12. 11. 2023

Týden v obraze: Návrat Koruny i nástup Monarch: Legacy Of Monsters

Týden v obraze: Návrat Koruny i nástup Monarch: Legacy Of Monsters

Týden: 13. listopadu 2023 – 19. listopadu 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 34 seriálů. Z toho je 21 novinek (62 %). Nejproduktivnější stanicí je pro tento týden Netflix s 10 seriály. Nejočekávanější novinkou je Monarch: Legacy Of Monsters od Apple TV+. Konkurenci má v podobě návratu jednoho z nejpopulárnějších Netflixáckých seriálů The Crown.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Barmageddon (USA Network, 2. série)

Sledujeme Sheltona a Dalyho, jak otevírají dveře baru Ole Red. Slavné celebrity se utkají v řadě barových her.

Grime Kids (BBC Three, novinka)

Skupina dospívajících se snaží dát své názory najevo skrz svou grime hudbu.

How to Become a Mob Boss (Netflix, novinka)

Temně satirický průvodce světem zločinu, který popisuje vzestup a pád historicky nejvýznamnějších šéfů podsvětí a jejich recept na úspěch.

DNA do Crime (Netflix, novinka)

Krev, sliny a genetické stopy se mísí s puškami, samopaly a výbušninami v prvním brazilském policejním akčním seriálu společnosti Netflix. Thriller sleduje složitou práci federálních policistů při bezprecedentním vyšetřování, které vyvrcholí začátkem nitky, jež jako žádná jiná rozplétá konstrukci zločinu v zemi.

Suburræterna (Netflix, novinka)

Řím 2011, vláda má na kahánku, Vatikán je v krizi a náměstí Říma doslova zachvátily plameny. Uprostřed toho všeho se Cinaglia snaží jít v rodinných stopách a společně s Badalim řídí kriminální impérium po celé Itálii. Jenže někteří už v tomto systému žít nechtějí. Naruší křehkou rovnováhu a odstartují revoluci, která má zničit staré pořádky.

A Murder at the End of the World (FX, novinka)

Hlavní hrdinkou je Darby Hart, kterou spolu s jedenácti dalšími hosty pozve samotářský miliardář do luxusního resortu v odlehlé exotické lokalitě. Když je jeden z hostů nalezen mrtvý, Darby musí dokázat, že šlo o vraždu, než pachatel znovu udeří.

Whose Line Is It Anyway? (ABC, 21. série)

Americká verze stejnojmenné britské improvizační show. V každé epizodě účinkovali čtyři komici, kteří plnili úkoly podle zadání. I když byly nachystány základy her (např. místo konání nebo situace, které ale účinkující předem neznali), do většiny zasahovali svými návrhy diváci. Na rozdíl od britské verze, body, které moderátor Drew Carey uděloval, neměly význam. „Vítěze“ vybral dle svého uvážení. Odměnou byla buď hra, ve které účinkoval vítěz společně s Drew Careym, nebo naopak možnost sedět na místě moderátora a řídit hru, kterou ostatní hráli za trest. Wayne Brady, Ryan Stiles a Colin Mochrie byly pravidelnými účinkujícími, na čtvrtém sedadle se střídali různí účinkující. Občas na čtvrtém místě usedla hostující hvězda – např. Whoopi Goldberg nebo Robin Williams. Natáčení bylo ukončeno v roce 2003, epizody šesté až osmé série pochází z neodvysílaných materiálů natočených dříve.

Brawn: The Impossible Formula 1 Story (Hulu, novinka)

Neuvěřitelný příběh společnosti Brawn GP a její pozoruhodné mistrovské sezóny F1 v roce 2009 s těmi, kteří ji prožili, ve čtyřdílném dokumentárním seriálu.

Deutsches Haus (Disney+, novinka)

Život naivní čtyřiadvacetileté Evy Bruhns dostane nový rozměr, když je najatá jako tlumočnice k osvětimskému procesu. Podle stejnojmenné knihy od Annette Hess.

Sahsiyet (puhutv, 2. série)

Muži jménem Agah Beyoğlu je diagnostikována Alzheimerova choroba. Rozhodne se proto spáchat vraždu, kterou dlouho plánoval, ale doposud k tomu nenašel odvahu.

