30. 1. 2023

TRIP – opakování je matka moudrosti, říkal pan docent...

Tento týden v TRIPu alias Týdennm redakční inspiraci premiérami si dáme jedno repete. Docent se kvůli největší reality show za poslední roky (Česko hledá prezidenta), posunul o týden a tak vám ho můžeme doporučit znovu. Uvidíme, jestli to bude tento rok jediný seriál, který jsme vám doporučili dvakrát. Ale nebojte, dočkáte se i nějakých čerstvých tipů. Tak plňte watchlisty!

The Ark

The Ark

Základní údaje

Žánr SciFi / Drama
Stanice Syfy
Premiéra 1. února 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Děj se odehrává 100 let v budoucnosti, kdy začaly kolonizační mise na planety, které mají pomoci zajistit přežití lidské rasy. První z těchto misí na vesmírné lodi známé jako Archa 1 narazí na katastrofickou událost, která způsobí masivní destrukci a ztráty na životech. Do dosažení cílové planety zbývá více než rok, chybí zásoby životně důležitých látek a zbývající posádka přichází o vedení, a tak se její členové musí stát nejlepší verzí sebe sama, aby se udrželi na správné cestě a přežili.

Proč to doporučuji?

Já vím, já vím. Od chvíle, kdy stanice Syfy natočila opravdu dobré sci-fi už uteklo tolik vody, že by to Orlík naplnilo asi 10×, ale naděje umírá poslední. Navíc, když v traileru začnou blikat samé zvučná jména a ještě zvučnější jména jejich děl, tak to přeci jen člověka nahlodá, aby tomu alespoň trochu věřil. A já tomu věřím, přeci jen to jsou lidi na lodi, co letí bůhvíkam a mají tam zrádce! To se přece nemůže pokazit! Nebo jo?

Fruiko
The Watchful Eye

The Watchful Eye

Základní údaje

Žánr Drama
Stanice Freeform
Premiéra 30. ledna 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Hlavní hrdinkou je Elena Santos, mladá žena s komplikovanou minulostí, která si razí cestu k práci chůvy v zámožné rodině na Manhattanu. Brzy zjistí, že všichni v záhadném domě mají smrtící tajemství a postranní úmysly. Nikdo však netuší, že Elena má svá vlastní šokující tajemství.

Proč to doporučujeme?

Celý leden doporučuji pouze novinky a nejinak tomu bude i dnes. V tomto týdnu mě totiž nejvíce zaujal seriál The Watchful Eye od Freeformu. Hlavní hrdinkou tohoto thrilleru je Elena, mladá žena s komplikovanou minulostí, která začne pracovat jako chůva u zámožného vdovce bydlícího na Manhattanu. Brzy však zjistí, že všichni obyvatelé tohoto záhadného domu mají postranní úmysly a někteří z nich také i smrtící tajemství. Sice by si tento námět zasloužil jinou než stanici než zrovna Freeform, ale i tak se těším na odkrývání všech těch tajemství a jsem zvědavý, co skrývá samotná Elena… jo, a bude v tom hrát Amy Acker

Furiant

Tady ta soap témata jsou prostě moje gusto. Podle popisku seriál The The Watchful Eye trošku připomíná Revenge, takže myslím, že se budu hodně dobře bavit. Jasně, nečekám žádnou hereckou hitparádu, ale pokud mi seriál nabídne sympatické postavy a smrtící tajemství, nebo třeba i záhadu, tak budu spokojená, jako guilty pleasure by to mohlo posloužit parádně.

ragelly
Docent

Docent

Základní údaje

Žánr Drama / Minisérie / Krimi
Stanice Česká televize
Premiéra 5. února 2023
Stav Novinka

O čem to je?

Třídílná minisérie z kriminalistického prostředí hlavního města Prahy pojednává o zdánlivě nesourodé dvojici policistů, kteří se náhodnými okolnostmi stanou součástí policejního týmu vyšetřovatelů vražd. Jejich diametrální životní postoj, vyšetřovací metody i osobní esprit se zpočátku zcela míjejí. Postupně je jejich jinakost dovede k rozkrytí motivu a odhalení pachatele dosud nevyřešených vražd a k překvapivé spojitosti se současným případem, který řeší jejich ostřílení kolegové. Série je plná napětí, důvtipného, ale přesto srozumitelného uvažování hlavních hrdinů i laskavého vtipu. Případ, kterým se v minisérii kriminalisté zabývají, je fiktivní, ale autoři Josef Mareš a Jan Malinda při jeho psaní čerpali z bohatých zkušeností a praxe Josefa Mareše, který dlouhá léta úspěšně vedl pražskou mordpartu. Ústřední postavou projektu je docent Stehlík v podání Ivana Trojana, jenž se specializuje na psychologické profilování pachatelů, které se stane klíčovým vodítkem k dopadení vraha.

Proč to doporučuji?

Tenhle týden se vrátím ke svému doporučení z minulého týdne. Jak jsem koukal, tak se premiéra Docenta posunula a tenhle týden už by se na ni mělo dostat. Kromě toho už mě vlastně nic nezaujalo. Vcelku slušně zní námět na seriál Ark, ale Syfy moc nevěřím a neslibuju si od toho, že by mělo jít o seriál s vysokou kvalitou.

Pajky

A co byste nám doporučili vy?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Jenny17

Jenny17

Taky ráda vyzkouším, uvidíme...
před 64 týdny
Furiant

Furiant

Já jsem se na The Ark taky celkem těšil... dokud jsem neuviděl ten hroznej trailer. Teenage nuda...
před 64 týdny
_karel_

_karel_

Mno, tak po přečtení prvních pár hodnocení The Ark na IMDb jsem upřímně zděšen. Nevím, nevím...
před 63 týdny
Další články k tématu