2. 7. 2023

Týden v obraze: The Lincoln Lawyer a spousta anime

Týden v obraze: The Lincoln Lawyer a spousta anime

Týden: 3. července 2023 – 9. července 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Level 1 Demon Lord and One Room Hero (Silver Link, novinka)

Před deseti lety hrdina Max porazil Pána démonů. Aby znovu získal svou moc, Pán démonů upadl do hlubokého spánku…ale když se probudí, jeho tělo je pouze chibi verzí jeho děsivé podoby. Nyní je zvědavý, co jeho nepřítel chystá, a proto navštíví Pán démonů Maxe, jen aby objevil mocného hrdinu žijícího ve špinavém jednopokojovém bytě. Pán démonů se rozhodne přestěhovat k Maxovi a pomoci jeho starému nepříteli stát se znovu impozantním protivníkem!

Masamune-kun No Revenge (Tokyo MX, 2. série)

Jako dítě s nadváhou byl Makabe Masamune nelítostně popichován a šikanován dívkou Adagaki Aki. S vyhlídkou na pomstu se Makabe rozhodne změnit. O pár let později je z Makabeho nový člověk. Je pohledný, populární, sportovní a má vynikající prospěch. Makabe přejde na novou školu, kde se setkává s Adagaki, ta ho však nepoznává. Makabe je konečně připraven konfrontovat dívku, která ho tak dlouho ponižovala. Bude pomsta ale tak sladká, jak doufal?

Mononogatari (Tokyo MX, 2. série)

Tsukumogami — duchové neboli „marebito“ mohou vlastnit předměty značného věku a získat fyzickou podobu. Přestože je součástí klanu Saenome, který je má na starosti posílat je pokojně zpět do jejich vlastního světa, Hyouma Kunato jimi pohrdá, protože jeden mu vzal to, co mu bylo velmi drahé. Aby ho z toho vyléčil, pošle ho Hyoumův dědeček žít s Botan Nagatsuki, dívkou, která je mistrem šesti „přátelských“ tsukumogami a žije s nimi jako rodina.  

Blindspot (Channel 5, novinka)

Hannah Quinn pracuje jako dozor bezpečnostních kamer na sídlišti. Jednou zahlédne známého násilníka, jak vede dívku do mrtvého bodu kamery, ale odejte sám. Policie po příjezdu nic nenajde, po dívce ani stopy. Hannah je přesvědčená, že ji zabil, ale apatický policista Tony Warden tomu nevěnuje pozornost. Hannah se proto rozhodne odhalit pravdu, ale přitom se sama vystaví nebezpečí.

Il Principe (Netflix, novinka)

Tento dokumentární seriál osvětluje vraždu německého teenagera v roce 1978 prostřed­nictvím výpovědí jeho sestry a královské rodiny, která se do případu zapletla.

The Amazing Race Canada (CTV, 9. série)

Kanadská verze slavné americké televizní show The Amazing Race. Princip je stejný. Jediný rozdíl spočívá v tom, že se soutěž odehrává pouze na území Kanady.

Gold Diggers (ABC (AU), novinka)

Seriál nás zavede do Austrálie okolo roku 1850. Tisíce mužů z celého světa se sjíždějí na nově objevená zlatá pole, aby zde vyhráli jackpot a našli zlatou žílu, a stejně tak sem přivádí dvě ženy hledající svůj vlastní jackpot: nově zbohatlé idioty. Gert, těžce pijící sociopatka, a Marigold, její panenská, naivní sestra, jsou ochotny udělat cokoli – nebo kohokoli – aby získaly své štěstí; nejprve však musí přetrpět mládence, vši a chlípnost odehrávající se na australských zlatých polích.

Kizazi Moto: Generation Fire (Disney+, novinka)

V této animované antologii se sešla nová vlna animátorských hvězd, aby vás vzala na divokou zábavnou jízdu do africké budoucnosti. Tyto akcí nabité sci-fi a fantasy příběhy, inspirované rozmanitou historií a kulturou kontinentu, představují odvážné vize vyspělé technologie, mimozemšťanů, duchů a příšer z jedinečné africké perspektivy.

Watashi no Shiawase na Kekkon (Tokyo MX, novinka)

Nešťastná mladá žena z násilnické rodiny se provdá za děsivého a chladného armádního velitele. Doma ji totiž týrali a chtěli se jí co nejdřív zbavit. Po boku budoucího mocného manžela ale Miyo začne objevovat svoje pravé já i dosud skryté schopnosti. Dokáží s manželem k sobě najít cestu?

De Volta aos 15 (Netflix, 2. série)

Seriál sleduje Anitinu cestu sebepoznání a dospívání. V patnácti letech měla mladá dívka velká očekávání od dospělého života: opustit malé městečko Imperatriz, procestovat mnoho míst a poznat spoustu lidí. Ve třiceti letech však její život takový není. Po nešťastných událostech se uchýlí do ložnice, kde prožila dospívání, a jako mávnutím kouzelného proutku ji to vynese do prvního dne střední školy: třicetiletá hlava v těle patnáctileté teenagerky!