The Lazarus Project (Sky, 2. série)

Když se George jednoho dne probudí a zjistí, že znovu prožívá den starý několik měsíců, myslí si, že se zbláznil. Všechny jeho nedávné milníky byly zrušeny, včetně úspěchu v práci a svatby s jeho životní láskou Sarah. Nejhorší je, že se zdá, že je jediný, kdo si všiml, co se stalo.

Tout va bien (Disney+, novinka)

Život běžné pařížské rodiny se převrátí naruby, když je jednomu z dětí diagnostikována závažná nemoc.

Expedition Unknown (Discovery Channel, 12. série)

Náš svět je plný záhad. V tomto dobrodružném dokumentárním pořadu se Josh Gates vydává všude možně po světě s jednoduchým, a přesto náročným cílem – najít odpovědi na ty největší záhady na planetě Zemi.

Informacja zwrotna (Netflix, novinka)

Bývalý rocker závislý na alkoholu se vydává do temných zákoutí Varšavy, aby našel svého zmizelého syna.

Mystery at Blind Frog Ranch (Discovery Channel , 3. série)

Ranč Blind Frog leží ve východním Utahu. Místní lidé říkají, že země je prokletá, ale Duane Ollinger věří, že pod ním je zakopáno množství zlata. Snaží se poklad najít za každou cenu. Podaří se to?

Anderson Spider Silva (Paramount+, novinka)

Životopisný seriál o jednom z nejlepších UFC šampionů Andersonovi Silvovi.

Canada's Drag Race (Crave, 4. série)

12 účinkujících soutěží o to, kdo bude příští transvestisuper­star. Výzvy prověří jejich charisma, jedinečnost, unikátnost a talent.

House of Kardashian (Peacock, novinka)

Žádná jiná rodina nedefinuje naši dobu a nerozděluje názory tak jako Kardashianovi. Tento seriál, který se zaměřuje na tři členky rodiny Kardashianových – Kris, Kim a Kylie – a mění to, co si myslíme, že o Kardashiano­vých víme.

Julia (HBO Max, 2. série)

Seriál sleduje život mimořádné Julie Child, která se s pořadem The French Chef stala pionýrkou kulinářského žánru. Prostřednictvím Julie a její optimistické nátury ukazuje vývoj americké historie – nástup veřejnoprávní televize, feminismus a ženské hnutí, náturu celebrit a americký kulturní růst. Ve svém srdci jde však o portrét milujícího manželství s vyvíjející se a komplikovanou dynamikou.

The Crown (Netflix, 6. série)

The Crown vypráví příběh dvou nejznámějších adres světa: Buckingham Palace a 10 Downing Street. Zde se odehrávaly ty nejzamotanější intriky, milostné životy a machinace za nejslavnějšími událostmi, které pomohly zformovat druhou polovinu 20. století. Každá série The Crown prozkoumává politickou rivalitu a osobnostní intriky skrze celou dobu vlády Alžběty II., divákům je nabídnut náhled jak na soukromý život panovnice, tak na její veřejné vystupování. První série začíná s pětadvacetiletou princeznou, která je nucena čelit děsivé vyhlídce na vládu nad nejslavnější monarchií světa, a formováním jejího vztahu s válkou zoceleným premiérem Winstonem Churchillem. Seriál se nechal inspirovat divadelní hrou The Audience s Helen Mirren v roli královny Alžběty II.

Un professore (Rai 1, 2. série)

Dante Balestra je fascinující a nekonvenční profesor filozofie, který se po mnoha letech nepřítomnosti vrací do Říma. Profesor vyučuje hodiny na střední škole Leonarda Da Vinciho, kde uplatňuje svou nekonformní metodu výuky a navazuje velmi zvláštní vztah se svými studenty. Ale způsob, jakým se chová, brzy vede k tomu, že si zaměňuje soukromý život s životem profesním, což vše komplikuje.

Die Bergretter (ZDF, 15. série)

Kdo by nechtěl zažít jedinečný pocit nespoutané svobody na majestátním vrcholku hory Dachstein v Rakouských Alpách? Na horu, která je 3 tisíce metrů vysoká, si muži a ženy přicházejí splnit své sny. Každý z nich má příběh, který by nám o své cestě vzhůru mohl popovídat, někdo úsměvný, jiný dobrodružný, ale některý bohužel i tragický. Extrémní horolezec Andreas se přidal se svým kamarádem Stefanem do týmu Alpských horských záchranářů, kteří obětavě zachraňují lidské životy.

