21. 5. 2023

Týden v obraze: Fubar, American Born Chinese, The Clearing a další...

Týden v obraze: Fubar, American Born Chinese, The Clearing a další...

Týden: 22. května 2023 – 28. května 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Maryland (ITV, novinka)

Příběh sleduje dvě sestry, Beccu a Rosaline, které se v průběhu let odcizily, ale díky tragickým událostem se znovu naučily milovat a respektovat jedna druhou. Obě hrdinky odlétají na ostrov Man, aby převzaly tělo své matky Mary, která, jak se dozvídají, žila dvojím životem, nechala jejich otce Richarda doma v Manchesteru a sama si vytvořila jiný svět.

Prehistoric Planet (Apple TV+, 2. série)

Díky nejnovějším paleontologickým poznatkům a nejmodernějším technologiím odhaluje tento seriál velkolepé obyvatele dávné Země.

The Creature Cases (Netflix, 3. série)

Sledujeme Sama Snowa a Kita Caseyho, dva brilantní agenty, kteří řeší záhady, v nichž se mísí skutečná zoologická fakta s divokou detektivní akcí.

Beat Shazam (Fox, 6. série)

Dvoučlenné týmy závodí v identifikaci písní podle melodie a doufají, že vyhrají až 1 milion dolarů. Ten, kdo vyhraje nejvíce dolarů, si zahraje finálové kolo proti Shazamu – počítači, který dokáže poznat opravdu skoro cokoliv. Pořadem provází herec Jamie Foxx a jeho dcera Corinne v roli DJ.

Clone High (HBO Max, novinka)

Reboot stejnojmenného seriálu. Příběh je zasazen na střední školu pro klony historických postav.

Don't Forget the Lyrics! (Fox, 2. série)

Soutěžící soutěží o milion dolarů tím, že si vybírají písně z mnoha různých žánrů, dekád a interpretů a zpívají ve stylu karaoke, když najednou se hudba zastaví, slova zmizí a zpěvák musí zazpívat správný chybějící text.

Gremlins: Secrets of the Mogwai (HBO Max, novinka)

Seriál se odehrává ve 20. letech 20. století v Šanghaji a vypráví o tom, jak se desetiletý Sam Wing (budoucí majitel obchodu pan Wing ve filmu z roku 1984) seznámil s mladým Mogwaiem jménem Gizmo. Spolu s dospívající pouliční zlodějkou Elle se Sam a Gizmo vydávají na nebezpečnou cestu čínským venkovem, na níž se setkávají s barvitými příšerami a duchy z čínského folklóru a někdy s nimi bojují. Na jejich cestě za návratem Gizma k jeho rodině a odhalením legendárního pokladu je pronásleduje po moci toužící průmyslník a jeho rostoucí armáda zlých Gremlinů.

American Born Chinese (Disney+, novinka)

Seriál vypráví příběh Jin Wanga, průměrného teenagera, který žongluje se společenským životem na střední škole a v přistěhovaleckém domově. Když se první den školního roku seznámí s novým zahraničním studentem, střetnou se i další světy a Jin se nevědomky zaplete do bitvy čínských mytologických bohů. Akční komedie se zabývá otázkami identity, kultury a rodiny. Seriál je adaptací stejnojmenného komiksu od Gene Luena Yanga z roku 2006.

Gordon Ramsay's Food Stars (FOX, novinka)

Sleduje ambiciózní magnáty, kteří budou každý týden čelit výzvám ve všech aspektech řízení potravinářského podniku, budou hodnoceni hostujícími porotci a kurátorovanými cílovými skupinami, aby vyhráli investici ve výši 250 000 dolarů pro svůj podnik.

In Limbo (ABC iView, novinka)

Charlieho nejlepší kamarád zemřel. Nejenže se snaží utěšit jeho truchlící rodinu, ale musí řešit i své vlastní pocity. Což mu neumožňuje fakt, že ho duch kamaráda začne navštěvovat.

Masterchef (Fox, 13. série)

Americká verze kulinářské soutěže, ve které se utkává několik desítek nadějných amatérských kuchařů z celé Ameriky. Vyhrát hlavní cenu může však pouze jediný. Jedním ze členů poroty je Gordon Ramsay, který je zároveň producentem pořadu. Připravte se na pořádnou gastronomickou­ jízdu!

Platonic (Apple TV+, novinka)

Komedie prozkoumává, jak fungují platonická přátelství. Hlavní hrdinové jsou bývalí nejlepší kamarádi, kteří se setkali v mládí. V dospělosti znovu navážou kontakt a snaží se překonat překážku, která vedla k jejich odloučení. Přátelství začíná být stále více pohlcující, až ovládne oba jejich životy a donutí hrdiny přemýšlet o svých volbách.

James May: Oh Cook! (Amazon Prime Video, 2. série)

James May provází kuchařskou show, která poskytuje jedinečný pohled na kulinářské umění pro ty, kteří nevědí, jak vařit.

The Clearing (Disney+, novinka)

Žena je nucena čelit nočním můrám ze své minulosti, aby zastavila tajný kult, který chce shromáždit děti pro naplnění svého mistrovského plánu. Seriál je adaptací románu JP Pomareho „In the Clearing“ a je inspirován australským kultem The Family a jeho zakladatelkou Anne Hamilton-Byrneovou, jednou z mála ženských vůdkyň kultu v historii.

