12. 2. 2023

Týden v obraze: Carnival Row, Django, Star Trek a další...

Týden v obraze: Carnival Row, Django, Star Trek a další...

Týden: 13. únor 2023 – 19. únor 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Better (BBC, novinka)

Zkorumpovaná policejní vyšetřovatelka prochází po odvrácení rodinné tragédie bolestným morálním probuzením a rozhodne se napravit dvacet let trvající pochybení, ale uspokojit své nově nabyté svědomí nebude jednoduché.

Partička (Prima, 8. série)

Improvizační show s herci Richardem Genzerem, Michalem Suchánkem, Ondřejem Sokolem a Igorem Chmelou. V každém pořadu se mohou diváci těšit na několik improvizovaných her, mezi ně patří například Telefonát, Seznamka, Párty, Pro neslyšící a Tiskovka. Moderátor Daniel Dangl zadává témata her a jejich začátek a konec vždycky ohlásí bzučákem, stává se tak režisérem celého pořadu.  

Perfect Match (Netflix, novinka)

Páry, které prokážou, že jsou kompatibilní, si budou moct pohrát s taktikou a vášněmi, protože dostanou právo dát dohromady nebo rozdělit ostatní soutěžící.

Todas las veces que nos enamoramos (Netflix, novinka)

Rok 2003, Irene, mladá studentka filmu, která připravuje krátký film. Aby v něm mohla hrát, seznámí se s Juliem, do kterého se rychle zamiluje. Čas a život je však zavedou na jiné cesty, které se protáhnou až do současnosti.

Sem Filtro (Netflix, novinka)

Marcely se na výšce strašně nudí, a rozhodne se místo toho radši stát influencerkou. Jenže život v online světě je těžší, než se zdá.

Full Swing (Netflix, novinka)

Pohlcující dokumentární seriál, který vás seznámí s pestrou skupinou profesionálních golfistů a jejich soukromým i veřejným životem během vypjaté soutěžní sezóny.

La chica invisible (Disney+, novinka)

Otec a dcera se podílejí na vyšetřování případu zavražděné dospívající dívky v malebném fiktivním městečku Cárdena v Andalusii. Oba jsou nuceni odložit stranou své neshody a podřídit se svému napjatému vztahu, aby vyřešili případ vraždy otřásající údajně poklidným městečkem, kde jsou všichni obyvatelé podezřelí.

Lidia Poët (Netflix, novinka)

Lidia Poët vyšetřuje vraždy a pere se za to, aby směla pracovat jako advokátka. Napínavé dobové drama podle skutečného příběhu první italské právničky.

La Primera Vez (Netflix, novinka)

Na chlapeckou školu v Kolumbii 70. let začne chodit záhadná holka, která tam brzy nabourá pár stereotypů, poruší pravidla a zlomí hned několik srdcí.

Strula (SVT, 5. série)

Sledujeme Ellu a Nadiu, které chodí na střední školu.

The Masked Singer (Fox, 9. série)

Pěvecká soutěž těžící z úspěchu korejského pořadu King of Masked Singer. Soutěžící z řad hvězd showbusinessu zde vystupují oblečeni v maskách, totožnost jednoho z nich se odhalí po jeho vyřazení na konci epizody. V první sérii vystupují masky: Páv, Králík, Lev, Monstrum, Jelen, Jednorožec, Hroch, Včela, Pudl, Mimozemšťan, Krkavec a Ananas.

Wu-Tang: An American Saga (Hulu, 3. série)

Seriál se odehrává v 90. letech v New Yorku, kdy jsou ulice plné cracku a kokainu. Vypráví o tom, jak producent a rapper Bobby Diggs sjednotil tucet černochů, přiměl je opustit svět zločinu a vstoupit do světa hudby. Díky tomu se stali jedněmi z nejúspěšnějších tváří americké rappové scény.

Aggretsuko (Netflix, 5. série)

Frustrovaná svou nevděčnou prací v kanceláři se červená panda Retsuko vyrovnává se svými trablemi pomocí death metalu. Netflixová adaptace anime Aggresive Retsuko z let 2016–2018.

Animal Control (Fox, novinka)

Komedie sleduje skupinku pracovníků centra Animal Control, kteří se musí vypořádat se svými komplikovanými životy. Problémy jim ale nedělají zvířata, ale lidé, protože u zvířat vždy víte, co od nich můžete očekávat.

