20. 8. 2023

Týden v obraze: Ahsoka zastiňuje vše ostatní

Týden v obraze: Ahsoka zastiňuje vše ostatní

Týden: 21. srpna 2023 – 27. srpna 2023

Pojďte se spolu s námi podívat přehledně na to, co nás v následujícím týdnu v seriálovém světě čeká a nemine.

Trocha statistiky na začátek

Tento týden začíná nebo novými sériemi pokračuje 19 seriálů. Z toho je 8 novinek (42 %). Nejproduktivnější stanicí je tento týden opět Netflix se 7 seriály.

Užitečné odkazy


Na které seriály se v tomto týdnu těšíte nejvíce vy?

Highway Thru Hell (Discovery Channel, 12. série)

Každý rok cestuje milióny lidí z jednoho pobřeží Ameriky na druhé po dálniční tepně: Interstate 80. Na vrcholu I-80 leží děsivý, nevyzpytatelný úsek zvaný – Donner Pass. Ve výšce převyšující 2 tisíce metrů nad mořem operuje odtahová skupina truckerů , která si říká ‚Tow Dogs‘. V záchraně uvíznutých a nabouraných řidičů a motoristů vidí své poslání. Pro tyto řidiče odtahových trucků je odtahování jejich živobytím a riskují pro něj všechno. Mnohdy hazardují, aby odvrátili nesčetná nebezpečí na dálnici a zajistili denní chleba svým blízkým.

Kriminálka Anděl (Nova, 5. série)

Český kriminální seriál plný napětí, který představuje Prahu jako těkavé, rychle tepoucí, moderní kosmopolitní město, která má však i své temné stránky. Případy, které oddělení fiktivní pražské Kriminálky Anděl vyšetřuje, jsou inspirovány skutečnými zločiny. Šéfuje mu nejstarší a nejzkušenější Ivan Tomeček. Jeho kolegy jsou nováček Tomáš Benkovský, praktik Oliver Hajn, dokumentarista Rudolf Uhlíř a policejní psycholožka Jana Chládková. Jejich důležitým spolupracovníkem je patolog Karel Benkovský. Celé oddělení řídí vrchní ředitel kriminálky Milan Horký.

Lighthouse (Netflix, novinka)

Dva známí baviči si osvíceně a s velkou dávkou humoru povídají o svých slabostech a starostech.

Untold: Swamp Kings (Netflix, novinka)

Dokumentární seriál o tom, jak legendární tvrďák Urban Meyer kdysi postavil tým amerického fotbalu Florida Gators na nohy a udělal z něho drtivý stroj na vítězství.

Ahsoka (Disney+, novinka)

Ahsoka Tano, bývalá Jedi, která přežila vyhlazení celého řádu, se snaží zabránit nové hrozbě, která ohrožuje celou galaxii po pádu Impéria.

Destined with You (Netflix, novinka)

Úspěšného právníka, který má všechno, trápí rodinná kletba, a ukazuje se, že tajemstvím, které ji zlomí, je zdánlivě obyčejný úředník.

Invasion (Apple TV+, 2. série)

Na Zemi zavítá mimozemský druh, který ohrožuje existenci lidstva. Události se odehrávají v reálném čase očima pěti obyčejných lidí po celém světě, kteří se snaží pochopit chaos, jenž se kolem nich rozpoutal. Inspirováno klasikou Válka světů od H. G. Wellse.

Mother and Son (ABC, novinka)

Poté, co Maggie, zřejmě trpící demencí, podpálí kuchyni, se k ní zpátky nastěhuje syn Arthur, aby na ni dohlížel. Jedná se o remake stejnojmenného seriálu z 80. let.

The Ultimatum: Marry or Move On (Netflix, 2. série)

Šest různých párů na pokraji sňatku. Jeden z partnerů je připraven se oženit, druhý si není tak jistý. Je jim dáno ultimátum – do osmi týdnů se musí zasnoubit, nebo jít dál. Do té doby si každý z nich vybere nového potenciálního partnera z ostatních párů, což je příležitost, která změní jejich život a umožní jim nahlédnout do dvou různých možných budoucností.

Croisement Gaza Bd St Germain (OCS Max, novinka)

Dvacetiletí Yaël a Youssouf studují v Paříži a bláznivě se milují. Jenže konflikt vzdálený 4600 km je rozdělí – každý zvolí jinou stranu. Po pár letech opět stojí tváří v tvář, míříce na sebe, v podzemním tunelu na hranici Gazy a Izraele. Může je jejich láska zachránit?

Hanma Baki: Son of Ogre (Netflix, 3. série)

Baki chce porazit svého mocného otce, ale potřebuje získat nové schopnosti. Vydá se proto do Arizonské státní věznice na souboj s nechvalně známým panem Nespoutaným.

Mountain Men (History, 12. série)

Eustace Conway, Tom Oar a Marty Meierotto jsou tři muži, který zasvětili své životy divočině. Reality seriál Mountain Men sleduje jejich osudy, to, jak se vypořádávají s každodenními nástrahami v podobě sesuvů půdy, náhlých změn počasí a divokých zvířat.

Who is Erin Carter? (Netflix, novinka)

Erin je britská učitelka ve Španělsku, která se zaplete do loupeže v supermarketu. Když ji jeden ze zlodějů pozná, začne být její život v ohrožení. Hrdinka musí v Palominu, městě tajemství, bojovat o očištění svého jména a ochranu rodiny.

Ragnarok (Netflix, 3. série)

Norské městečko zažívá teplé zimy a prudké lijáky. Zdá se, že přichází konec světa, známý v severské mytologii jako Ragnarok. Podaří se někomu včas zasáhnout?

Ambulance (BBC One, 11. série)

Oceněný dokumentární pořad, který nabízí detailnější pohled na práci záchranných služeb v Anglii.

Zatima (BET+, 2. série)

Zatima podrobněji sleduje Zacův svět v době, kdy se z něj stal díky burze milionář. Seriál je spin-offem dramatu Sistas.

Wanted: The Escape of Carlos Ghosn (Apple TV+, novinka)

Kronika vzestupu a pádu bývalého generálního ředitele společností Nissan a Renault Carlose Ghosna, jak se z jednoho z nejobdivova­nějších podnikatelů stal nejznámější mezinárodní uprchlík.

SOKO Leipzig (ZDF, 24. série)

Spin-Off seriálu SOKO 5113, tentokrát o případech zvláštního vyšetřovacího týmu pod vedením vrchního komisaře Hajo Trautzschkeho v Lipsku. Série se vysílá již od roku 2001 a ze všech Spin-off seriálů navazujích na SOKO 5113 je nejúspěšnější.

Side om side (NRK, 10. série)

Maria a Jonas se přestěhují z hlučného a lidmi přecpaného Osla do idylického domu na venkově. Tam si plánují spokojeně žít mezi jabloněmi, dlouhými stoly s přáteli a vůní domácího chleba. Ale hned v první den udělají chybu, která je o tuto idylku může snadno připravit.

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Arkantos

Arkantos

Takže som nebol sám. Aj keď neviem či som nevydržal aj tretiu.
před 38 týdny
_-0-_

_-0-_

Pravda, (v)odvaz to sice nebyl, ale jako vyslovená katastrofa mi to nepřišlo. (Wellse bych do toho moc...
před 38 týdny
sandokan555

sandokan555

Arkantos Pani velmi sa ospravedlnujem ale ja som skutocne posledne pozeral tu Invaziu z 2005 .....
před 38 týdny
Další články k tématu