Amar é Para os Fortes (Prime Video, novinka)

Rita přijde o jedenáctiletého syna kvůli policejnímu násilí a Edna je matkou Digãa, policisty, který dítě zabil. Obě hledají spravedlnost a vykoupení, ale musí čelit policejní korupci a selhání soudního systému. Ritu podpoří její nejstarší syn, umělec Sinistro, který bude spolu s komunitou Maré bojovat za spravedlnost pro svého mladšího bratra.

CoComelon Lane (Netflix, novinka)

Příhody JJe a jeho přátel v předškolním věku.

Monarch: Legacy Of Monsters (Apple TV+, novinka)

Po bouřlivé bitvě mezi Godzillou a Titány, která srovnala se zemí San Francisco, a po šokující nové skutečnosti, že monstra jsou skutečná, zkoumá seriál cestu jedné rodiny za odhalením pohřbených tajemství a odkazu, který ji spojuje s tajnou organizací známou jako Monarch.

Ojitos de huevo (Netflix, novinka)

Alexis, mladý nevidomý muž, se přestěhuje do Mexico City, aby se osamostatnil od rodičů a s pomocí svého nejlepšího přítele Charlieho, který trpí mozkovou obrnou, se stal stand-up umělcem.

Scott Pilgrim Takes Off (Netflix, novinka)

Animák podle stejnojmenné populární komiksové série Bryana Lee O´Malleyho dá do kupy znovu hlasové obsazení z hrané filmové adaptace.

Sort Of (CBC, 3. série)

Sabi Mehboob je genderově proměnlivý mileniál, který se pohybuje mezi různými identitami od sexy barmana v LGBTQ knihkupectví/baru přes nejmladší dítě v početné pákistánské rodině až po faktického rodiče hipsterské rodiny v centru města. Sabi má pocit, že prochází přechodem v každém aspektu svého života, od pohlaví přes lásku a sexualitu až po rodinu a kariéru. Příběh o dospívání se snaží odhalit identity a nálepky, které už neplatí… pro nikoho.

Sagrada familia (Netflix, 2. série)

Rodina skrývající šokující tajemství chce začít znovu v Madridu, kde jim ale vztahy s místními komplikují jejich plány a navíc je minulost pomalu začíná dohánět.

The Holiday Shift (Roku, novinka)

Romantická komedie sleduje vztahy mladých zaměstnanců obchodního domu během vánočních svátků.

Twin Love (Prime Video, novinka)

Deset dvojčat bude rozděleno do dvou domů s identickým osazením, kde se pustí do napínavého a strhujícího hledání lásky. Seriál odhalí, zda jejich vrozená podobnost sahá i do jejich milostných tužeb.

The Railway Men: The Untold Story of Bhopal 1984 (Netflix, novinka)

V prosinci 1984 se v chemické továrně v Bhópálu stala největší průmyslová havárie v historii. Seriál se dívá na hrdinství pracovníků železnice, kteří zachránili tisíce životů a o kterých se často v souvislosti s tragédií nemluví.

Boat Story (BBC One, novinka)

Když dva cizinci v těžké situaci Janet a Samuel narazí na ztroskotané lodi na náklad kokainu, nemohou uvěřit svému štěstí. Poté, co se dohodnou, že ho prodají a rozdělí si peníze, se rychle zapletou s policií, maskovanými zabijáky a gangsterem v ostrém obleku známým pouze jako „Krejčí“. Ve své podstatě je Příběh lodi akčním thrillerem o dvou obyčejných lidech, ke kterým se svět otočil zády, a o tom, zda jsou ochotni – nebo dostatečně zoufalí – udělat něco šíleného, aby získali to, co v životě chtějí. Jsou dohnáni až na samý okraj, mohou si ale navzájem důvěřovat a vyváznout se svými životy a penězi?

BÖRJE (Viaplay, novinka)

Životní příběh Börje Salminga, prvního švédského hokejisty, který byl jmenován do Hokejové síně slávy, od jeho skromných počátku až po úspěch v NHL.

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
richardK

richardK

Tak TOP trojka je u mně jasná Monarch, Crown a Julie 😎. A Monarch je po prvních novinářských projekcí...
před 26 týdny
_-0-_

_-0-_

- Když vidím na plakátu How to Become a Mob Boss Hitlera, tak mě napadá, jestli se tvůrci propracují...
před 26 týdny
andromache

andromache

Starej plakát :D. První série byla How to became a dicator a zjevně se to bere jako antologický seriál...
před 26 týdny
Další články k tématu