Double Cross (UMC, 4. série)

Erica a Eric Cross jsou „Wonder Twins“, kteří se rozhodnou vzít věci do svých rukou po náhlém nárůstu obchodování s lidmi v jejich sousedství. Dvojčata, pronásledována minulostí, se vydávají na cestu spravedlnosti.

The Upshaws (Netflix, 3. série)

V centru dění se nachází afroamerická rodina ze střední pracující třídy v Indianě, která se snaží prosadit a žít svůj život bez návodů a předloh.

Star Trek: Picard (Paramount+, 3. série)

Seriál sleduje Jean-Luca Picarda 20 let po událostech, ke kterým došlo ve filmu Star Trek: Nemesis. Federace se vyrovnává se zničením Romulu. Admirál Picard si užívá zaslouženého odpočinku ve Francii, jenže pak ho navštíví někdo, kdo změní naprosto všechno…

Animaniacs (Hulu, 3. série)

Aktualizovaná verze animovaného seriálu z 90. let představující trojici šílených postav způsobujících chaos ve studiovém studiu Warner Bros.

Bad Behaviour (Stan, novinka)

Minisérie je intenzivním pohledem do života dospívajících dívek v areálu exkluzivní dívčí internátní školy a zavádí nás do krutého světa, kde zkoumáme latentní i rodící se sexualitu, rituální obřady, přátelství, vyčerpávající fyzické tresty, měnící se loajalitu a nelítostný boj o moc. Seriál se odehrává v minulých i současných časových liniích a odhaluje, že ani po deseti letech od školních let nikdo nevyvázl bez úhony – a většina z nich je poznamenána na celý život.  

Carnival Row (Amazon Prime Video, 2. série)

Je sedm let po válce mezi lidmi a mystickými bytostmi. Bohužel bytosti prohrály a jsou pomalu vyhošťovány ze svého prostředí a loveny jako lovná zvěř. Jediné potenciální útočiště je město Burgue, kde mohou žít a pracovat. Ale i zde nemají žádná práva a je s nimi zacházeno jako s otroky. Lidé mají navrch a své „spoluobčany“ nerespektují. Dokonce ani policie nemá zájem se starat o případy spojené s nimi. Až na jednoho inspektora. Inspektor Rycroft ‚Philo‘ Philostrate se o své mystické spoluobčany stará a zajímá se o ně. A docela vede i normální život. Dokud v Burgue nebude spácháno několik záhadných vražd a neobjeví se jeho stará láska z minulosti…

Dziewczyna i kosmonauta (Netflix, novinka)

Po třiceti letech se nečekaně vrací z vesmírné mise a narazí na dávnou lásku. Jednu velkou firmu ale začne silně zajímat, proč za tu dobu vůbec nezestárl.

Django (Canal+, novinka)

Příběh se odehrává na Divokém západě v 60. a 70. letech 19. století. Sarah a John našli Nový Babylon, město vyvrhelů, které je plné mužů a žen ze všech možných oblastí, ras a tříd. Každý je zde vítán s otevřenou náručí. Django nemůže v noci spát, stále ho trápí vražda rodiny, ke které došlo před osmi lety. Hrdina hledá svou dceru, věří, že mohla zločin přežít. Je v šoku, když ji najde v Novém Babylonu, kde si bude brát Johna. Sarah je nyní dospělá žena a chce, aby její otec odešel – bojí se, že jeho pobyt zde město ohrozí. Django věří, že je město v nebezpečí, a nehodlá svou dceru ztratit podruhé. Moderní převyprávění klasického westernu s moderním a psychologickým zvratem.

Hello Tomorrow! (Apple TV+, novinka)

Komedie je zasazená do retro-budoucnosti. Sledujeme skupinku cestujících prodavačů včetně Jacka. Jack je talentovaný a ambiciózní. Jeho neotřesitelná víra v lepší zítřky inspiruje jeho kolegy i zákazníky, nicméně hrozí, že ho zanechá nebezpečně ztraceného ve snu, jenž ho obklopuje.

La Cabeza de Joaquín Murrieta (Amazon Prime Video, novinka)

Dobrodružství Joaquína Murriety a Carrilla, kteří se spojí, aby čelili společnému nepříteli.

Last King of the Cross (Paramount+, novinka)

Příběh bratrů Johna a Sama, jejich vzestupu k moci v podlých ulicích Sydney a dopadu jejich expandujícího impéria na jejich vztah. Inspirovano bestsellerem Johna Ibrahima Poslední král kříže.

