...
před 39 týdny
Další články k tématu