The Great British Sewing Bee (BBC One, 9. série)

Amatérští krejčí a švadelny podstupují úkoly a výzvy, aby získali titul nejlepšího krejčího v Británii.

Tomáš a Diana (JOJ, novinka)

Slovenská adaptace kanadského seriálu Un gars, une fille. Jak spolu žije jeden obyčejný pár, který tvoří třeba Tomáš a Diana? Takové soužití provází spousta konfliktních situací, které je třeba brát s nadhledem, lehkostí a humorem. Protože jak jinak řešit problémy, když se v pokročilém věku rozhodnete jít životem spolu.

The Ultimatum: Queer Love (Netflix, novinka)

Po dobu osmi týdnů sledujte páry žen a nebinárních osob, které se ocitají v kritickém bodě svého vztahu, z nichž jeden je připraven na manželství a druhý ne.

Expedition Unknown (Discovery Channel, 11. série)

Náš svět je plný záhad. V tomto dobrodružném dokumentárním pořadu se Josh Gates vydává všude možně po světě s jednoduchým, a přesto náročným cílem – najít odpovědi na ty největší záhady na planetě Zemi.

Mayans M.C. (FX, 5. série)

Spin-off seriálu Sons of Anarchy (Zákon gangu). Příběh se odehrává ve slunné Kalifornii na americko-mexické hranici a sleduje dozvuky hlavní zápletky původního seriálu. V centru dění se ocitá ambiciózní Ezekiel Reyes, který vyhlíží lepší zítřky pro svůj motocyklový klub Mayans MC, zatímco ho žene touha po pomstě.

Entrelazados (Disney+, 2. série)

Allegra sní o tom, že se stane členkou hudebního divadelního souboru Eleven O'Clock a bude hrát ve hře „Freaky Friday“, kterou před lety posvětila její babičku. Babička Cocó je žijící legendou ve světě muzikálové komedie a má komplikovaný vztah se svou dcerou Caterinou, Allegřinou matkou. Allegřin život se zcela změní, když doma najde záhadný náramek, který ji pošle zpět do roku 1994, kdy byla Caterina v jejím věku a dělala první krůčky v Eleven O'Clock, zatímco žila ve stínu Cocó, hvězdy na vrcholu své kariéry. Poznáním minulosti své matky a babičky pomůže Allegra nejen zacelit rány a stmelit rodinu, ale také zjistí, že minulost sice nelze změnit, ale lze se z ní hodně naučit.

FUBAR (Netflix, novinka)

Otec a dcera zjistí, že oba tajně pracují pro CIA už několik let. Uvědomí si, že celý vztah je jedna velká lež a jeden druhého vůbec neznají. Nyní jsou nuceni pracovat jako parťáci, když se vydávají na globální špionážní misi.

Hot Ones (YouTube, 21. série)

Sean Evans zpovídá celebrity u talíře pálivých kuřecích křidélek.

The Kardashians (Hulu, 3. série)

Klan Kardashianových/Jen­nerových natáčí pro své věrné diváky další kapitolu své každodenní intimní cesty životem.

Der Greif (Amazon Prime Video, novinka)

Outsideři Mark, Memo a Becky objeví fantastický svět, kterého se zmocnil gryf a podrobil si veškeré živé bytosti. Mark zjistí, že je jediný, kdo ho může porazit, ale má co dělat se svým vlastním životem a nehodlá bojovat s monstry. Jenže když jeho starší bratr Thomas zmizí, vydá se mu s přáteli na pomoc. Seriál je adaptací stejnojmenného románu Wolfganga a Heike Hohlbeinových.

Little Bird (Crave, novinka)

Bezhig Little Bird pochází z Prvních národů, ale během tzv. Sixties Scoop (odebírání dětí z Prvních národů a jejich umisťování do bílých rodin) byla adoptovaná židovskou rodinou. Nyní hledá svou biologickou rodinu a snaží se spojit se svou rodnou kulturou.

Run the World (Starz, 2. série)

Komedie o skupince černošských nejlepších kamarádek, které pracují, žijí a scházejí se v Harlemu a sní o světové dominanci. Jde o odvážný příběh o přátelství, kde se ženy snaží nejen přežívat, ale také společně vzkvétat.

Por H o por B (SkyShowtime, 2. série)

Dvě kamarádky, Hache a Belén se přestěhují do populární madridské čtvrti Malasaňa. Prostřednictvím zábavných surrealistických situací zažívají střet mezi pohodou velkoměsta a tradičtějším životem, na který byly zvyklé v jejich rodné vesnici.

Rabo de Peixe (Netflix, novinka)

Ztroskotání lodi plné kokainu na březích ostrova je pro místního mladíka Eduarda riskantní, ale vzrušující příležitost, jak vydělat balík a splnit si všechny sny.

Killer Relationship with Faith Jenkins (Oxygen, 2. série)

Faith Jenkinsová vyšetřuje vznikající románky od sladkých začátků až po hořké konce, poskytuje svůj profesionální pohled na noční můry všech manželů.

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
sandokan555

sandokan555

Fubar je povinnost. Urcite skusim Clearing .. najma koli obsadeniu.
před 51 týdny
richardK

richardK

Fubar, bez dlouhého přemýšlení. Je to stejně supr, jak si tihle staří pardálové podmaňují tv obrazovky...
před 51 týdny
andromache

andromache

Určitě jsem hodně zvědavá na Fubar, asi jako všichni tady :-). Boba Morleyho jsem s tou hřívou a...
před 51 týdny
Další články k tématu