Acorda, Carlo! (Netflix, novinka)

Sedmiletý chlapec usne na 22 let a po probuzení zjistí, že z jeho nejlepších kamarádů se stali vážní dospělí. Svou pozitivitou, svobodným duchem a naprostou neznalostí základních životních instinktů – kromě pojídání sušenek plněných guavou – Carlo ve svých dětských kamarádech probudí touhu být stejně svobodný jako on.

The Lincoln Lawyer (Netflix, 2. série)

Mickey Haller je nenapravitelný idealista. Hrdina vede svou právní kancelář vzadu ve své limuzíně Lincoln Town Car. Přijímá všechny případy, ty velké i ty malé, kdykoliv lidé v Los Angeles potřebují právní pomoc. Seriál je adaptací bestsellerů od Michaela Connellyho, které se v roce 2011 dočkaly také filmového zpracování.  

Hart to Heart (Peacock, 3. série)

Hart si s hosty povídá o jejich cílech a touhách, o jejich cestě ke slávě a o výzvách, které museli překonat.

Jujutsu Kaisen (MBS, 2. série)

Yuuji Itador je obyčejný středoškolák, který má dobrou fyzičku. Místo toho aby se věnoval sportům, tak se připojil k okultnímu klubu. Jednoho dne se jim do rukou dostane prokletý objekt a tím se jejích životy ocitnou v ohrožení.

My Adventures With Superman (Adult Swim, novinka)

Animovaný seriál vypráví o dvacetiletém Clarkovi, chytré a ctižádostivé Lois a jejich nejlepším kamarádovi Jimmym Olsenovi. Hrdinové začnou poznávat sami sebe a zjistí, co všechno společně můžou dokázat jako investigativní reportéři v Daily Planet. Clark navíc buduje svou druhou tajnou identitu jako Superman a stává se hrdinou Metropolis a celého světa.

OPJ Pacifique Sud (France Télévisions, 4. série)

Policejní kapitánka Clarissa Hoarau je velitelkou čety v dělnické čtvrti Nouméa v Nové Kaledonii. Zároveň jako vdova musí sama zvládnout vedle práce i dva teenagery.

Wild 'N Out (MTV, 20. série)

Sledujte, jak Nick Cannon a nová áčková hvězda vedou každý týden tým improvizačních komiků, kteří proti sobě soutěží v novém pořadu: Nick Cannon uvádí Wild 'N Out.

Falso amor (Netflix, novinka)

Pikantní reality show, ve které technologie deepfake šikovně míchá pravdu a lži a pět párů čeká náročná zkouška vzájemné důvěry. Kdo z nich nakonec vyhraje pořádný balík?

Duck & Goose (Apple TV+, 2. série)

Tento seriál vychází z oblíbených obrázkových knížek Tada Hillse a sleduje dobrodružství nejlepších kamarádů Kačenky a Husy.

Los Artistas: Primeros Trazos (Vix, novinka)

Yago, obchodník se starožitnostmi, a Cata, odbornice na umění, se rozhodnou využít svých schopností a znalostí a podvést milionáře prodejem falešných uměleckých děl, aby se dostali z tíživé situace.

Hack My Home (Netflix, novinka)

Reality show ukazuje rodiny s jinou verzí stejného problému: potřebují více prostoru, ale nechtějí se stěhovat nebo finančně náročně přestavovat svůj domov.

Fatal Seduction (Netflix, novinka)

Vdaná žena se vydává na nebezpečný víkendový výlet mimo domov, který vzbudí touhu, ale skončí tragicky a nutí ji přemýšlet, zda jí blízcí lidé říkají pravdu.

Ready to Love (OWN, 8. série)

Seriál o randění, který zkoumá romantické vztahy úspěšných černochů a černošek po třicítce a čtyřicítce, kteří hledají trvalý a autentický vztah.

The Horror of Dolores Roach (Prime Video, novinka)

Seriál, natočený podle stejnojmenného podcastového seriálu Gimlet, je příběh typu sněz, nebo budeš sněden; hrůzná městská legenda o lásce, zradě, trávě, gentrifikaci, kanibalismu a přežití nejsilnějších. Nezdolná Dolores Roachová se vrací do newyorské čtvrti, která se během šestnácti let, kdy byla ve vězení, drasticky změnila. Její přítel je nezvěstný, rodina dávno pryč, Dolores poznává jen starý kamarád hulič Luis, který Dolores poskytuje ubytování a stravu a nechává ji za peníze masírovat ve sklepním bytě pod svým zchátralým obchodem s empanádami.

Higeki no Genkyo to naru Saikyo Gedo Last Boss Joo wa Min no tame ni Tsukushimas (MBS, novinka)

Pride Royal Ivy je poslední boss a všestranný zmetek ve hře otome To a Beam of Light With You. Dopustila se nesčetných zločinů – od zotročení svého adoptivního bratra ve smlouvě zavazující duši až po zneužití svého postavení proti sluhům v domácnosti. Zkrátka je to padouch čistého zla. Normální student střední školy v Japonsku se reinkarnuje do osmiletého těla princezny Pride. První úkol: přežít a vidět další den. Pomocí svých cheatových schopností se rozhodne zachránit svého otce, zachránit království a stát se laskavým a dobrotivým vládcem. A tak se Pride rozhodne změnit svůj osud a vyhnout své zkáze prováděním hrdinských činů, ať to stojí, co to stojí!