Make or Break (Apple TV+, 2. série)

Sledujte nejlepší světové surfaře, kteří bojují o mistrovský titul, od naprostého nadšení až po zdrcující pády…

División Palermo (Netflix, novinka)

Nesourodá jednotka poskládaná z obyčejných lidí má hlavně vylepšit image policie. Nečekaně ale bude nasazovat životy v boji proti prapodivným zločincům.

American Idol (ABC, 21. série)

Notoricky známá pěvecká soutěž s 12 finalisty, z nichž ten nejlepší podle poroty a hlasování diváků získá kontrakt ve výši 1 milion dolarů. V každém kole musí účastník zazpívat zvolenou píseň a čekat na verdikt poroty. Ta je v USA známá svými často velmi nevybíravými způsoby, které již mnoho účastníků dohnaly k slzám. Přesto se jedná o jeden z nejúspěšnějších televizních pořadů všech dob a popularita stále stoupá. U nás tuto soutěž mohou diváci znát pod názvem „Superstar“.

Best in Miniature (CBS, 2. série)

Jedenáct soutěžících z celého světa postaví svůj vysněný dům v miniaturní podobě. Soutěžící budou každý týden vyřazováni, dokud nezůstane pouze jeden, který získá finanční odměnu a titul toho nejlepšího v miniaturách.

Biography: WWE Legends (A&E, 3. série)

Série originálních dokumentů, které představují příběhy některých z nejpamátnějších superhvězd WWE všech dob.

Found (NBC, novinka)

Chelsea hledá druhou šanci v životě. Je rozvedená a nezaměstnaná, rozhodne se proto přestěhovat s dětmi z velkoměsta do malého městečka Sutter v Severní Karolíně. Zde přijme práci nové policejní velitelky a setká se s trestním soudním systémem, který řídí výhradně barevné ženy. To, co začalo jako druhá šance na kariéru, se nakonec stane druhou šancí na život, protože tyto ženy společně způsobí převrat ve zločinu a trestu a zároveň vrátí naději, komunitu a lidskost městu, které to zoufale potřebuje.

Last Week Tonight with John Oliver (HBO, 10. série)

Co přinesl minulý týden? Co se událo ve světě politiky, jaké zázraky se staly a jaké byly módní trendy? To vše zodpoví John Oliver se svým satirickým humorem. Stejně jako Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon nebo Conan O'Brien teď přichází John Oliver se svou talkshow a řadou speciálních hostů, se kterými se bude bavit nad tématy uplynulých týdnů.

Magnum P.I. (NBC, 5. série)

Thomas Magnum je bývalý člen SEAL týmu, který se vrací domů z Afghánistánu. Stane se z něj soukromé očko a hrdina využívá své vojenské dovednosti k řešení případů.

Naked and Afraid (Discovery Channel, 15. série)

Jeden muž a jedna žena jsou nazí vysazení v divočině, kde musí přežít 21 dní bez vody a jídla, bez oblečení a bez jakýchkoli nástrojů. Psychicky i fyzicky náročné dobrodružství může začít, pár musí především jednu věc – přežít!

The Company You Keep (ABC, novinka)

Seriál sleduje osudy podvodníka Charlieho a tajné agentky CIA Emmy. Po noci plné vášně se znovu potkají, jenže tentokrát pracovně. Zatímco Charlie rozjíždí „rodinný byznys“, aby mohl nadobro vypadnout, tak se Emma blíží k pomstychtivému zločinci, který má v rukou Charlieho rodinné dluhy. Oba zabřednou do lží, aby mohli zachránit sebe i své rodiny před katastrofálními následky.

The Food That Built America (History, 4. série)

Prostřednictvím jídla se dozvíme neznámé příběhy o inovacích a rivalitě, za kterými stojí magnáti potravinářského průmyslu Milton Hershey, John a Will Kelloggovi, Henry Heinz, C. W. Post, bratři McDonaldové a další.

Forhøret (Viasat, 3. série)

Bjørn vyšetřuje smrt své dcery. Lidé okolo něj věří, že možná spáchala sebevraždu, ale o tom on ani neuvažuje. Jak se blíží k odhalení pravdy, tak se situace kolem něj stává čím dál tím více nebezpečnější.

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
_karel_

_karel_

Hm, tak asi Picard a Carnival Row. A stejně se nejvíc těším na Neversky. :D
před 65 týdny
Další články k tématu