Big Nate (Paramount+, 2. série)

Nate je žák šesté třídy, který si myslí, že je úžasný. Je vtipný, zábavný a možná i trochu nejistý, ale nehodlá to dát najevo zbytku světa.

Bleach (TV Tokyo, 18. série)

Bleach vypráví příběh o patnáctiletém středoškolákovi Ichigovi, který má schopnost vidět duchy. Objevuje se zde Shinigami (Bůh smrti), který žije v Soul Society a do lidského světa se vydává zabíjet Hollow (zlé duchy). V Soul Society se nachází třináct divizí (týmů) Shinigami, kdy každá divize má jinou úlohu (léčení, výzkum, boj…). Úkolem Shinigami je tyto duchy posílat zpět do Soul Society.

Liar Liar (Tokyo MX, novinka)

Na Academy Island se vše řeší prostřednictvím „Her“ s určitým počtem hvězdiček, přičemž nejsilnějšímu studentovi je uděleno hodnocení Sedm hvězd. Hiroto, přestupující student, nečekaně porazí nejsilnější momentální hvězdu a stane se pseudonejsilnější ve škole. Začíná myšlenková hra lží a blafů o to, kdo bude lepší.

Reign of the Seven Spellblades (Tokyo MX, novinka)

Jaro v Kimberly Magic Academy přináší novou várku studentů prvního ročníku do prestižní kouzelnické školy Kimberly. Mezi těmi letošními je i Oliver Horn. Jeho cílem je vykonat pomstu na členech Kimberlyiny fakulty, kteří brutálně zavraždili jeho matku, ale když se Oliver setká se samurajskou dívkou ze vzdáleného národa Yamatsu, začne váhat mezi svým posláním a zvědavostí. Navíc se spřátelí s několika dalšími studenty, což ještě více znásobí jeho váhání. Uskuteční nakonec svou pomstu nebo vše dopadne úplně jinak?

Domina (Sky Atlantic, 2. série)

Drama přivádí k životu boje o moc starověkého Říma z jiné perspektivy, té ženské. Oživuje neuvěřitelně skutečné příběhy žen, které vytvořily jednu z nejtrvalejších a fascinujících dynastií všech dob. Příběh sleduje cestu Livie Drusilly od naivní mladé dívky, jejíž svět se rozpadá v důsledku atentátu na Julia Caesara, k nejmocnější a nejvlivnější římské císařovně, poháněné hlubokou touhou pomstít jejího otce a zajistit si moc pro své syny. Livia a její vrstevníci procházejí brutální společností, díky strategii, spiknutím, svádění a vraždění.

Grantchester (ITV, 8. série)

Britský detektivní seriál se odehrává především ve vesnici Grantchester v hrabství Cambridgeshire, ale děj často přivádí postavy i do okolních vesnic a především do univerzitního města Cambridge. Děj je zasazen do 50. let 20. století. Jako první obyvatel fary s detektivními sklony se představuje anglikánský vikář Sidney Chambers a jeho následovníkem je (od poloviny 4. série) reverend Will Davenport. Oba duchovní zdatně sekundují v řešení kriminálních záhad detektivu inspektorovi Geordie Keatingovi. Seriál je natočený podle souboru povídek The Grantchester Mysteries britského spisovatele a dramatika Jamese Runcieho.

Luann and Sonja: Welcome to Crappie Lake (Bravo, novinka)

Sledujeme ženy v domácnosti, které městská rada v Bentonu vyzve, aby zvelebily své městečko s necelými sedmi tisíci obyvateli.

Paranormal Caught on Camera (Travel Channel , 6. série)

Skupina odborníků analyzuje záběry z některých světově nejvíce děsivých paranormálních videí. Od aktivity poltergeistů až po světla na obloze.

Signs of a Psychopath (Investigation Discovery, 6. série)

Na každém psychopatovi to nějak poznáte. Každý z nich totiž vykazuje jisté příznaky. Rozpoznali byste je? Znovu se podíváme na některé z nejnebezpeč­nějších vrahů v moderní historii a zjistíme, jaké psychopatické rysy se u nich projevily. A to s použitím skutečných archivních záběrů.

Running Wild with Bear Grylls (National Geographic, 7. série)

Světově známý dobrodruh Bear Grylls tentokráte vybírá známé osobnosti, aby je vzal na dvoudenní výpravy do těch Bohem nejzapomenutějších míst Spojených států. Zde se musí naučit, jak přežít.

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
andromache

andromache

Až na Lincolna typická letní nuda...
před 45 týdny
darbak

darbak

Rozhodně budu pokračovat ve sledování Lincoln Lawyer a Dominy. Z novinek možná zkusím japonského anime...
před 45 týdny
Sonya

Sonya

Myslím, že moja anime dušička by sk mohla prísť na svoje. Našla som tam celkom dosť zaujímavého. :)
před 45 týdny
Další články k tématu